135 Yolculu THY Uçağı Amsterdam´Da Çakıldı!
-
HighNitro bunu yazdı:
-----------------------------Böyle bir durumda bile geyik yapıyosunuz ya size bişey demiyorum..
-----------------------------uçak düştüğü yeri yakar hoca . banane benim kafama mı düştü uçak.. vurun abalıya.
-
Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım bir açıklama yaptı ve "kaza can kaybı olmadan atlatıldı" dedi.
ama bi de şu var
uçaktan kurtulan yolcu 3 tane ölü gördüm diyor
belki de ağır yaralılardır
-
CAN KAYBI YOK
-
-
Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------krizden dolayı 2 uçağın alcağı ağırlığı 1 uçağa verirsen böyle uçak tutunamaz işte a.q. yorumlardın anladığım kadarı benim teorimi doğruluyo. uçağın çakılma şekli flat olmuş uçak.. gerçi ben olsam kaldırırdım o uçağı tekrar ama.. pilot arkadaşlar heyecana kapılıp tekrar kaldırmaya cesaret edememişler. .. neyse..
-----------------------------
Bazı arkadaşların yorumları gerçekten çok komik oluyor. İki uçağın ağırlığını bir uçağa vermek ne demek ya? Biraz düşünün de öyle yazın. Allah aşkına, iki uçağın ağırlığını tek bir uçağa verildiğini düşünsene bir. Bu ağırlıktaki bir uçağın inerken düşmesini bırakın, daha kalkışta pist yetmez havalanması için. Çünkü motorları ve kanatları gerekli kaldırma kuvvetini veremez. Aerodinamik denen birşey var.Bir de pilot arkadaşların heyecanlandığını söylemiş arkadaş. Yahu adamların işi bu. Bizlerin yaşı kadar o adamların pilotluk deneyimi var. Dandik adamları yolcu uçağı pilotu yapmazlar.
Görgü tanıkları, yangın olmadığını söylediler. Bu da iki seçeneği beraberinde getiriyor bana sorarsanız. Ya bir motor arızası nedeni ile itiş yeterli gelmedi ve daha havalimanına varamadan uçak düştü, ya da yakıt veya otomatik pilot hatası nedeni ile havalimanına varamadı. Bence uçağın düşme nedeni pilotaj hatası değil. Uçaklara yapılan bakımlar. Özellikle kriz ortamında, çoğu uçak firmalarının (dünya çapında konuşuyorum) uçak bakımlarını daha seyrek yapmaya başladılar. Normal şartlarda, uçaklar en fazla 3-4 sefer sonrasında genel bakıma alınırlar. Ama bu genel bakımlara dünyanın parası verildiği için, bunu 10-15, hatta bazı havayolu şirketleri (THY için konuşmuyorum kesinlikle, genel olarak söylüyorum) 20 sefere kadar bakım yapmadan uçuş yaptırabiliyorlar. O yolcuların çoğunluğunun sağ salim kurtulması tamamen pilotun maharetidir diye düşünüyorum. Buradan da o pilotu kutlarım...
-
Türk Hava Yolları'na ait uçağının Amsterdam'da düşmesinin ardından şirketin borsadaki hisseleri yüzde 2.5 oranında geriledi
tam tahmin ettiğim gibi
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------5 ölü var beyler.
http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Actuel&id=X1235555389500&date=25Subat2009
Tecrübeli pilot faciayı önledi THY Genel Müdürü temel Kotil konuştu: "Can kaybı yok"
25.02.2009 13:01"Ölü olmaması nedeniyle mutluyuz. Geçmiş olsun diyoruz. Hayat kaybı olmadan uçağın indirilmesinde pilotumuzun eğitiminin çok iyi olmasının büyük katkısı var."
-
DJ_Alper bunu yazdı:
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------5 ölü var beyler.
http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Actuel&id=X1235555389500&date=25Subat2009
Tecrübeli pilot faciayı önledi THY Genel Müdürü temel Kotil konuştu: "Can kaybı yok"
25.02.2009 13:01"Ölü olmaması nedeniyle mutluyuz. Geçmiş olsun diyoruz. Hayat kaybı olmadan uçağın indirilmesinde pilotumuzun eğitiminin çok iyi olmasının büyük katkısı var."
-----------------------------Türk Hava Yollarına ait bir uçak, Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inerken yere çakıldı. Hollanda resmi televizyonu uçak kazasında 5 kişinin öldüğünü açıkladı
AMSTERDAM (İHA) - Hollanda güvenlik makamları, 127 yolcu ve 7 mürettebatı bulunan Türk Hava Yolları (THY) uçağının Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'na inişi sırasında düşmesi sonucu 1 kişinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını bildirdi.
Öte yandan, Hollanda ulusal televizyonu ölü sayısını 5 olarak açıkladıağır yaralı olanlar ölmüş olabilir fakat ölüler yaralı olamaz dimi ? -
len ne bilem neyse 2 saate kadar net rakam çıkar
-
son sayı 6 yolcu , 3 kabin görevlisi toplam 9 kişi ölmüş