folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 11 Saat Ders Genç Doktoru Öldürdü

11 Saat Ders Genç Doktoru Öldürdü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheColtfire
    TheColtfire's avatar
    Erkek

Cerrah olma idealiyle yola çıkan genç doktor, tıpta uzmanlık sınavına hazırlanırken aniden fenalaşarak yaşamını yitirdi.

24 yaşındaki Merve'nin 11 saat hareketsiz ders çalışmasına bağlı olarak akciğer embolisine kurban gittiğini ortaya çıktı.

Merve Şengil, Mayıs 2008'de dönem sekizincisi olarak Cerahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Ardından da cerrah olabilmek için Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) hazırlıklarına başladı.

Odasından bile çıkmadan gece gündüz çalışan genç doktor, 9 Eylül gecesi aniden fenalaşınca hemen hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen otopsi raporu ise ölümünün ardındaki gerçek nedeni ortaya çıkardı.

11 saat boyunca hareket etmeden bilgisayarın karşısında oturmuş, hareketsizliği bağlı olarak bacak damarlarında oluşan kan pıhtısı akciğere ulaşmış (emboli) ve ölümüne neden olmuştu.

(Alıntıdır.)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 saatten fazla pc basında kaldığım olmuştur henüz ölmedim.Ya bayan çok şanssızmış yada benim akciğer oldukça sağlam :D

"Delilik şüphesiz aptallıktan daha iyidir, Delilik var olmuş bir zekanın yok oluşudur. Aptallık ise var olmamış bir zekanın var olmamaya devam edişidir!"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

ahanda bugun hocamız bu kızı örnek gösterdi millet ders calışırken ölüyor siz de bilgisayar basında gebericeksiniz diye

o kadarda calışılmaz be kardeşim en fazla 20-30 dk

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek
    Kaligula bunu yazdı:
    -----------------------------

20 dk mı? o ha :D

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

Kaligula bunu yazdı:

ahanda bugun hocamız bu kızı örnek gösterdi millet ders calışırken ölüyor siz de bilgisayar basında gebericeksiniz diye

müdür haberi izlerken annem bağırdı içerden hemen kalk die ne oluo dedim deprem mi felan die baktım dio gel bak o kadar oturuyorsun sende gebercen die :) 

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

Kaligula bunu yazdı:

mantıklı :| üşeniyorum öyleyse hiç..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ManiakRhifat
    ManiakRhifat's avatar
    Erkek

ailemin elimden pc yi almasının sebebi olan haber

eğer bir domates ışık hızına ulaşırsa kendisi ışık olur. bu sebeple ampulü yakdığınızda yanınızdan geçenlerin ışık mı yoksa domates mi oldunu bilemezsiniz. eğer ışık diyorsanız ışıktır, domates diyorsanız domatezdir. buna röletivite deriz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek
    hocam ecelin nsl geleceği belli olmuyor. Ben sabah 9 dan akşam daha doğrusu pardon ertesi günün gecesinin 2 sine kadar pc başından ( yemek - su -wc ) oda 7 saatte bir anca kalkarım. o na rağmen ölmedim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    Annem görse bi gün sende pc başında ölecen kalk artık şurdan der 
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eray
    eray's avatar
    Erkek
    walla annem ölmeme bile razıdır yeterki 1 saat bile olsa çalıştıımı görsün :D

Nihayet kendimle başbaşa kalabileceğim günler geldi..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek

vey bee

işte pcden ders çalışmanın zararları, bırakın ekolhocayı alın adam gibi kağıtı kalemi çalışın işte :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

kimse yanlış anlamasın ama namaz kılıyor olsaydı her 2 - 3 saatte bir mecburen kalkıp hem namaz kılmış hem de namazdaki hareketler sayesinde kan dolaşımı sağlanmış olacaktı. İşte namazın bir faydası daha. Bu arada ecel tabiki, o saatte ölecekti mutlaka.

Allah ailesine sabır versin.

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
Toplam Hit: 3821 Toplam Mesaj: 34