Symantec'den Bilgi Sürekliliği Paneli

Symantec, Ankara’da düzenlediği ‘Bilgi Sürekliliği’ konulu panelde, bilginin korunmasının yanı sıra bilginin kesintisiz hizmette kalabilmesine yönelik çözüm ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Panelde, iş sürekliliği, felaketten kurtarma çözümleri, e-posta arşivleme, uygulama performans yönetimi, yeni İnternet sınır güvenliği çözümleri, saldırı önleme sistemleri, antispam ile güvenlik danışmanlığı ve yönetilen güvenlik hizmetleri konularında katılımcılara bilgi verildi.

Symantec tarafından düzenlenen ‘Bilgi Sürekliliği’ konulu panel, 20 Ekim 2005 Perşembe günü Ankara Sheraton Oteli’nde yapıldı. Kamu sektöründen çok sayıda uzmanın dinleyici olarak katıldığı panelde, kurumlar açısından kritik öneme sahip olan bilgi sürekliliği ele alındı.

Symantec, panelde yedekleme, felaketten kurtarma ve mail arşivleme pazarının lideri VERITAS ile birleşmesinin ardından oluşan yeni kimliğiyle sunduğu çözümleri katılımcılarla paylaştı. Symantec Akdeniz Bölge Müdürü Arie Danon, iki şirketin birleşmesinin ardından bugün artık bilgi sürekliliği konusunda komple çözümler sunabildiklerini kaydettiği konuşmasında, ‘‘Bunun sonucunda, kurumlar açısından günümüzün kritik konularından iş sürekliliğinin en önemli bileşeni olan bilgi sürekliliğinde tüm ihtiyaçlara cevap verebiliyoruz’’diye konuştu. Danon, bunu gerçekleştiren ilk şirket olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını da ifade etti.

Panelistlerden Symantec Uzman Danışmanı Evrim  Tekesin Yalçın ise VERITAS’ın felaket kurtarma misyonunun ayrıntılarına yer verdiği konuşmasında, kullanıcılara bilgi yönetimi, depolama optimizasyonu ve mailbox yönetimi gibi faydalar sunduklarını dile getirdi. Arşivlenen mail kayıtlarına kolay ve hızlı erişim sağladıklarını da ifade eden Yalçın, Symantec’in bugün yüzde 31.9 ile e-mail arşivleme pazarının lideri olduğunu söyledi.  

‘Hacker’lar paraya oynuyor’

Symantec Türkiye Genel Müdürü Gökhan Say ise bilgi güvenliği alanındaki çalışmalara değindiği konuşmasında, İnternet’i 27 ayrı merkezden, 25 bine yakın sensor ile izlediklerini ve pazara sundukları antispam çözümü ile ayda yaklaşık 100 milyar e-postayı taradıklarını kaydetti. Symantec’in 6 ayda bir yayınladığı İnternet Güvenlik Tehditleri Raporu’nun bir benzerinin sadece FBI tarafından hazırlanabildiğini söyleyen Gökhan Say, 2005 yılının ilk altı ayında 10.866 adet yeni virüs ile solucanın ortaya çıktığını ve bunların yüzde 74’ünün kişisel bilgilere saldırdığına dikkat çekti.

‘‘Hacker’lar artık üne değil, paraya oynuyorlar’ diyen Gökhan Say, bir önceki altı ayda bu rakamın sadece yüzde 54 olduğunu hatırlattı. Yine sözkonusu dönemde ortaya çıkan güvenlik açığı sayısının 1862 olduğuna vurgu yapan Symantec Türkiye Genel Müdürü, bugün gelinen noktayı ise ‘Saldırılar, açığın ortaya çıkmasından sonra ortalama 6 günde gerçekleşiyor. Oysa yamanın çıkarılması için gerekli olan süre 54 gün’ diyerek özetledi. ‘Önemli olan katili bulmak değil, cinayeti önlemektir’ diyen Gökhan Say, ‘0 Gün Koruması’ sağlayan çözümlerle hiçbir güncelleme olmaksızın, bilinmeyen saldırıları durdurabildiklerini söyledi. Say, bu gruptaki çözümlerden Symantec Network Security, Symantec Gateway Security ile Symantec Client Security hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

Veri hacmi, her yıl yüzde 60 büyüyor

Panelin bir diğer konuşmacısı ise Symantec Türkiye Ülke Satış Müdürü Murat Tora idi. Tora, kurumların güvenlik konusunda risk temelli bir yaklaşım geliştirmesi gerektiğini dile getirirken, varlık yönetiminin önemine de vurgu yaptı. Bugün dünyadaki tehditler ve siber savaşlar gözönüne alındığında, kurumların doğru istihbaratı sağlayacak iş ortaklarına ihtiyaç duyduklarını belirten Tora, ‘O Gün Koruması’ ve merkezi yönetimin önemine dikkat çekti. Tora, Symantec olarak ‘Yönetilen Güvenlik Hizmetleri’yle kurumlara 7x24 hizmet verdiklerini de söyledi.

Symantec Türkiye Ülke Satış Müdürü Tora, Dünya genelindeki erişim risklerine de yer verdiği konuşmasında, 2001 yılında 533 milyon olan İnternet ve wireless kullanıcı sayısının 2007 yılında 1 milyar 460 milyona ulaşmasının beklendiğini söyledi. Geçen yıl cep telefonu kullanıcısının 1 milyar 520 milyona, elektronik ve mobil ticaret hacminin ise 122 milyar 600 milyon dolara ulaştığını kaydetti. Sadece 2001 yılında dünya genelinde dağıtılan PC sayısının 1 milyar olduğunu belirten Murat Tora, 2007 yılında bu rakamın 2’ye katlanmasının beklendiğini ifade etti. Symantec Türkiye Satış Müdürü Murat Tora, tüm bunlara bağlı olarak veri hacminin her yıl yüzde 60 büyüdüğünü de belirterek, kurumsal verilerin korunmasının ve sürekliliğinin sağlanmasının her geçen gün daha büyük önem kazandığını ifade etti.

Kaynak:
Tarih:
Hit: 1929
Yazar: renegadealien



Yorumlar


Siftahı yapan siz olun
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.