Sanal İş Statejisi Yarışması

Bu yıl 8.'si oynanacak olan dünyanın en popüler Sanal İş Strateji Yarışması L'Oréal e-Strat Challenge, tüm dünyadaki lisans ve MBA öğrencilerine "Sürdürülebilir Perfomans" için uzun süreli stratejiler geliştirmede kendilerini deneme fırsatı tanıyor.

L'Oréal e-Strat Challenge'ın bu yılki düzenlemesinde öğrencilerden "Çalışan Hakları", "Çevre" ile "Çeşitlilik ve Tarafsızlık" gibi konularda da girişimlerde bulunmaları bekleniyor.

2000 yılında lanse edilen L'Oréal e-Strat Challenge, uluslar arası bir eğitim aracı olarak onay gördü ve Avrupa Yönetim Gelişim Vakfı (EFQM) tarafından, Teknoloji Destekli Öğrenim Programı (CEL) akreditasyonu ile ödüllendirildi. Bugüne kadar 128 ülkeden, 2.200 okuldan, 177.000 öğrenci oyuna katıldı.

Yarışmada, öğrenciler şirket genel müdürü gibi hareket edecek

Aynı okulda okuyan 3 öğrenciden oluşan ve sanal kozmetik şirketlerinin "genel müdürü" olarak hareket eden takımlar, oyunda mücadele ederken, şirket yönetiminin her alanında stratejik kararları alabilecekler. Bu kararlar; şirket karı, ürün fiyatlandırma, üretim hacmi-kapasitesi, araştırma-geliştirme, markaların pazar payları, pazarlama, reklam ve marka konumlandırma gibi alanlarda olacak.

Buradaki amaç, en yüksek Hisse Senedi Endeksi'ne ulaşmak.

Bu yıl yeni olarak eklenen "Sürdürülebilir Performans" girişimleriyle, öğrenciler "Çeşitlilik ve Tarafsızlık", "Çevre" ve "Çalışan Hakları" gibi, hisse senedi indekslerine eninde sonunda etki edecek uzun vadeli stratejileri de dikkate alacaklar.

Bu yıl, L'Oréal e-Strat Challenge 8'in yeni işbirliği, alanındaki uzmanlığına ek olarak; e-ticaret ve web yönetimi araçları sağlayan Google ile gerçekleşti. Dünyanın en iyi İşletme okullarına destek veren bir enstitü olarak AACSB International ile özellikle Türkiye, Rusya, Çin ve Endonezya gibi gelişen pazarları hedefleyen Business Week ve on-line simülasyon iş stratejisi oyunları uzmanı Strat-X'in yanısıra EFMD-CEL akreditasyonu ile de, işbirlikleri devam ediyor.

Türk gençleri büyük ilgi gösteriyor

L'Oréal e-Strat Challenge yarışması, Türk gençleri arasında büyük ilgi görüyor. Türkiye'de 7 yılda 35.000 üniversite öğrencisi bu oyuna kayıt yaptırdı. Oyunda, Türk öğrenciler dünyanın her tarafından öğrencilerle yarışarak uluslararası dereceler elde etme başarısı gösterdiler. Yarışmada, 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi "Dünya ikinciliği", 2004 yılında Sabancı Üniversitesi "Dünya üçüncülüğü", 2006 yılında Marmara Üniversitesi "Dünya birinciliği" ve 2007 yılında yine Marmara Üniversitesi "Dünya ikinciliği" elde etti.

"L'Oréal e-Strat Challenge"e katılan 13 Türk genci işe alındı

L'Oréal tarafından yaratıcı ve alternatif işe alım aracı olarak kullanılan "L'Oréal e-Strat Challenge" vasıtasıyla Türkiye'de 13 genç yeteneğin işe alımı gerçekleşti, sayısız öğrenciye staj olanakları sunuldu. İşe alınan gençler pazarlama, finans, tedarik zinciri gibi departmanlarda çalışıyorlar. 2001 yılında ilk işe alımın yapıldığı Ozan Temizkan, şu anda Vichy'de Inneov Pazarlama Müdürü olarak, 2007 yılında yapılan son işe alım olan Talip Taştemel ise, Yönetici Adayı olarak çalışıyor.

L'Oréal e-Strat Challenge 8'e, üniversitelerin 3. ve 4. sınıf ve yüksek lisans öğrencileri katılıyor. L'Oréal e-Strat Challenge 8'e son başvuru tarihi olan 27 Kasım 2007. Yarışmaya katılmak isteyenler 27 Kasım 2007 tarihine kadar http://www.e-strat.loreal.com/ adresi üzerinden başvuru yapabilirler.

 

Kaynak: teknoloji.milliyet.com.tr
Tarih:
Hit: 1847
Yazar: Swool



Yorumlar


Siftahı yapan siz olun
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.