Google'a yerli bir rakip daha

Hakia'nın ardından bir diğer yerli girişim daha Google arama hizmetine rakip oldu. Web 2.0'ın nimetlerini kullanan sistemde ek servisler de var.

 

Semantik arama yapabilen Hakia'nın ardından bir diğer yerli girişim daha Google arama servisine rakip oldu. Hem bir arama motoru, hem de içerik portalı, e-posta hesabı veya sözlük (yabancı diller de var) olarak kullanılabilen attabot.com geliştirilmeye de devam ediliyor.

Attabot'un sunduğu hizmetler hakkında site üzerinde yapılan açıklamalar ise şöyle;

Attabot Ortak Arama
Ortak Arama internette aramayı değiştiriyor. Google arama motoruyla web siteleri bulmanın yanında o kelimeleri aramış olan diğer kullanıcıları da buluşturan Attabot, interneti daha keyifli ve hiç olmadığı kadar interaktif hale getiriyor.

AttareZ (Attabot Sonuçlarım)
Attabot'ta yaptığınız aramalarda en iyi sonuçları saklayın ve başkalarıyla paylaşın. Aynı kelimeleri bir daha aradığınızda en iyi sonuçlarınızı ve başkalarının en iyi sonuçlarını bir arada görün, aradığınız bilgiye daha çabuk ulaşın.

Attabot Haber
Attabot Haber tüm ulusal basını 15 dakikada bir tarayan haber robotu ile çalışır. Gündemi hiç haber kaçırmadan tek sayfadan takip edebilirsiniz. Haberleri haberin çıktığı gazeteden okursunuz. Haberlerde arama yaparak merak ettiğiniz konu ya da sektörünüz ve rakiplerinizle ilgili gazetelerde çıkmış tüm haberlere ulaşabilirsiniz.

Attabot Sözlük
Attabot aradığınız her kelimenin Redhouse İngilizce – Türkçe sözlük karşılığını otomatik olarak gösterir. Kelimelerin diğer anlamlarını, o kelimeyi arayan diğer kullanıcıları sözlük sayfalarımızda görebilirsiniz. Attabot Sözlük, Redhouse Sözlük Türkiye yayın haklarına sahip olan SEV-YAY – Attabot işbirliği ile sunulmaktadır.

Attabot Posta
En iyi web arayüzü. Sınırsız saklama alanı. Hem Ortak Arama'yla bulduğunuz yeni arkadaşlarınızla mesajlaşmalarınızı hem de günlük e-posta'larınızı gönderebileceğiniz tek sayfadan yönetim özelliği. Otomatik adres bulma. 

Portalın kurucu ortaklarından Seyfi Erol'un, "Hayatı kolaylaştıran sayısal platform" olarak tanımladığı servis, Web 2.0 olanaklarını kullanarak etkileşimli bir şekilde kullanıcıların kelimeler üzerinden birbirine ulaşması, arama sonuçlarını paylaşması ve kaydedebilmesi gibi yenilikler getiriyor.

Fikir, üç yıl kadar önce yine şirketin ortaklarından Ömer Kurt ile birlikte düşünülerek Amerika'da geliştirilmeye başlanmış. Tasarım, kodlama ve test süreçleri için şu an üzerinde Amerika ve İstanbul'da bulunan 10 kişinin çalıştığı proje halen beta aşamasında

Kaynak:
Tarih:
Hit: 1539
Yazar: WarninG_ErroR



Yorumlar


Siftahı yapan siz olun
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.