135 Yolculu THY Uçağı Amsterdam´Da Çakıldı!
-
Türk Hava Yollarına ait bir uçak, Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inerken yere çakıldı.
Uçakta ilk bilgilere göre 135 kişi bulunduğu belirtiliyor. Çok sayıda yaralı olduğu belirtilirken ölü sayısı hakkında henüz bilgi yok.
Tekirdağ isimli uçağın iniş sırasında yere çakıldığı ve ikiye bölündüğü bilgileri geliyor.
Uçaktan inen yolcular görüldü
Türk Hava Yollarının 1951 sefer sayılı uçağı, Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inişte yere çakıldı.
Görgü tanıkları, A-9 otoyolunun hemen yanında bulunan havaalanının pistine ulaşamadan yere çakılan uçağın ikiye ayrıldığını, bazı yolcuların uçaktan ayrıldığını belirtti.
Yardım ekiplerinin olay yerine gittiği kaydediliyor.
-
haber sitesi yaptınız hocam yine burayı..
-
Ntv den takip ediyoruz hoca saol :)
-
West bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------bende habertürkten izliyom.
sağlam düşmüş ama yangında yok? benzin mi bitti acaba yolda :D
-
Bakanın açıklamasına göre can kaybı yok.
Allah'a Şükürler Olsun...
BBC'nin sitesind;
75 yılı aşkın bir geçmişi olan Türk Hava Yolları, 69 uçaklık filosu ile yıllık 10 milyon yolcu kapasitesine sahip.
Şirket, uçuş güvenliği açısından dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden birisi.
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
-----------------------------bakana ne bakıyon abi ya oda tv den izliyo. ben hollanda kanalını izliyom..
en az 1 ölü 20 yaralı var ..
-
bizimkiler pilotaj hatası diyo. benim anladığım kadarıyla uçak flat olmuş..
yani flight smilatör oynıyanlar bilenler.. uçak eğer jet falan değilse hele bide ağır bi uçaksa belii bi pozisyonda flat olur.kalkarken yada inerken belli bi açıyı aşarsan.. uçak itme gücünü ileri doğru veremez. çeküle göre gövdesine düz iner.ve uçak flat uyarısı verir...
kurtulmanın tek yolu uçağın burnunu aşağı indirip.biraz düz gidip tekrar kaldıracaksın...
özellikle bitane dev jumbo var. onu kaldırmak her babayiğidin harcı değildir. ben artık ustalaşmıştım...
yani benim fikrim..
doğru piotaj hatası
ama? uçak gereğinden fazla yük almış ise de etkisi olabilir. uçağın yükünü bilmediğim için bişey diyemiyorum..pilota bok atmış olmıyım.
-
Spacheata bunu yazdı:
haber sitesi yaptınız hocam yine burayı..
-----------------------------tamam konu haber olabılır ama sonuc ıtıbarı ıle thy den bahsedıyoruz ve düşen ucakta bızım ınsanlarımzda olabılır
-
THY nasıl kaza yaptı a.q tamda reklamları dünya tvlerinde dönerken bu haber hiç iyi olmayacak
-
Spacheata bunu yazdı:
-----------------------------West bunu yazdı:
-----------------------------bende habertürkten izliyom.
sağlam düşmüş ama yangında yok? benzin mi bitti acaba yolda :D
-----------------------------Böyle bir durumda bile geyik yapıyosunuz ya size bişey demiyorum..
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------krizden dolayı 2 uçağın alcağı ağırlığı 1 uçağa verirsen böyle uçak tutunamaz işte a.q. yorumlardın anladığım kadarı benim teorimi doğruluyo. uçağın çakılma şekli flat olmuş uçak.. gerçi ben olsam kaldırırdım o uçağı tekrar ama.. pilot arkadaşlar heyecana kapılıp tekrar kaldırmaya cesaret edememişler. .. neyse..