folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 1699 Dolarlık Bilgisayar Öğretmenlere 868 Dolar



1699 Dolarlık Bilgisayar Öğretmenlere 868 Dolar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rockipsiz
    rockipsiz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2002
    Erkek
    Öğretmenlere verilen dizüstü bilgisayar fiyatları, Microsoft'un yaptığı 50 dolarlık indirimle 684 -868 dolara çekildi. Bakanlığın öğretmenlere dağıtacağı Toshiba'nın SATELLITE A50 model bilgisayarı, piyasada 1699 dolardan satılıyor.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenleri bilgisayar sahibi yapmak için başlattığı projede sona gelindi. Öğretmenlerin uygun koşullarla dizüstü bilgisayar sahibi olması için açılan ihaleyi kazanan Casper-Datateknik-Sentim Konsorsiyumu ve Toshiba firması ile Vakıfbank arasında bugün protokol imzalanıyor. Dizüstü bilgisayarların fiyatları Microsoft firmasının, Windows işletim sistemi kullanım hakkında yaptığı indirimden sonra kesinleşti. İhaleyi kazanan konsorsiyum 734 dolar, Toshiba firması 918 dolar fiyat verirken, Microsoft'un yaptığı 50 dolarlık indirimle fiyatlar 684 ve 868 dolar olarak değişti. Öğretmenler teknik özellikleri ve fiyatları farklı iki dizüstü bilgisayar seçeneği arasında tercihini yapacak.

    Öğretmenler F klavye istedi

    684 dolar değerindeki dizüstü bilgisayar için öğretmenler Casper, Datateknik'e ait Exper ve Sentim'e ait KRN markalarından birisini seçebilecek. 868 dolar değerindeki dizüstü bilgisayarları ise Toshiba firması satacak.

    Öte yandan çok sayıda öğretmenin Milli Eğitim Bakanlığı'nı telefonla arayarak bilgisayarların 'Türkçe F Klavyeli' olmasını talep etmesi üzerine teknik şartnameye 'F klavye' maddesi eklendi. Dizüstü bilgisayarlar hem 'F' hem de 'Q' klavyeli modeliyle öğretmenlerin tercihine sunulacak. Öğretmenler bilgisayarlarını mart ayında ihaleyi kazanan firmalara ait satış noktalarından satın alabilecek. Dizüstü bilgisayarlar için peşin ödeme yapılabileceği gibi 36 aya varan vade seçeneklerinden de yararlanılabilecek.

    Piyasada 1699 dolar

    Öğretmenlerin satın alacağı dizüstü bilgisayarların piyasadaki emsalleri 1000 ile 1699 dolar arasında. Öğretmenlere 868 dolara satılacak olan Toshiba Satellite A 50 model bilgisayarın, benzer özelliklere sahip SATELLITE A50-109 modeli dizüstü bilgisayarı piyasada 1699 dolardan satılıyor. Bu modelde 60 GB sabit disk ve 512 MB RAM bulunurken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlere dağıtacağı SATELLITE A50-109 modelinde 40 GB sabit disk ve 256 MB RAM bulunuyor. Fiyat düşürmek için bilgisayar donanımında yapılan kısıtlamalara rağmen öğretmenler bilgisayarları yüzde 50 daha ucuza satın almış olacak.

    KDV düşürülemedi

    Dizüstü bilgisayarların öğretmenlere satışından KDV alınmaması için yapılan görüşmeler ise olumsuz sonuçlandı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 'Yüzde 1 KDV ödenecek' şeklindeki açıklamasına rağmen, Maliye Bakanlığı bilgisayarlardan alınacak yüzde 18'lik KDV oranında herhangi bir indirim yapmaya yanaşmadı.

    Ucuz dizüstü bilgisayar fırsatından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı yaklaşık 600 bin öğretmenin yanısıra, özel okullarda çalışan 45 bin öğretmen ve üniversitelerde görevli 77 bin öğretim elemanı yararlanabilecek. Dizüstü bilgisayar alan öğretmenlere 1 yıl ADSL(internet bağlantısı) aboneliğine ücretsiz sağlanacak.

    Bilgisayarların teknik özellikleri

    684 dolar değerindeki Casper Prestige, KRN Mobilus ve Exper Aktive model dizüstü bilgisayarların teknik özellikleri: 14.1" TFT ekran, 1.3 Ghz Intel Mobil Celeron işlemci, 20 sabit disk, 256 MB hafıza, 24X CD-ROM, stereo hoparlör, faks/modem, ethernet, Türkçe klavye, mini PCI slot üzerine takılı kablosuz ağ kartı, Windows XP Türkçe, çanta.

    868 dolar değerindeki Toshiba Satellite A 50 model dizüstü bilgisayarın teknik özellikleri: 15" TFT renkli ekran, 1.6 Ghz Intel Centrino Pentium M işlemci, 256 MB hafıza, DDR RAM, 40 GB sabit disk, stereo hoparlör, CD-RW/DVD-ROM, 3x USB 2.0, Türkçe klavye, 1x PC CARD type II, faks/modem, ethernet,entegre kablosuz ağ(b/g), Windows XP Türkçe, çanta.

    Always with me, always with you...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek
    celeron fiyatina centrino notebook bi tanidik ogretmen bulmak lazim...

    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek

    o fiyata kaçırılmaz hocam vakıfbank 24 ay kredi veriyor.


    ftw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2003
    Erkek
    Abi ayranımız yok içmeye RedBull la gideriz sı.maya .. Ne biçim iç biz binlerce dolar verelim adamlara ekmek elden su gölden... Memleketin askeride böyle osu busu .. Oğretmeninin ne farkı varmış ? Adamlar zaten özel ders , dersaneler vs sağda solda çalışıyorlar şikayet etsen hepsi ceza alır . Ne biçim iştir anlamadım gitti senin benim cebimden gidiyordur Rockipsiz. Bırak alsınlar :)

    Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek
    abi nie öle diosun bi öğretmen bulup aldırrım 40$ da cebine atarım 1700 dolarlık aleti 900$ a almış olurum... öğretmen napsın zaten laptopu benim işime gelio
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek

    1 senede beleş adsl diyolar oda iyi bak


    ftw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2003
    Erkek

    iyi aslında alsın hocalar makine , bizde keyloger vs sınavları toplarız , Başlık hazır Hürriyet 1. sayfa.


    " Fizik hocası cinnet geçirdi - Bilgisayarına giren lise 2. sınıf öğrencisi M.E hocayı bunalıma soktu :) olay yerinde derhal öldü "


    iii iii alsınlar bize yarayacak sonuçta... Hatta destek vs veriliyorsa para yolayabilirim Milli eğitim bakanlığına


    Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MitNickKevin
    MitNickKevin's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2004
    Erkek

    Yaw bunlar ne anlar bilgisayar ve adsl'den hepsi aldıktan bir süre sonra satacak ve böylece notbook fiyatları düşecek :)) ondan sonra adsl'ide bizim komşunun bana satmaya çalıştığı gibi komşularına satacaklar...


    Ayrıca bu F klavye kullananları anlamıyorum neden hala F klavyede ısrar ediyorlar, ben şahsen q 10 parmak kullanıyorum F kalavye bile olsa sorun çekmem ama adamlar q klavyede doğru düzgün yazı yazamıyor, gerçi F klavyedede yazamıyorlar oda ayrı bir konu...


    Bilgi ceza, Bilgi suç ve Taşımak ağır. Unutmak ise öğrenmekten daha çok zaman alır...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek
    abi geç ya F diyenler artiz control+c control+v control+z yerinde bulamayınca hepsi tıpış tıpış Q ya dönecek. tabi bilgisayarla ilk defa tanışanlar -ki bu büyük bi kitle öğretmenlerde- illada F diyebilir çünkü türkçeye çok yatkın F
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek

    eskiden daktilolar çok dandik olduğu için sürekli o daktilonun harf zımbırtıları birbirine giriyodu bu yüzden peş peşe sık gelen harfleri birbirinden ayırdılar ve 1 klavye ortaya çıktı aslında f ile yazmak daha kolay ama proramcı adamın alışkanlıkları oluyo ben kullanmam f


    ftw
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    deca sana katilmiyorum. hocalarin hali ortada. bircogu bilgisayar kullanmayi bilmiyor. bence faydasi olacaktir.


    --


    hala f klavye kullaniyorum her zamanda f kullanacagim...


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 3465 Toplam Mesaj: 18