folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 1!+2!+3!+4!+5!......N!=? Toplamı Kaçtır ?



1!+2!+3!+4!+5!......N!=? Toplamı Kaçtır ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    hackworm bunu yazdı:
    -----------------------------

    sLeymN bunu yazdı:
    -----------------------------

    hackworm bunu yazdı:
    -----------------------------

    sLeymN bunu yazdı:
    -----------------------------

    Al hocam buldum :)

     

     

     


    -----------------------------

     

    alakası yok cevabı önceki sayfada werdim


    -----------------------------

    http://mathworld.wolfram.com/FactorialSums.html

     

    incele hocam :)

     


     


    -----------------------------

     

    bu toplam çarpım değil hocam "seri"


    -----------------------------

    seri olması için sonsuza gitmesi gerekmiyor mu hocam ? matematikten pek anlamam ama burda seri yi n gibi bir sayı ile sınırlandırıyoruz..


    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2008
    Erkek

    hackworm bunu yazdı:
    -----------------------------

    toplam çarpım sorusu 1den n e kadar sayıların faktöriyellerinin toplamı yanison terim :n! normal formül son terim çarpı son terim +1 bölü 2 yani n!.(n!+1)/2


    -----------------------------

     

    1!+2!+3!=1+1.2+1.2.3=9

    n!(n!+1)/2= 3!(3!+1)/2 = 9(10)/2 = 45

    45=9 :S

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2009
    Erkek

    XpertVision bunu yazdı:
    -----------------------------

    hackworm bunu yazdı:
    -----------------------------

    toplam çarpım sorusu 1den n e kadar sayıların faktöriyellerinin toplamı yanison terim :n! normal formül son terim çarpı son terim +1 bölü 2 yani n!.(n!+1)/2


    -----------------------------

     

    1!+2!+3!=1+1.2+1.2.3=9

    n!(n!+1)/2= 3!(3!+1)/2 = 9(10)/2 = 45

    45=9 :S


    -----------------------------

    yannış dedik zaten hocam ona :D:D uğraşırım yazarım ben

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek

    Olmaz, olamaz :D

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2009
    Erkek

    geliyor geliyor :D:D

     

    edüt:nan çıkmıyor :S

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2007
    Erkek

    Boşuna uğraşma senin temel düşünüş mantığın yanlış. Kafandaki formülü eşit aralıklarla artan dizi için kullanırsın. Ama onu da hesaplarken yanlışı şurda yapmışsın. n tane terim varken sen n! gibi düşünmüşsün.

    1+2+3+4+5+6 = olsaydı    Ortalama =  ( son terim + ilk terim ) / 2  ... Toplam =  Ortalama * Terim sayısı

    Yani 1!+2!+ ... +n! i de buna uyarlarsan senin mantığa göre  ( n! + 1 ) / 2 * n olur...

                        1  2  3  4     5

    Toplam serisi 1  3  9  33  153  diye gidiyor

     

    normal toplamda (1+6) /2  = (2+5) / 2  = (3+4)/2 iken bunda  1+153 / 2 eşit değildir  3+33/2 ya da 9 anladın...

    O yüzden kastırma eleman bulmuş işte formülünü bilimsel siteden...

    Konuyu açan arkadaşa: " Faktöriyel Toplamınla sana mutluluklar dilerim :P "

     


    Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    // 1!+2!+3!+4!+5!......n!=? Toplamı Kaçtır ?

    // Budur :)

     

    #include <iostream>

    using namespace std;

    int faktoriyel (int n)
    {
        if (n==0 || n==1) return 1;
        else return n * faktoriyel (n-1);
    }

    int main ()
    {
        int sayi, i, toplam=0;
        cout << "n sayisini giriniz : ";
        cin >> sayi;
       
        for (i=1; i<=sayi; i++)
        {
            toplam+=faktoriyel(i);
        }
       
        cout << "Sonuç : " << toplam << endl;
       
        system ("pause");
        return 0;
    }


    Sen hiç kaval çaldın mı?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2009
    Erkek

    JPriest bunu yazdı:
    -----------------------------

    // 1!+2!+3!+4!+5!......n!=? Toplamı Kaçtır ?

    // Budur :)

     

    #include

    using namespace std;

    int faktoriyel (int n)
    {
        if (n==0 || n==1) return 1;
        else return n * faktoriyel (n-1);
    }

    int main ()
    {
        int sayi, i, toplam=0;
        cout << "n sayisini giriniz : ";
        cin >> sayi;
       
        for (i=1; i<=sayi; i++)
        {
            toplam+=faktoriyel(i);
        }
       
        cout << "Sonuç : " << toplam << endl;
       
        system ("pause");
        return 0;
    }


    -----------------------------

    n cinsinden söle cevabı sayı cinsinde değil :D

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    JPriest bunu yazdı:
    -----------------------------

    // 1!+2!+3!+4!+5!......n!=? Toplamı Kaçtır ?

    // Budur :)

     

    #include

    using namespace std;

    int faktoriyel (int n)
    {
        if (n==0 || n==1) return 1;
        else return n * faktoriyel (n-1);
    }

    int main ()
    {
        int sayi, i, toplam=0;
        cout << "n sayisini giriniz : ";
        cin >> sayi;
       
        for (i=1; i<=sayi; i++)
        {
            toplam+=faktoriyel(i);
        }
       
        cout << "Sonuç : " << toplam << endl;
       
        system ("pause");
        return 0;
    }


    -----------------------------

    seni sahalarda görmek çok güzel :)


    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2008
    Erkek

    edit


    Belamı bulmusum bulduqum kadar..
Toplam Hit: 18867 Toplam Mesaj: 71