18 Bin Liraniz Olsa?
-
Simdi daha once burda nice cetin satasmali kavgalarimiz oldu. Kimle ne tartistim cidden hatirlamiyorum. Olay su. 13 subat son gunmus beddeli icin. Bu gun ailem ayarladi o parayi. Simdi ben aileye birclanmis durumdayim. Fakat suda var. Ben gecen yil kpss a da basarisiz oldum bu yil tekrar hazirlaniyorum. Ben bizimkilere bana 18 bin verin ben sunu yapayim deseydim verilmezdi o para.baba emekli asker memur kafasi garanticilik vs vs. Birazda iste kardesimi kaybettikten aonra evin tek cocugu kalmamla alakali bir durum.
simdi oyle yada boyle 40 45 gun var ve elimde sicak 18 olunca bir fikir alisverisinde bulunmak istedim. Sizin 18 bin borc alma imkaniniz olsa benim durumumda alternatif olarak neler yapmayi dusunurdunuz. ( misal iktisat mezunuyun bolumumude sevmiyorum muvvetislik sinavina hazirlaniyorum ama onuda surekli yapmak istemiyorum) biraz bu kanaldan cikaricak fikirler mesela?
-
doğru anlamışmıyım. ailen sana bedelli için 18 bin verdi.
sen bedelli ye gideceğim yada gitmezsem iş yaparım ama bu parayla ne olurmu diyorsun
-
1 dk durmazdım bedelli yapardım
-
Şeytana uyma, o parayı patates etme, ailen senin can güvenliğin için kim bilir nasıl buldu o parayı... Paraya dokunma, iyi yada kötü bir iş bul çalışmaya başla, sallayabileceğin bir işse akşam ikinci bir işe daha gir iki işte çalış o parayı ailene öde, bir de teşekkür merasimi yap ailenin sana güveni sağlamlansın.
-
futurist bunu yazdı
sen bedelli ye gideceğim yada gitmezsem iş yaparım ama bu parayla ne olurmu diyorsun
Aynen. Bana kalirsa zaten ailem bana o para ille bedelli yaptirir fakat iste birseyleride iskalamayayim diyorum. Yoksa benim gonlumde yuzde 99 askerligi halletmek. Ama insan hep daha fazlasini istiyo. Baska birsey iskalamis olabilirmiyim
-
6 aylık gelirim(biriktirebildiğim) 18.000'i geçiyorsa basarım parayı, yok 18binin altında kalıyorsa, zaten kalmamda bir amaç yoktur, gider yaparım askerliğimi. Nacizane fikrim.
-
Ailenin durumu iyiyse git bedelliye yatır parayı, yok değilse askere git dönüşte lazım olur para madem işin de yok
-
RETRET bunu yazdı
Şeytana uyma, o parayı patates etme, ailen senin can güvenliğin için kim bilir nasıl buldu o parayı... Paraya dokunma, iyi yada kötü bir iş bul çalışmaya başla, sallayabileceğin bir işse akşam ikinci bir işe daha gir iki işte çalış o parayı ailene öde, bir de teşekkür merasimi yap ailenin sana güveni sağlamlansın.
Yok ailem biryerden bulmadi parayi. Olan paramizdi. Tek cocugum. Ve garip gelmis olabilir ama bizde aile icinde borc borctur. Baba asker diye sanirim ogrenciligimde bile 15 inde neyse hakkom onu yolladi param bitse 14 unde asla atilmadi 15 inde atildi extra birseyler olursa hep borc isledi odedim. Dolayisi ile bole ustune yatma vs yok. Temmuzdan sonra kpss sinavi bitince nasilsa askerlik tskintisi yok direk is gorusmesi olayina baslarim. 4 ay once arkas la gorustum arkas askerlik yuzunden almamisti simdi arkasa girebilirim
-
Kaan bunu yazdı
6 aylık gelirim(biriktirebildiğim) 18.000'i geçiyorsa basarım parayı, yok 18binin altında kalıyorsa, zaten kalmamda bir amaç yoktur, gider yaparım askerliğimi. Nacizane fikrim.
Ya ben bu yil mufetis olucam gibiyim. Mufetis yardimcisi maasi 3200 ama su var devletteyken askere gidince maasin 3 te 2 si yada 3 te birini devlet sana yine yatiriyo yattigin yerden. O yuzden cok ozel sektordeki gibi nir kaybida olmuyo. Ama bilemedim
-
patates bunu yazdıfuturist bunu yazdı
Aynen. Bana kalirsa zaten ailem bana o para ille bedelli yaptirir fakat iste birseyleride iskalamayayim diyorum. Yoksa benim gonlumde yuzde 99 askerligi halletmek. Ama insan hep daha fazlasini istiyo. Baska birsey iskalamis olabilirmiyim
ben erkeklerin askerliğini yapmış olmalarını önemserim.
bir önceki konuda çokda tartışıldı şimdi etik etik değil konusunu deşmeye gerek yok.
neticede askerlikten kaçmak için fırıldaklar çevirmiyor devletin sana tanıdığı bir hakkı kullanıyorsun ki ben bunu kötü görmüyorum.
ailen bu konuda bu parayı bu iş için vermişse askerliğe git. vatanına faydalı olmaksa başka türlüde yapabilirsin ilerde. yeterki iste.
-
patates bunu yazdıKaan bunu yazdı
Ya ben bu yil mufetis olucam gibiyim. Mufetis yardimcisi maasi 3200 ama su var devletteyken askere gidince maasin 3 te 2 si yada 3 te birini devlet sana yine yatiriyo yattigin yerden. O yuzden cok ozel sektordeki gibi nir kaybida olmuyo. Ama bilemedim
O zaman niye 18'i askerliğe yatıracanki.?Git yap,hem maaşını al hemde 18'bin cebinde olsun.Askerden gelince bişey yaparsın o parayla.