09.10.2008 Siyaset Meydanı - Erdal Sarızeybek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı:
    -----------------------------

pek bi sümsük tipliydi.

kolay değil tabi onları yaşama. 74 şehidin acısını çekmek de.

pkk nın istediği psikolojik saldırıya yardım etti açıkcası. yok terörist dağda aynı bir yılaann, robot onlar, makina öldürmeye programlanmış, sanki bir canavaarr.. tripleri pek hoşuma gitmedi.

adam psikolojik saldırının nesine yardım etti? adam terörle nasıl ve hangi kollardan savaşılması gerektiğini en ince ayrıntısına kadar anlattı... daha ne yapacak? evet tsk 30 yıldır dağdaki teröristle çarpışıp duruyor bunun için 400 milyar dolar da para harcandığını söyledi peki başka ne yapıldı? dağa çıkılması engellendi mi? hayır! siyasi kolları engellendi mi? hayır! biz naptık dağa cıkanı yok ettik ama kaynağa inemedik! bu tıpkı diş etindeki apseye benzer! sen istediğin kadar o apseyi patlat apse yine çıkar durur önemli olan apseye sebeb olan dişi bulmak ve çekmektir! biz yıllardır ortaya cıkan apseyi patlatmakla yetindik ancak buna sebeb olan dişe hiç dokunmadık...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Erkek

Ben dün sonuna kadar izledim. Hiçkimsenin cesaret edip , ya da araştırıp söylemediklerini,  bütün çıplaklıklarıyla söyledi.

Söylediği gibi askerimiz dağdaki teröristle savaşıyo ama , meclisimiz savaşamıyor. AB'de hala ROJ tv yayınlanıyorsa, TC bayrağının dalgalandığı yerde hala terör varsa , en önemliside PKK'yla çarpışmak için ABD'ye gidiyorsak , bu TC Cumhuriyeti Devletinin eksikliğidir. Harika tespitler ,  stratejik araştırmalar yapmış. İzlemeyenler varsa izlesin, programın sonunda gözleri doldu. Keşke hükümetimizde senin gibiler olsa komutanım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Ben izledim akşam

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı:

pek bi sümsük tipliydi.

kolay değil tabi onları yaşama. 74 şehidin acısını çekmek de.

pkk nın istediği psikolojik saldırıya yardım etti açıkcası. yok terörist dağda aynı bir yılaann, robot onlar, makina öldürmeye programlanmış, sanki bir canavaarr.. tripleri pek hoşuma gitmedi.

------------------------------

seasta demiş ki ;

Ben dün sonuna kadar izledim. Hiçkimsenin cesaret edip , ya da araştırıp söylemediklerini,  bütün çıplaklıklarıyla söyledi.

Söylediği gibi askerimiz dağdaki teröristle savaşıyo ama , meclisimiz savaşamıyor. AB'de hala ROJ tv yayınlanıyorsa, TC bayrağının dalgalandığı yerde hala terör varsa , en önemliside PKK'yla çarpışmak için ABD'ye gidiyorsak , bu TC Cumhuriyeti Devletinin eksikliğidir. Harika tespitler ,  stratejik araştırmalar yapmış. İzlemeyenler varsa izlesin, programın sonunda gözleri doldu. Keşke hükümetimizde senin gibiler olsa komutanım.

--------------------

amele_2  ninde dediği gibi bazı yönlerde resmen övdü pkk yı , yok adamlar görünmüyormuşda , bulamıyormuşuzda , nerdeyse ninja diyecekti , biz bunları bulamıyoruz o yüzden yüzyüze savaşamıyoruz diyecekti.

Siyasi meselesine gelince , biraz olsun düşünün o saatlerde Osman Pmaukoğlununda konuşması vardı diğer bir kanalda , Osman Pamukoğluna sorulan bir soruya cevap veremedi , geçiştirmeye çalıştı. Komutanım dediler , siz zamanında Helikopterle  baskına uğrayan karakolalra yardıma gitmişsiniz  , bu saldırı 4 saat sürmüş neden kimse yardıma gitmedi ? diye osrulduğunda  Osman Pmaukoğlu lafı eveleyip geveledi , ordunun suçu, ordu isteseydi en geç 1 saatte yardıma gideb,iirdi  diyemedi. 

350 kişi karakol basıcak , 4 saat in üzerinde tartışma olacak ama Türk ordusu o 350 kişiyi o kadar askere , mühimmata , helikoptere rağmen oradan sağ çıkartacak?   Böyle birşey olmaz.O saldırı başladığında pkk internet sitesinden propğaganda yapmaya başlamış.Herkesin saldırıdan haberi vardı.Ordunun da mutlaka vardı.Eğer ordu o saldıryı önlemek isteseydi , o saldıragan piçleri öldürmek isteseydi mutlaka  öldürürdü. Bu gün Türkiyenin bir ucundan diğerine bile en fazla 1 saattte müdahale edecek  teçzizata sahibiz.En kötü ihtimalle jetlerle bombalarız.Helikopterlerle arkasına komondaları indirir , çembere alırız.Mümkün değil o 350 kişi sağ çıkamaz ordan.

Yılkardır pkk terörü devam ediyor , hükümetler değişiyor , ama siz hala siyasilere suç atıyorsunuz.En ufak meselelerde  sincanda tank yürüten ordu  siyasileri bu konuda dinler mi ? Kimi kandırıyorsunuz?  İsrail terörünü anlatan bir Tiyatro gösterisi için sincanda tank yürüten ordu , yıllardır  bitmeyen terör için siyasilere karşı bir söz söylemiyorsa afedersiniz ama kesinlikle terörün bitmesini istemediği içindir.

Burada ordunun hatalarını eleştirenlere  '' Halkı askerden soğutuyorlar ''  diyeceğinize ordunun hatalarını düzeltmesi gerektiğini söyleyin ki hepimiz ordumuza kalpten güvenmeye devam edelim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

@crafty serin gel hacım o kadar ünlem kullanacak bir şey yok. celallenme boşa!!!!!! hatta !!!!! :)

anlatmak istediğimi student kardeşimiz anlamış. ekstra yorum yapmama gerek yok.

ancak student in söylediklerine bir kaç cevap :/ vereyim. dün erdal komutan da bahsetti.

karakollara yardıma gitmenin o kadar kolay olmadığından bahsetti. aralarda ki mesafelerden. jet gönderip kendi askerimizi de vurma ihtimalimizden. kara yolları ile ulaşımın zorluğundan, akütün ün  bir kaç km gerine yapılması planlanan ancak müteahit in ibneliği yüzünden yapılamayan bölükten bahsetti.

yani demem o ki. helikopter ile komando desteği belki sağlanabilirdi. bunun yapılmaması emir komuta zincirindeki boşvermişlikten (bakın aksama yada kopukluk değil) kaynaklanıyordu belki. ama işler herzaman burdan göründüğü gibi de değil orda. bazı şeyleri yapmamak yapmaktan daha az zarar geliyor ordaki gomtanlara.

Osman paşa ile ilgili de bir kaç kelam edeyim.

paşama bu kadar gazı kim verdi de parti kurdurup siyasete soktuysa iyi bok yemiş.

paşam paşam, siyaset sana göre değil. ne zamandır söylüyorum bunu.

siyaset demek alevere, dalavere demek. bunlar senin gibi birine göre değil. ne güzel kitap yazıyordun, saygın bir konumdaydın.

pkk denen illetin kökünü kurutmak sadece askeri müdehale ile olmuyor işte.

şehirdeki gerillanın, onu geçtim sempatizanlarının önünü almak lazım evvela. doğuda ki vatandaşın derdine derman olmak lazım.

ne dedi dün erdal komutan? eğer senin karakolunun yanınadaki köyü koruyamıyorsan, o köy bulunduğu yeri terketmek istiyoprsa bu hükümetin ayıbıdır dedi. devletin ayıbıdır dedi. son derece doğru bir tesbit.

balkaya dağlarındaki korucu köyünden bahsetti. neden köyü terkettiklerini anlattı.

neyse çok uzuyor mevzuu. yaz yaz sabaha kadar yazar, yazdıkça saçmalarım. kısa keselim. Aydın havası olsun.

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Asker, doguda gorev yapmis yillarini vermis ordu mensubu tanidiginz varsa gidin sorun , terorist bizim askerimizden 100 kat daha cevik , 100 kat daha kivraktir kimse kahramanlik edebiyati duzmesin.Adam acikca soyledi bunlar insan degil robot olmuslar artik dedi , 1poset un ve 1kap verilir , hamuru bulamac yapar eyleme giderler diye...Araziyi bilen kim terorist , tabiki saklanacak , tabiki gorunmeyecek.Oturdugunuz yerden sallamak kolay.

student hoca akil mantik isimi soyledigin.Jet diyorsun terorist 10km oteden ates acmiyor , terorist 30-40-50 metre mesafede catismaya giriyor , sen hangi jetle hangi helikopterle saldiracaksin.Kendi askerin menzilin icindeyken ?

Askere laf atmissin yine , hoca teroristle mucadele sorunsuz suruyor ama suc siyasilerde arkadasim , terorun para kaynagini , terorun medya ayagini , terorun propaganda ayagini askermi kesecek.Asker konustugu zaman , konustu demokrasiye mudahale etti oluyor.Askere laf atmak yerine biraz dusunseniz "siyasiler ne kadar mucadele ediyo" sorun cozulur.Erdal hoca anlatti araziyi anlatti , semdinli bolgesinde alinmasi gereken onlemleri anlatti.Oyle ucak kalksin helikopter destegi gelsinle is bitmiyor.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek
    Bu adamı ilk defa kan uykusunda izledim. O zaman hoşuma gıtmıştı. Daha sonra sık sık medyada haber sıtelerınde falan görmeye başladım. Sankı bırılerı kasten konusturuyor gıbı hıssetmeye başladım. Neden bılmıyorum
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

off be kardeşim izlemek lazım.Polat ı izlicemize bi bok öğrenirdik.

sağol 

Konumu silenlere inat kürdüm
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    Atatürk'ün bi sözü vardı kazanılan savaşlar siyasi zaferlerle bütünleşmesse kalıcı olamaz diye aha da durum bu işte.Asker işini yapıyo fakat meclis? İLk ırak tezkeresinde eski genel kurmay başkanımız dediki ıRak a girmemiz gerekir.Aradan baya bi süre geçti snra tezkere çıktı afedersinde sn bu karalılıkla terorle deil üç beş tane veletle mücadele edemessin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    izledim ya hele o son söylediği sözler tüylerimidiken diken yaptı benim

ben 16 yılönce onlara devlet benim demiştimeğerölürsem ben birsubayımtören yapmak zorundalarbeni şemdinliye törenle gömün devletin onların yanında olduğunu herzaman görsünler dedi gözleri yaşardı varya fena oldum bende izleyenler hak verir bana

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
Toplam Hit: 5461 Toplam Mesaj: 41