1 İnsanın Kaliteli Olduğunu Hangi Söz Ve Davranışlardan Anlarız?
-
bence bu çok karışık bi konu mesala bi insan için guvenilir veya guvenilir deil die sonuca varamazsın. pastanın dilimleri gibi düşünmek lazım mesala kişi para konusunda guvenilirdir yalnız sır verirsin huyudur gider başkasına anlatır kısaca para alışverişi yapıcagın insanıda içini döküp birşeyler anlatıcagın kişiyide ayırman gerekir benim görüşüm. tüm iyi veya kötü özellikler bir insanda toplanmıyor.
benim kaçındıgım insan tipleri kendini sürekli öven böbürlenen insandan , vicdan sahibi olmayan insanlardan , insanların fiziksel özellikleri ile dalga geçerek çevresindeki insanları güldürenlerden uzak dururum aklıma gelen ilk örnekler sonra konuşmalarını tartarım bir söyledigi diğer söledigini tutuyor mu?
belki yanlış düşünüyor olabilirim ama olabildigince insanlara guvenmemek en dogrusu çünkü çıkarları dogrultusunda size herzaman zarar verebilirler.
-
Herhangi bir söz ve davranışı kalitesini belli eder insanın belli olmaz. Nitekim kaliteli insan kimi zaman belli etmez kendini.Milyar insanın olduğu bir çevrede bu tür kriterler aramayın.Tecrübe et,kazan,göster.Benim felsefem.
-
EdepsizPenguen bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
Ya ticaret et ya da yola git, sözden konuşmadan olmaz bu işler,
+1!
Hadi ticareti anladık da yola gitmenin gitmenin esprisi nedir bir müridimiz aydınlatsa :)
-
sözler ve hareketlere bak tutarsızsa ya zaten hissedersin ne bileyim bu günekadar kazık atmadıysa sıkıntı yok eger attıysa uzak dur ve şükret :)
-
kendisini çok anlatıyorsa,
hele ben şöyleyim böyleyim deyip üstün varlık imajı koyuyorsa
bir yere otururken en iyi yere oturacam hareketleri varsa
sürekli yeminli yada amk gibi laflar konuşuyorsa
başkalarının aleyhinde konuşuyorsa
gözleri, siz ona bakarken yerinde duramıyorsa
kız arkadaşınızla siz konuşurken oda ona dikkatlice bakıyorsa ve başka yere bakmıyorsa
istediğin zaman düşünmeden telefon açamıyorsanız
başınız sıkıntıya girdiğinde aklınıza gelmiyorsa
mesafeyi iyi koruyun
-
AnaMuhalefet bunu yazdıEdepsizPenguen bunu yazdıRobinson_Crusoe bunu yazdı
Ya ticaret et ya da yola git, sözden konuşmadan olmaz bu işler,
+1!
Hadi ticareti anladık da yola gitmenin gitmenin esprisi nedir bir müridimiz aydınlatsa :)
Yakın bı arkadasımla yurt dısına cıktık ve orda tartıstık daha sonra cok gerızekalı bırı oldugunu ve bunun la ben nasıl anlasabılıyormusum aq dedırttı bana ve sehır dısına cıktıgım arkadaslarımdada bı kacında buna benzer olay yasadım haketen dogru lafmış
Konuya gelırsek ne anlycm aq kafamı ona yormam bıle kafa adamsa gelsın eyw deılse sktrsın gtsın ısterse basbakan olsun kafa adam olsun :) -
Darkparadise bunu yazdı
insan sarrafı olduğumu sandığım her an hiçbir şey anlayamadığımı, insanların gerçekten sözünden dönebileceğini, yeminlerin ve büyük sözlerin hiç bir anlam ifade etmediğine şahit oldum.
şöyle ki. bir insan hangi sözden veya hangi davranıştan kendini belli eder?
bir kişiye hangi sözüyle hangi davranışıyla ona inanmalıyız? ya da hangi durumda ondan uzaklaşmalıyız?
güven veren hareketler nelerdir?
yani karşımızdaki insanı konuştuklarıyla ya da hareketleriyle ne kadar tanıyabiliriz?
Duruma ve konuya göre değişir.
Her insan aynı değildir. Birçok insan ile tanışmış ve konuşmuş isen artık o kişinin sonraki cümlesini ve niyetini aşağı yukarı tahmin edersin.
Gözler yalan söyleyemez.
Güven çok farklı birşeydir.
Bir insan senin karşında da başkasının yanında da aynı şekilde davranıyorsa kendi çizgisini bozmuyorsa kaliteli biridir.
Söylediği yalanlara bakmalisin. Zaten birkaç yalandan sonra tutarsızlık olur ve kendini ele verir.
Ben bir insana kolay guvenirim. Ama kolay değer vermem.
-
zigana bunu yazdı
kız arkadaşınızla siz konuşurken oda ona dikkatlice bakıyorsa ve başka yere bakmıyorsa
mesafeyi iyi koruyun
hacı ben herhangibir zamanda da sabit bir noktaya bakamıyorumki
şimdi ben kalitesizmiyyim amk
-
kendi hafızanı zorla. birini tanımak istiyorsan söylediği her şeyi aklında tutmaya çalış. aradan belli süreler geçtikçe anlattığı senin çok iyi hatırladığın eski konulara muhabbeti getir. Kendisiyle tutarlı mı değil mi bunu incele. Onu tutarlılık tuzaklarına doğru çek. Eğer tutarsızsa anlattığı şeyler nasıl biri olduğunu üç aşağı beş yukarı anlarsın.
-
wert bunu yazdızigana bunu yazdı
mesafeyi iyi koruyun
hacı ben herhangibir zamanda da sabit bir noktaya bakamıyorumki
şimdi ben kalitesizmiyyim amk
Murid tamamen yanlış anlama, ama Kız arkadaşı yanındayken sağda solda başka kız kesiyorsa anlamında söylemiş murid.
Kız arkadaşın yoksa elbette gözler sabit bir noktaya bakamıyor.