folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Zotero: Kişisel Araştırma Asistanınız

Zotero: Kişisel Araştırma Asistanınız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar şu sıralar bilimsel makale okumak ile ilgileniyorum. Bunu daha önce de lüzum hali yapardım ancak araştırma halinde olduğum için çok fazla okumam gerekiyor ve bu yoğunlukta daha önce yapmamıştım. Uygulamaya ne zaman ne şekilde denk geldim hatırlamıyorum ama makale okumak için okuduklarını depolamak hakkında çeşitli notlar almak hatta aralarında ilişkiler kurmak için çok beğendiğim bir uygulama. İndirdiğimde alternatif olabilecek başka uygulamaları da denemiştim ve en son bunda karar kıldım. Sadece bilimsel makale okumak için değil, herhangi bir PDF dosyası veya birçok PDF dosyaları, kitapları okumak için ideal. Gruplandırabiliyor, başlıklandırabiliyor, yazarları, yayım yılı, dili vs gibi birçok konuda etiketlendirebiliyorsunuz. PDF harici, website snapshotları almak, doğrudan herhangi bir dosya, video, resim eklemek mümkün. Artık benim rutin araştırma uygulamam oldu diyebilirim. Beğendiğim için paylaşmak istedim. Ayrıntılarına girmeyeceğim merak eden ayrıntılarını inceleyebilir. https://www.zotero.org

Sizin de kullandığınız, karşılaştığınız, tavsiye edebileceğiniz, karşılaştırabileceğiniz uygulamalar varsa bunları öğrenmekten memnun olurum. 

ben de sevgiden yanayım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

denıyorum abı saygılar tesekkurler 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Puro Sever
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Erkek

Selamlar hocam, obsidian.md önerebilirim, notlarını birbiriyle linkleyebiliyorsun, eklentilerle beraber istediğin şeye evirebiliyorsun. Ben notlarımı vs uzun zamandır bu uygulama ile tutuyorum, klasörüde düzenli olarak git'e paylaştığım için o gün ne üzerinde çalıştım ya da okudum diye dönüp commit history'den de bakabiliyorum.

!!!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek
    Mr_Dark bunu yazdı

Selamlar hocam, obsidian.md önerebilirim, notlarını birbiriyle linkleyebiliyorsun, eklentilerle beraber istediğin şeye evirebiliyorsun. Ben notlarımı vs uzun zamandır bu uygulama ile tutuyorum, klasörüde düzenli olarak git'e paylaştığım için o gün ne üzerinde çalıştım ya da okudum diye dönüp commit history'den de bakabiliyorum.

hocam senin söylediğin not alma uygulaması, benim bahsettiğim daha çok okumak üzerine, okuduklarını kaydetmek üzerinde yaptığın işaretlemek üzerine. Ancak not alma uygulaması olarak açıkçası ben de obsidian'a geçmeyi istiyorum, şimdiye kadar genellikle onenote kullanmıştım kullanımı rahat geliyor ama obsidian'ın eklenti özellikleri, veriye bakış açıları, kontrolünün tamamen kullanıcıda olması gibi özellikleri çekiyor ama malesef henüz geçiş yapabilecek konuma gelemedim.

edit: ha şimdi düşününce eklenti özelliği de olan obsidian'ın muhtemelen okuma yapmak için de uygun eklentileri vs vardır. ama dediğim gibi pek hakim değilim

kofcu tarafından 22/Kas/24 15:51 tarihinde düzenlenmiştir

ben de sevgiden yanayım...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheBattal
    TheBattal's avatar
    Erkek

@pikacu senlik bi site bak