Yeni bir mobil oyun ekosistemi kuruluyor: GamersHub Türkiye

 

n11.com, Güney Kore'nin en büyük mobil oyun geliştiricisi Netmarble’ın Türkiye ofisi Netmarble Turkey ve Doğuş Teknoloji iş birliği ile mobil oyunlar konusunda oyun ekosistemi kuruluyor. Hazırlanan 4 farklı başlıktaki mentörlük programı kapsamında gençlere iş modeli oluşturma, büyüme stratejisi, oyun trendleri, görsel ile UI tasarımı, kodlama, oyuncu deneyimi tasarımı, oyun içi metrik geliştirme ve oyun ekonomisi konusunda eğitimler verilecek.

Oyun endüstrisi hızlı yükselişini sürdürüyor. Yılın başından itibaren dev satın alma ve birleşmelerin yanı sıra oyun oynama sürelerinin arttığı sektörde mağaza içi harcamalar da arttı. Analistler 2020 yılı içerisinde 44,1 milyar mobil oyun indirildiğini ve yılın sonuna kadar 2,7 milyar kullanıcının oyunlara 77,2 milyar dolar harcayacağını belirtirken, Türkiye'de özellikle hyper casual ve casual oyun kategorisinin yükselişe geçtiğini belirtti. Stüdyo sayısı çift basamaklı sayılardan dört basamaklı sayılara doğru yükselirken, kategorideki hareketlilik bu alana girmek isteyen genç yetenekler ile kurumların da ilgisini çekmeye başladı.

Sektörün gelişimine altyapıdan destek vermek isteyen GamersHub Türkiye, ekibini kurmuş ya da kurmamış tüm gençleri hedefleyen oyun ekosistem programı ile Türkiye’nin bu alandaki en etkin ağı kurulacak.

 

 

Eğitim 10 hafta sürecek

Türkiye’nin oyun sektöründe daha fazla söz sahibi olması için hayata geçirilen ekosistem programıyla gençlere:

*         Mentörlük eğitimi dijital ortamda 4 ana başlık altında verilecek. Oyun fikir üretiminde gençlere eğilimin tespiti, oyunlara özel trend raporları, araştırmalara erişim ve ilgili eğitimler Netmarble Turkey tarafından verilecek.

*         Gençler aynı zamanda alanında uzman eğitmenler tarafından oyun tasarımı, UI tasarım, 2D, 3D, interaktif tasarım, animasyon ve efekt tasarım eğitimi de alacak.

*         Oyunun geliştirme safhasında ise Doğuş Teknoloji ile Netmarble eğitmenleri katılımcılara proje yönetimi, oyun geliştirme, kaynak yönetimi, SDK entegrasyonları ve stüdyoları destekleyen diğer yazılımlar hakkında eğitim düzenleyecek.

*         10 hafta sürecek eğitim kapsamında ise n11.com ve Netmarble Turkey eğitmenleri yeni kullanıcı kazanımı, kampanya yönetimi, uygulama içi satın alma ve reklam, marka değerinin artırılması ve oyun tasarımı konusunda gençleri eğitecek.

*         Eğitim programına üniversitelerin ekonomi, istatistik, mühendislik, psikoloji, organizasyonel davranış, davranış bilimi, görsel tasarım, oyun tasarımı gibi bölümlerinde okuyan öğrenciler ya da mezunlar başvurabilecek.

 

Eğitim programı sonrasında ekipler oluşturularak yeni bir ekosistem kurulacak. Başvurular www.gamershubtr.com üzerinden alınacak.



 

Anadolu Ajansı ve indir.com kaynaklarından derlendi:

·         https://www.aa.com.tr/tr/sirkethaberleri/guncel/n11com-netmarble-ve-dogus-teknoloji-is-birligiyle-yeni-oyun-ekosistemi-geliyor/661819

·         https://www.indir.com/haberler/n11com-netmarble-ve-dogus-teknolojiden-yeni-bir-oyun-ekosistemi

Kaynak: Anadolu Ajansı ve indir.com kaynaklarından derlendi.
Tarih:
Hit: 3375
Yazar: SyspioniC

Taglar: mobil oyun oyun geliştirme oyun tasarımı gamershub türkiye oyun ekosistemi gamershub gamershubtr


Yorumlar


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Yorumlar

GuArDiAn55 tarafından yazıldı. Tarih: 07/Oca/21 11:07
netmarble gibi sikik oyunlar yapan bir firmanın eğitiminden hayır gelmez. ne başarıları var da neyi anlatacaklar? 200m dolorese satılan oyun stüdyosu rollic games'in katkıları ile kodluyoruz mobile game bootcamp mevcut. bu alanda kariyer düşünseydim kodluyoruz'a katılırdım bunlara değil. doğuş grup ne alaka mobil oyun ile? amaçlarının yetiştirmekten ziyade milletin başarısının üstüne konmak olduğu çok açık.
DE5TROY3R tarafından yazıldı. Tarih: 06/Oca/21 21:45
Ücretlimi
yarasaadam tarafından yazıldı. Tarih: 06/Oca/21 21:12
güzel bir uygulama lakin yine kısıtlamalar var bu kısıtlamaları merak ediyorum da ne zaman aşacaklar, mektepli gençlerin yanında alaylı gençlere neden yer yok. Alaylılar mektepliler kadar iş yapamaz mı ? :)