1 İnsanın Kaliteli Olduğunu Hangi Söz Ve Davranışlardan Anlarız?
-
"Parayı ışığa tuttuğunuzda içinde Atatürk varsa o para gerçektir. Yoksa sahtedir. İnsanları da ışığa tutmamız yeterlidir. İçinde Atatürk geçmeyen herkes sahtedir."
Ali POYRAZOĞLU -
Cok fazla din, iman, Allah, Peygamber ve hadis ten bahsediyorsa o adamdan kork.
Cok fazla namaz kiliyorsa o adamdan kork.
Yaptigi her ise Allah'i sahit gosteriyorsa o adamdan kork.
Vatasever degilse o adamdan kork, Vatani bile satacak kadar dusuk birisi ise onun yeryuzunde satmayacagi hicbirsey yoktur.
Ataturk'u sevmiyorsa o adamdan kork. Cunku o insan nankordur ve nankorler kadir-kiymet bilmezler.
-
Darkparadise bunu yazdı
insan sarrafı olduğumu sandığım her an hiçbir şey anlayamadığımı, insanların gerçekten sözünden dönebileceğini, yeminlerin ve büyük sözlerin hiç bir anlam ifade etmediğine şahit oldum.
şöyle ki. bir insan hangi sözden veya hangi davranıştan kendini belli eder?
bir kişiye hangi sözüyle hangi davranışıyla ona inanmalıyız? ya da hangi durumda ondan uzaklaşmalıyız?
güven veren hareketler nelerdir?
yani karşımızdaki insanı konuştuklarıyla ya da hareketleriyle ne kadar tanıyabiliriz?
Cevap, soruda yatıyor. -
sniperscope bunu yazdı
Cok fazla din, iman, Allah, Peygamber ve hadis ten bahsediyorsa o adamdan kork.
Cok fazla namaz kiliyorsa o adamdan kork.
bunları diyorsa kork.
-
gotte kil agarmadan kimse ben insan sarrafiyim demesin.
-
Darkparadise bunu yazdı
insan sarrafı olduğumu sandığım her an hiçbir şey anlayamadığımı, insanların gerçekten sözünden dönebileceğini, yeminlerin ve büyük sözlerin hiç bir anlam ifade etmediğine şahit oldum.
şöyle ki. bir insan hangi sözden veya hangi davranıştan kendini belli eder?
bir kişiye hangi sözüyle hangi davranışıyla ona inanmalıyız? ya da hangi durumda ondan uzaklaşmalıyız?
güven veren hareketler nelerdir?
yani karşımızdaki insanı konuştuklarıyla ya da hareketleriyle ne kadar tanıyabiliriz?
-
kendini çok övmemeli..
fakat sanatçı değil ise böyle.. sanatçı adam kendini övmeyi sever çünkü mecburdur :) -
konu yine sapıyor yok dine imana girenler, yok ateistlere lafını çakanlar, yok bilmem ne bokculara güvenmemeler.
Yapacaksanız genelleme yapmayın bari yorumlarınızda. Tecrübe sahibisiniz anladık.Başınızdan geçenleri yazın bari.Aklınızdan yazın götünüzden uydurmayın .
Genelleme yapan müridler tecrübelerinizi yazın preze yapmayın.
-
bence mes'ele namazdan bahsetmesi kendinden bahsetmesi falan değil öyle insanlar var ki doktora yapana ayrı davranıyor alt sınıfına ayrı davranıyor adamın kıyafetine baksan dışardan adam sanarsın herifin 30 türlü karakteri var dost arama bulma meselesi eğer o kişinin yanında çocuklaşamıyorsan o da senin yanında çocuklaşamıyorsa zor. keza şu halde dost bulmak mesele başlı başına millet para derdine düşmüş 2 lira girince işin içene farklı bir varlık olup çıkıyor hiç kasmam adam mıdır değil midir diye... ne arkadaşlarım oldu benim dediğimi yapmayıp sınıfta havası var diye başkalarının işleri yapan... işte kişilikten kişiliğe değişiyor bence en iyi kıstas çocuklaşıp çocuklaşamama meselesi vb.. yani duyguların dışa vurulup vurulamaması.
-
bütün yorumları okudum, yorumların çoğu tatminkâr, herkese düşüncelerini paylaştıkları ve paylaşacakları için teşekkür ediyorum :)