Zpanel Ve Ns Hakkında Birkaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

Arkadaşlar 2 tane merak ettiğim sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim.

1: Digitalocean dan hesabım var ve sunucumda zpanel kullanıyorum. Zpanel de reseller ve host hesabı açabiliyorum. Fakat hosting hesabı açınca her şeyi manuel yapmak gerekiyor. Yani cpaneldeki gibi domain adresini girince hesabı oluştur denilince ftp ve panel giriş bilgilerini oluşturmuyor, el ile oluşturmak zorunca kalıyorum. Biraz araştırdım ama bunu otomatikleştirecek bir şey bulamadım.

Cpanel de sadece domain adresini girip paket seçip oluştur dememiz yeterli iken Zpanel de böyle değil. Bununla ilgili yapabileceğim bir mod vb. birşey var mı.

2: Sunucuda zpanel kurar iken panel hesabımı panel.benimdomain.net seçmiştim.

Şimdi benimdomain.net in ns leri digitalocean a yönlenmiş vaziyette.

Zpanelde açtığım host hesaplarının domainlerini digitalocean a yönlendirince sorunsuz çalıştırıyor.

Ben ise domainleri ns1.benimdomain.net ns2....  vb. yönlendirmek istiyorum. 

Bunun için domaini aldığım yerden ns oluşturup ip lerini server in ip sini mi yapmam lazım.

Yoksa digitalocean dan mı ns oluşturmam lazım,? 

Yardımcı olursanız sevinirim.

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

bir up olsun

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

İhtiyacın yoksa domaini aldığın yerin name serverlarını kullan uğraşma hocam.

arbeit macht frei
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    myblackworldweb bunu yazdı

1: Digitalocean dan hesabım var ve sunucumda zpanel kullanıyorum. Zpanel de reseller ve host hesabı açabiliyorum. Fakat hosting hesabı açınca her şeyi manuel yapmak gerekiyor. Yani cpaneldeki gibi domain adresini girince hesabı oluştur denilince ftp ve panel giriş bilgilerini oluşturmuyor, el ile oluşturmak zorunca kalıyorum. Biraz araştırdım ama bunu otomatikleştirecek bir şey bulamadım.

Cpanel de sadece domain adresini girip paket seçip oluştur dememiz yeterli iken Zpanel de böyle değil. Bununla ilgili yapabileceğim bir mod vb. birşey var mı.

Zpanelde açtığım host hesaplarının domainlerini digitalocean a yönlendirince sorunsuz çalıştırıyor.

Bunun için domaini aldığım yerden ns oluşturup ip lerini server in ip sini mi yapmam lazım.

zpanel kurdum ama hiç kullanmadım cpanel varken o yüzden ilk sorunu pas geçerek ikinci soruya cevap vereyim. Evet Domaini aldığın siteden domain yönetim paneline girip name server oluşturman gerekiyor ns1.domainin.com sunucu ip adresi, ns2.domainin.com sunucu ip adresini (aynı ipyi kabul etmeyecektir ikinci bir ip adresin yoksa kendi sunucu ip adresinin bir fazlasını yaz tek site yada düşük hitli siteler barındırıyorsan ns2 ye gerek kalmaz sorunda çıkmaz ama bir ip adresi daha edinebiliyorsan edin bence)

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek
    sRcN bunu yazdı
    myblackworldweb bunu yazdı

zpanel kurdum ama hiç kullanmadım cpanel varken o yüzden ilk sorunu pas geçerek ikinci soruya cevap vereyim. Evet Domaini aldığın siteden domain yönetim paneline girip name server oluşturman gerekiyor ns1.domainin.com sunucu ip adresi, ns2.domainin.com sunucu ip adresini (aynı ipyi kabul etmeyecektir ikinci bir ip adresin yoksa kendi sunucu ip adresinin bir fazlasını yaz tek site yada düşük hitli siteler barındırıyorsan ns2 ye gerek kalmaz sorunda çıkmaz ama bir ip adresi daha edinebiliyorsan edin bence)

teşekkür ederim hocam. cpanel ücretli ve gerek görmediğim içn zpanel kullanıyorum.

ns olayında digitalocean acaba aynı droplete 2. ip yi veriyor mu bir araştırayım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

1.sorunun cevabini hic gerekmedigi icin malesef bilmiyorum.

2.soruna gelecek olursak arkadasinda dedigi gibi domaini aldigin yerde namesever olustur sonrada panel.benimdomain.net ve ns1.ns2 olanlari zpaneldeki name bolumu altinda tekrar olusturmalisinki sorunsuz calissin hocam sadece domain panelinde yapmak yetmiyor.ha bide benim domain firmam ayni ipleri kabul etmisti.

firma:ihs

Toplam Hit: 1004 Toplam Mesaj: 6