Zyxel Modem Sorunu
-
Merhaba arkadaşlar, ttnetin verdiği zyxel vmg3312-b10b modemine bağlanmakta sorun yaşıyorum.
Bir ara elektrikler kesilip gelmişti o günden sonra her modem resetlendiğinde wireless bağlanamaz oldu. Dsl kablosunu çıkarıp bağlandıktan sonra takıyorduk sıkıntı olmuyordu.
dün gece birden bağlantı kesildi modemi yeniden başlattım bi daha bağlanamadım. lan kablosu takıp bağlanmaya çalışıyorum, tanımlanamayan ağ diyor ve arayüze giremiyorum.
bazen de aşağıda ki hatayla karşılaşıyorum arayüze girmeye çalıştığımda.
Not Found
HTTP Error 404. The requested resource is not found.
modemi sıfırlamaya çalışıyorum o da olmuyor. modem kilitleniyormuş gibi oluyor. nasıl çözebilirim bu sorunu var mı başka bir fikri olan? arayüze girmeden firmware atabilir miyim acaba?
-
Modem ip almadıysa zor. IP aldıysa putty ile telnet ip seçip bir deneme yapabilirsiniz. Belki tftp destekliyordur. TFTP üzerinden rom yollayabilirsiniz (aslında modeminiz sizin tftp sunucusundan romu alıp yükler).
Modem ip almadıysa tek yol içinde varsa JTAG pinleri aracılığıyla romunu flashlamak. Uğraşmaya değer mi, yapalım derseniz kim yapabilir bilemiyorum. Kısaca çöp.
-
YeniHarman bunu yazdı
Modem ip almadıysa zor. IP aldıysa putty ile telnet ip seçip bir deneme yapabilirsiniz. Belki tftp destekliyordur. TFTP üzerinden rom yollayabilirsiniz (aslında modeminiz sizin tftp sunucusundan romu alıp yükler).
Modem ip almadıysa tek yol içinde varsa JTAG pinleri aracılığıyla romunu flashlamak. Uğraşmaya değer mi, yapalım derseniz kim yapabilir bilemiyorum. Kısaca çöp.
teşekkür ederim hocam cevap için. uğraşılmaz bu kadar :) ttnetin verdiği modem olduğu için garantiye göndersek sıkıntıyı çözerler galiba. garanti dışı mı olur acaba?