18 Bin Liraniz Olsa?
-
patates bunu yazdı
Simdi daha once burda nice cetin satasmali kavgalarimiz oldu. Kimle ne tartistim cidden hatirlamiyorum. Olay su. 13 subat son gunmus beddeli icin. Bu gun ailem ayarladi o parayi. Simdi ben aileye birclanmis durumdayim. Fakat suda var. Ben gecen yil kpss a da basarisiz oldum bu yil tekrar hazirlaniyorum. Ben bizimkilere bana 18 bin verin ben sunu yapayim deseydim verilmezdi o para.baba emekli asker memur kafasi garanticilik vs vs. Birazda iste kardesimi kaybettikten aonra evin tek cocugu kalmamla alakali bir durum.
simdi oyle yada boyle 40 45 gun var ve elimde sicak 18 olunca bir fikir alisverisinde bulunmak istedim. Sizin 18 bin borc alma imkaniniz olsa benim durumumda alternatif olarak neler yapmayi dusunurdunuz. ( misal iktisat mezunuyun bolumumude sevmiyorum muvvetislik sinavina hazirlaniyorum ama onuda surekli yapmak istemiyorum) biraz bu kanaldan cikaricak fikirler mesela?
temmuzda kpss var gıt gel askerlıgıne bunun sphesıne dusuyorsan su anda acılan yenı sınav duyurusu yok. Askerlıgı cıkar aradan parasını ver gec . Senın kpss a kasmandakı amac (mufettıslık dedıgıne gore 74 75 lerde fılan kalmıs olmalı su ankı puanın) min 80 puan almak ıcın üst memuriyet taban puanı ıcın.
Örnek olay
temmuzda aldın puanı snav duyurusu yapıılıy eylul ekımde sınav acılır kazanırsan 2 ay sonra kurum yazılı sınavı olur bır ay sonrada en erken mulakat olur sonra sen kazanmıs olsan bıle beklersın kurumuna gore ortalama olarak 3 4 ay . herseyı vm ıcın 5 ay bekledı arkadaslarım .eylulun ustune 7 ay ekle 2016 nisandan once zor olur ataman . Ki oda kazanırsın. kpss i bir ihtimal yuksek alırsın ama kurum sınavlarında genelde marmara haceettepe deu istanbul iibf gıbı okul mezunları genelde basarılı oluyor senın 2016dan once zor gırersın yenı gırecegın sınavdakı kpss puanına bakarak yerlesmeyı planlıyorsan.
iş düşünme .
Arkas demişsin arkas kaç para veriyor arkadaşına ?Denizcilik sektöründe en dusuk fıyatları veren fırmadır arkas.
-
CIRRIK bunu yazdıpatates bunu yazdıKaan bunu yazdı
6 aylık gelirim(biriktirebildiğim) 18.000'i geçiyorsa basarım parayı, yok 18binin altında kalıyorsa, zaten kalmamda bir amaç yoktur, gider yaparım askerliğimi. Nacizane fikrim.
Ya ben bu yil mufetis olucam gibiyim. Mufetis yardimcisi maasi 3200 ama su var devletteyken askere gidince maasin 3 te 2 si yada 3 te birini devlet sana yine yatiriyo yattigin yerden. O yuzden cok ozel sektordeki gibi nir kaybida olmuyo. Ama bilemedim
O zaman niye 18'i askerliğe yatıracanki.?Git yap,hem maaşını al hemde 18'bin cebinde olsun.Askerden gelince bişey yaparsın o parayla.
Olay sadece maddi olay degil iste. Genel olarak askerlik yapmak istemiyorum. Deselerki insan gibi egitim yapicaksin. Bilsem bunu gideyim. Su an uniden iki arkadasim gitti iste sacma sapan 5.5 aylarini yakiyorlar. Bunun haricinde celismesin fakat ben siyasi olarak askerlik vs karsiyim. Gonlum isterki iste boyle parasi olanin dudugu caldigi degil. Cidden adaletli birsey olmasiydi. Fakat elimdede boyle bir firsat varken kullanmak istiyorum. Burdaki sorum biraz fikir jimnastigi. Biri derki 18 bine ben bak su egitimi alir su sertifikayi kapar soyle birsey yaparim der. Onun kendince bir fikridir. Fakat benim gonlumden gecen seydir bende bunu dusunurum. Ben bilerek istedigim alandan zevk alacagim seylerden bahsetmedim. Sadece oradan degil genel olarak sizin dusuncelerinizi dinlemek istedim
-
Kaan bunu yazdı
6 aylık gelirim(biriktirebildiğim) 18.000'i geçiyorsa basarım parayı, yok 18binin altında kalıyorsa, zaten kalmamda bir amaç yoktur, gider yaparım askerliğimi. Nacizane fikrim.
Mantık budur..
-
hipokondriyak bunu yazdıpatates bunu yazdı
Simdi daha once burda nice cetin satasmali kavgalarimiz oldu. Kimle ne tartistim cidden hatirlamiyorum. Olay su. 13 subat son gunmus beddeli icin. Bu gun ailem ayarladi o parayi. Simdi ben aileye birclanmis durumdayim. Fakat suda var. Ben gecen yil kpss a da basarisiz oldum bu yil tekrar hazirlaniyorum. Ben bizimkilere bana 18 bin verin ben sunu yapayim deseydim verilmezdi o para.baba emekli asker memur kafasi garanticilik vs vs. Birazda iste kardesimi kaybettikten aonra evin tek cocugu kalmamla alakali bir durum.
simdi oyle yada boyle 40 45 gun var ve elimde sicak 18 olunca bir fikir alisverisinde bulunmak istedim. Sizin 18 bin borc alma imkaniniz olsa benim durumumda alternatif olarak neler yapmayi dusunurdunuz. ( misal iktisat mezunuyun bolumumude sevmiyorum muvvetislik sinavina hazirlaniyorum ama onuda surekli yapmak istemiyorum) biraz bu kanaldan cikaricak fikirler mesela?
temmuzda kpss var gıt gel askerlıgıne bunun sphesıne dusuyorsan su anda acılan yenı sınav duyurusu yok. Askerlıgı cıkar aradan parasını ver gec . Senın kpss a kasmandakı amac (mufettıslık dedıgıne gore 74 75 lerde fılan kalmıs olmalı su ankı puanın) min 80 puan almak ıcın üst memuriyet taban puanı ıcın.
Örnek olay
temmuzda aldın puanı snav duyurusu yapıılıy eylul ekımde sınav acılır kazanırsan 2 ay sonra kurum yazılı sınavı olur bır ay sonrada en erken mulakat olur sonra sen kazanmıs olsan bıle beklersın kurumuna gore ortalama olarak 3 4 ay . herseyı vm ıcın 5 ay bekledı arkadaslarım .eylulun ustune 7 ay ekle 2016 nisandan once zor olur ataman . Ki oda kazanırsın. kpss i bir ihtimal yuksek alırsın ama kurum sınavlarında genelde marmara haceettepe deu istanbul iibf gıbı okul mezunları genelde basarılı oluyor senın 2016dan once zor gırersın yenı gırecegın sınavdakı kpss puanına bakarak yerlesmeyı planlıyorsan.
iş düşünme .
Arkas demişsin arkas kaç para veriyor arkadaşına ?Denizcilik sektöründe en dusuk fıyatları veren fırmadır arkas.
Diger arkadaslarin gucune gitmesin belkide sende bu islerin icindesin diye boyle seneryo olarak guzel irdelemissin. Evet ben bu twmmuz ayindaki sinavdan 80 uzeri hedefliyorum. Ve artik ayip belki cok keyif pezevengi gibi gorundum ama 80 i gecersem ben izmirde vergi mufetisi oluyorum. Yani bu isin icinde ve 1 numaralari adam ref olucak. Bana kendi 80 i al gel dedi. O yuzden tek olay simdilik bu yil gotu sikip 80 85 almak.
arkas da arkadasim calismiyor.mali musavir bir kuzen var o zamaninda calismis onun ref ile gittim. Deneyim vs olmadigi icin ilk etapda ozelde zaten bana 2000 verin dicek birseyim yok ne derlerse o olur. Ben o seneryoyu 80 i aldim bos durmayim seklinde dusundum.girip calisisirim diye
-
patates bunu yazdıhipokondriyak bunu yazdıpatates bunu yazdı
Örnek olay
iş düşünme .
Diger arkadaslarin gucune gitmesin belkide sende bu islerin icindesin diye boyle seneryo olarak guzel irdelemissin. Evet ben bu twmmuz ayindaki sinavdan 80 uzeri hedefliyorum. Ve artik ayip belki cok keyif pezevengi gibi gorundum ama 80 i gecersem ben izmirde vergi mufetisi oluyorum. Yani bu isin icinde ve 1 numaralari adam ref olucak. Bana kendi 80 i al gel dedi. O yuzden tek olay simdilik bu yil gotu sikip 80 85 almak.
arkas da arkadasim calismiyor.mali musavir bir kuzen var o zamaninda calismis onun ref ile gittim. Deneyim vs olmadigi icin ilk etapda ozelde zaten bana 2000 verin dicek birseyim yok ne derlerse o olur. Ben o seneryoyu 80 i aldim bos durmayim seklinde dusundum.girip calisisirim diye
inşallah alırsın 80 kolay bır puan degıl zaten bılıyorsundur kpss ıle alakası yok a nın . sen önce kpss den 80 puanı al Burada takılarak alırsın :) .
ki 80* e dusmez :) alımlar azalıyor bu sene 300 aldılar seneye 100 kısı alırlarsa :) .
isterse malıye bakanı olsun tanıdıgın. kurum yazılı sınavında sıralamana kımse karısamaz kac puan alırsan o dur.
kpss puanını aldın sonra kurum ıcın yazılı sınavı gectın yukarıdan asagıya en cok puan alanlar sıralanıyor alım sayısının belırlı katında. 5 katı 10 katı vs ıster. mülakata kaldın referansın ıse yarar.
Ama tutup sana dıyen adam senı dırekt ızmıre alacagım demısse gotunden uydurmuştur. Sen hepsını gecıp kuruma egıtıme cagırıldıgında 5 aylık delı gıbı calısacagın bır surece maruz kalıyorsun.Her hafta sınav oluyorsun. Bu sınavların genel degerlendırme puanına gore (referans bır ıse yaramıyor) sonunda atanıyorsun şehire Ankara izmir istanbul gibi sehırler ıcın cok basarılı olamn gerekıyor Adam kayırma yapamıyorsun cunku hersey seffaf olarak ortada . Ha birde unutmadan bırsekılde kurum egıtımıne kalıp sınavları veremeyıp duz memurluga gecen cok ınsan var .
hipokondriyak tarafından 04/Oca/15 21:06 tarihinde düzenlenmiştir -
abi 80 alıp iş garanti meselesi var diyon.
peki bedelliyi yatırmazsan ne zaman askere gidiyorsun yani şu an kaçak mısın ? ilk toplamada gideceksen mecbur bedelliyi yapacaksın. yoksa sınava tekrar çalışamazsın ve yalan olur sınav.
yok eğer askerlik şu an için (iş başı yapılana kadar) süresi var ise 18bini tekrar koy köşeye kalsın lazım olur illa ki bir durumda ve otur sınava kastır.
yani her 2 senaryoda da esas olan senin sınava kastırman
-
Kreyzi bunu yazdı
abi 80 alıp iş garanti meselesi var diyon.
peki bedelliyi yatırmazsan ne zaman askere gidiyorsun yani şu an kaçak mısın ? ilk toplamada gideceksen mecbur bedelliyi yapacaksın. yoksa sınava tekrar çalışamazsın ve yalan olur sınav.
yok eğer askerlik şu an için (iş başı yapılana kadar) süresi var ise 18bini tekrar koy köşeye kalsın lazım olur illa ki bir durumda ve otur sınava kastır.
yani her 2 senaryoda da esas olan senin sınava kastırman
Bu haziranda bitiyor tecilim. Ama 4 bin verip.ikinci donem tezsiz yuksek ile de uzatabilirim onu.
Hipokondriyak.
yok bu adam zaten 80 al olayi a kadrolari bildigin icin direk yazdim. Kurum sinavindan sonra onun ref .
ve evet izmir olucak. Bu arada 80 almak pek zor gelmiyor acikcasi. Kpss den 80 demissin de tam tersi ben gy gk toplamda 70 net gorup gerisini alandan cakicam gibime geliyor. P35 agirlikli asiliyorum iktisat bitti. Bu ay maliye hukuk biticek. Sonra sinava kadar hukuk ve bitenlerin tekrar tekrar soru cozumleri kaldi bana
-
Bedelli yap. Askerliği 18 ay yapmış bir büyüğün olarak söylüyorum gitme askere bedelini ver olsun bitsin.
5 ay yapacak olsanda deymez. Ailene borclanmıyorsun sana vermeseler bir köşeye koyacaklar kullanmasalarda ilerde sana kalacak zaten.
-
Ewt bende o kafadayim simdi abim
-
18 binim var yaşım tutmuyor , evlenicem önümde askerlik var
kısa dönem yapim desem aöf bitmiyor.
18 bin TL 12 ay askerlik yapsam zaten maaşım 1.000 tl üstü geliyor.
askerdeyken ki harcayacağın harçlıgı da eklersen 18 bin zaten sırf masrafın olacak aynı paraya geliyor gidip kölelik yapacağına
ver parayı kurtul.
ya 6 aylık osla benim giderim.
PanxeR tarafından 04/Oca/15 22:05 tarihinde düzenlenmiştir