12 Kirli Ülke
Sophos Türkiye temsilcisi Bilser Bilgisayar ve Yönetim Sistemleri A.Ş. tarafından bildirildiğine göre son 6 Ayda en çok spam Gönderen 12 Ülke Açıklandı
SophosLabs uzmanları Spam kapanlarına takılan mesajları inceleyerek en fazla gönderim yapan 12 ülkeyi açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri listenin başını çekerken, geçtiğimiz seneye göre dünya çapında gönderilen spam'in daha az bir kısmını oluşturmasıyla dikkat çekiyor. Sophos ayrıca gönderilen tüm spamlerin %60'ının zombi bilgisayarlar tarafından gönderildiğini de ortaya çıkardı. Zombi bilgisayarlar hacker'lar tarafından ele geçirilen ve spam göndermek için kullanılan bilgisayarlar ve bu yöntem spam göndericilerinin bu bilgisayarlarla aynı ülkede bulunmasını gerektirmiyor.
2005 Nisan-Eylül ayları arasında en çok spam gönderen ülkelerin listesi şöyle:
Sıra Ülke Yüzde Geçen Seneki Yüzde
1 Amerika Birleşik Devletleri %26.35 %41.50
2 Güney Kore %19.73 %11.63
3 Çin (ve Hong Kong) %15.70 %8.90
4 Fransa %3.46 %1.27
5 Brezilya %2.67 %3.91
6 Kanada %2.53 %7.06
7 Tayvan %2.22 %0.86
8 İspanya %2.21 %1.04
9 Japonya %2.02 %2.66
10 İngiltere %1.55 %1.07
11 Pakistan %1.42 Yeni giriş
12 Almanya %1.26 %1.02
Diğer Ülkeler %18.88 %18.10
Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore ve Çin tüm spamin %50'sini göndermeye devam ederken Amerika ve Kanada spam'e olan katkılarını düşürmeyi başarmış gibi görünüyor. Sophos Kuzey Amerika devletlerindeki spam gönderiminde görünen azalmayı spamcilere verilen hapis cezaları, sıkı yasalar ve daha iyi sistem güvenliğine bağlıyor.
Sophos teknolji danışmanlarından Graham Cluley, "ISP'lerin spamcilerin yakalanmasında rol oynayacak bilgileri paylaşması, CAN-SPAM yasasının yürürlüğe girmesi gibi etkenler yüzünden Kuzey Amerika'daki spamcilerin çoğu şirketlerini kapatmak veya işlerini ülke dışından yürütmek zorunda kaldılar." şeklinde konuştu ve devam etti: "Geçtiğimiz sene Windows XP'nin 2. servis paketinin yayınlanmasıyla arttırılan güvenlik, ev kullanıcılarının bilgisayarlarının ele geçirilmesinin önüne geçmeyi başardı. Şimdiki korkumuz, spamcilerin dikkatlerini casus yazılım veya kimlik çalma gibi diğer net tabanlı para kazanma yöntemlerine vermeleri."
Dünya çapında artan farkındalık ve ülke bazındaki yasaların sıkılaşmasının etkilerini hisseden spamciler, para kazanmaya devam edebilmek için artık yasadışı hizmet sağlayıcılarla çalışıyorlar ve virüs yazıcıları ve hacker'larla işbirliği yapıyorlar. Korunmayan PC'lerin kontrolünü ele geçiren hacker'lar bu bilgisayarları sahiplerinin haberi olmadan spam dağıtmak, web sitelerini çökertmek veya kullanıcı bilgilerini çalmak için kullanabiliyorlar.
"Internet'in karanlık tarafını kullanarak oldukça yüklü paralar kazanmak mümkün ve toplu emailler atarak ürün satmaya çalışan spamcilerin işi zorlaştığından, başka yasadışı yöntemler kullanmaya başlamaları olası bir durum" diye devam eden Cluley, şunları ekledi:"Bu listeye bakarak çıkarabileceğimiz bir diğer sonuç da spamcilerin ve virüs yazarlarının dünyanın neresinde olursa olsun korunmayan bilgisayarları kendi çıkarları için kullanabildikleri. Bu da spam'e karşı verilen savaşta herkesin bir rolü olduğunu gösteriyor."
Sophos şirketlerin PC'lerinin bir zombi şebekesine dahil olmalarını engellemek için anti-virüs yazılımlarını güncel tutmalarını, ayarları düzgün yapılmış bir güvenlik duvarı kullanmalarını ve en son yayımlanan servis paketlerini kurmalarını öneriyor. Şirketler ayrıca e-mail hesabı kullanımı ile ilgili kurallar oluşturmalı ve uygulamalılar.
Tarih:
Hit: 2641
Yazar: renegadealien