2. Öğretim Harçlarıda Kaldırılsın Diyorsanız
-
Juliet bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
Adamlar ne yapsa yaranamaz bu millete arkadaş.
2. öğretiminkilerde kalkar inşallah,ancak kalkmadı diye devlet bize bahmiiiy moduna girmenizin anlamı yok.
Sonuçta o ekstra ders yapan hocalar babasının hayrına yapmıyor. Aldıkları maaşlar devlete giriyor gene.
@pcdoktor636; bir öğrencinin devlete maliyeti yıllık 5 6 bin tl iken sen neden harc vermiyosunda ben veriyorum ? Devlet sana neden bakıyoda bana neden bakmıyor ? Sen cok mu zeki sanıyosun kendini 1 2 puan fazla alarak ? Ben devletime her yıl 1200 tl harc yatırdım 4 yıl boyunca sen neden yatırmıyosun da kambur oluyosun senin mantıgın bu kadar. Bencilsin cünkü. Hocanın ekstra ders felan yaptıgı yok görevi bu yapıcak maasınıda alıcak devletde vericek. Memur mu sandın ordaki adamları sen aksam 5 olunca kapatıp gitsinler. ? 4 saat dersi varken 1 saat işleyip gidiyor ya da buralara siz calısın diyor buna diceksin ? Eminim senin tercih listende ikinci öğretmde vardı
Eminim benim tercih listemde 2. öğretimde yoktu :)
Kaldıki yazmış olsaydım bu durumada katlanırdım. Devlet bize bahmiy demenin manası yok. Hakkınızı ararsınız talepte bulunursunuz ama yapılmazsa biz kötü çocukmuyuz bize niye bakmıyolar demenin manası yok.
1-2 puan fazla aldım diye zeki niye sanıyım :D Hayatımı sınavamı bağlıyorum sanki. 100 puan fazla alsam gene 1 iq puanıyla bile alakası olduğunu düşünmem. İnek gibi günde 15 saat çalışan kazanıyo sonuçta.
Bu durumu istemiyorsanız fazla çalışırsınız yani kimsenin zorladığı yokki.
Tıp öğrencileri harç olarak 1000-1500 tl arası para veriyorlar. Kalan bölümler 100-200 civarında.
Hiçbir tıp öğrencisinden biz 2. sınıf vatandaşmıyız bizde az verelim diye isyan çıkarttılarını devlet bize bahmıy dediklerini duymadım.
-
@pcdoktor neyi savunduğunu bilmiyorsun başlığıda baltalayıp durma hoca.
asgari ücretin 701 tl olduğu bi ülkede vatandaş 300-400 lira harç parası vermeye mecbur bırakılıyor ve bunun sonucunda cinayetler hırsızlıkler cinnet getirmeler meydana geliyorsa.
isterse dünyanın en iyi iktidarı olsun bi dönüp bakması gerekir.
paradox arıyorsan çok var.
-
bizde kalkmasın demedikki. Ama ortada yapılan bir icraat var bari onuda tebrik edin yiğidi öldür hakkını yeme demişler.
Eminim,2. öğretim harçlarıda kaldırılırsa gene bi bokluk bulunacak. Gene sövülecek. Gene takdir edilmeyecek 10larcasını yaşadığımız alıştığımız durumlar.
Dediğim gibi tıp öğrencileride 1000 lira üstünde harç ödüyolardı onlar hiç böyle davranmadı gördüğüm kadarıyla.
-
pcdoktor636 bunu yazdı
bizde kalkmasın demedikki. Ama ortada yapılan bir icraat var bari onuda tebrik edin yiğidi öldür hakkını yeme demişler.
Eminim,2. öğretim harçlarıda kaldırılırsa gene bi bokluk bulunacak. Gene sövülecek. Gene takdir edilmeyecek 10larcasını yaşadığımız alıştığımız durumlar.
Dediğim gibi tıp öğrencileride 1000 lira üstünde harç ödüyolardı onlar hiç böyle davranmadı gördüğüm kadarıyla.
dünde böyle yazanlar çıktı sinir olmamak elde değil
kimse burada bizimkini kaldırmadın o zaman 1. öğretimi iptal et dedi mi
1.öğretim kalkmasa da bizimki kalksaydı dedi mi
adam gibi savunma yapacaksanız svunun dunden beri bi akp savunmacılığı başladı millette taktir edin diye neyi taktir edelim
zaten zorlanmayan şikayet edilmeyen ödemesi kolay olan üstüne kredi desteği verilen birşeyi kaldırdılar diye dünyayı mı kurtardılar
'bacağımdaki ağrı geçmedi ama mide ekşimesini aldı en azından' bu mantıkla mı ilerlemek lazım neyin kafasındasınız anlamadım ki
resmen millet 2.öğretim fazla para veriyor diye göbek atacak neredeyse o zaman yazmasaydın demek kolay tabi
sınırlarımı zorlayıp bunu kazandım ne yapsaydım 1 yıl daha mı hakkımdan feragat etseydim seneye 1.öğretime gideyim fazla para vermiyeyim eğitim önemli değil yıllık 1 milyar önemli mi deseydik
giderken pahalı olduğunu biliyorduk buna katlanarak ve bunun bilincinde gittik ama eğer birşey yapılacaksa ya tam yapılır yada hakkıyla yapılır göz boyamak için insanları susturmak gündemi bastırmak - meşgul etmek için değil
2.öğretim eğitim okuyan biri ile tıp'ı karşılaştırmak başlı başına zaten muamma ve bu konudaki bilginin ve düşüncelerinin ne denli sığ oldugunu gösteriyor.
tıp okuyan biri (direk abimden deneyimliyimdir) burs almadığı yer kalmaz üstüne burs teklifleri alırlar 3.sınıftan sonra hastanelerde ücretli çalışmaya başlar özellere kapak atanlar bile olur tabi nereden bileceksin ki önemli olan 'tıp öğrencileri niye ses etmiyor'
2.öğretim adam çalışır zaten okula gider kaydını yapar daha üni'den çıkmadan hemen iş görüşmesine girip işe başlar
yan gelip yatar onlar gece 5e kadar otururlar öğleden sonra 3de kalkarlar mediko olayını bilmezler kyk'da kahvaltıya yetişemez akşam yemeğinde kalanları yemek zorunda kalırlar gecesi gündüzüne döner dengesi alt-üst olur tatillerde eve geldikten sonra bi süre buna alışmaya çalışır tatilin ilk 2 haftası dengeyi kurmakla geçer
ders desen zaten para veriyoruz ya 1.öğretimden eğitimimiz kat kat iyi sonuçta hocalar para karşılığı kadar bilgi veriyor sabahtan akşama kadar çalışmanın vermiş olduğu yorgunlukla derslerde süper verimli olurlar ilgi alakaları üst seviyededir dersi erken bitirip eve gidip uyuma düşünceleri yoktur onlar için önemli olan öğrencilerin alacakları bilgidir saat gece 11 olsa bile.
sonuç olarak bunları istemek benim hakkım(ız)
eğer bi takımda sağ bek orta saha ve forvet ve kaleci sorunu varsa ve yönetim sadece iyi bi kaleci alarak takımı kurtardık edalarına giriyorsa burada problem vardır ama asıl problem sorunun çözüldüğünü sanan taraftarlardır.
Kreyzi tarafından 28/Ağu/12 21:40 tarihinde düzenlenmiştir -
bu kadar salak salak konusmanın manası yok amk
2. öğretim manasızdır gereksizdir.. gece öğretimi yerine öğle üzeri baslayan sisteme gecebilirler
hocalar sabah 3-4 derse girip öğlene kadar yatıp iki derse daha giriyorlar aksamda iki derse girdimi olay bitiyor noldu aksama kadar calıstı
amk bu saatleri kimler hazırlıyorsa şaşırıp kalıyorum
haa öğrenim görevlisimi yetersiz o yüzdenmi 2. öğretim var bu bizim sorunumuzmu
ayrıca benim 1. öğretimeden yetiyordu puanım ama ben 2. yi sectim ve su ana kadar
yatırdıgım harcları hıc sıkıntı etmedım
ama 1. ögretime kalktıysa tamamen 2. ögretimde indirime gidilmelidir
bu kadar ADELETsiz birşey olamaz
sizde sabah kalkmanın verdiği eziklikle herhalde salak salak konusuosunuz amk
bu son söylediğim herkes için gecerli değildir
-
pcdoktor636 bunu yazdıDestinatioN bunu yazdı
pcdoktor636 bunu yazdı
2. öğretiminkilerde kalkar inşallah,ancak kalkmadı diye devlet bize bahmiiiy moduna girmenizin anlamı yok.
Sonuçta o ekstra ders yapan hocalar babasının hayrına yapmıyor. Aldıkları maaşlar devlete giriyor gene.
neden ikinci öğretim var hiç düşündünüzmü hep mualefet hep muhalefet
kaldırın ikinci öğretimi herkes kurtulsun amk
pcdoktor636 bunu yazdı
adamlar 2. öğretim harçlarınıda kaldırsa bu defa niye bize burs vermiyorsunuz gibisinden sesler çıkacak.
Yaranılmaz bu ülkeye.
kusura bakma ama saçmalamakta sınır tanımıyorsun
Yoo. O kadar harç kaldırılsın denildi kaldırıldı şimdide otu boku karıştırılıyo.
2. Öğretimde kaldırılsa garanti başka birşey istenicek eminim.
Bunun 10larca örneği var. Her zaman bir şekilde kıvırılıyo. Mesela suriye konusunda. Bu amq hükümeti bizi savaşa sokacak diye millet 10 sayfa sövdü bu forumda. Sonuç? Savaş çıkarmadı hükümet. Bu defada mevzuyu başka yere çektiler.
Aynı şekilde erdoğan davosa gitmeden önce tutup burda kükrüyo ama davosta kedi gibi olur diye hürriyet falan manşet attı.
Adam oradada aslan gibi devam etti. Bu defa davosta kasımpaşa havası diye manşet atıldı.
Buraya 100lerce örnek yazılır ama hiçbirinizin fikri gene değişmez. Uğraşmaya değmez kısaca.
hadi yaaa? aslan kesildi? sen kamera arkasını bilmiyorsun demek? yani van minüt esnasında erdoğanın birşey anlamadığını, sonradan neden cevap vermediniz diye sorulup çevirisi tam yapıldığında perezi dövmek için salonun yarısını ana avrat küfür ederek aştığını zorla durdurulduğunu falan? hatta olaylar sonrası fransa başbakanının umarım Trnin kalanı bu terbiyesize benzemiyordur demesini?
yok yok, en iyisi körü körüne Ampüle Devam! -
Kulagımda şöyle bir bilgi kalmış , 2 . öğretim kanunda ücretli öğrenim olarak geçtiği için normal harçlar ile aynı kanuna bağlı değil, bu yüzden onlarında kaldırılması için ilgili kanunun tekrar düzenlenmesi gerekiyor.(muş)
6 yıl ikinci öğretim harcı ödemiş biri olarak , yakında kalkmasını temenni ediyorum .
-
2. öğretim değilim. Açıköğretim okuyacağım bu sene. Ama bilinçlı bir vatandaş olarak ülkede tek başıma yaşamadığımın farkındayım ve kesinlikle bir şey değişiyorsa tüm öğrenciler için değişmeli mantığıyla imza olayına katıldım.
Hiç okumasam yine katılırdım.
Umarım herkes bunun bilincinde olur.
-
pcdoktor636 bunu yazdıDestinatioN bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
neden ikinci öğretim var hiç düşündünüzmü hep mualefet hep muhalefet
kaldırın ikinci öğretimi herkes kurtulsun amk
pcdoktor636 bunu yazdıadamlar 2. öğretim harçlarınıda kaldırsa bu defa niye bize burs vermiyorsunuz gibisinden sesler çıkacak.
Yaranılmaz bu ülkeye.
kusura bakma ama saçmalamakta sınır tanımıyorsun
Yoo. O kadar harç kaldırılsın denildi kaldırıldı şimdide otu boku karıştırılıyo.
2. Öğretimde kaldırılsa garanti başka birşey istenicek eminim.
Bunun 10larca örneği var. Her zaman bir şekilde kıvırılıyo. Mesela suriye konusunda. Bu amq hükümeti bizi savaşa sokacak diye millet 10 sayfa sövdü bu forumda. Sonuç? Savaş çıkarmadı hükümet. Bu defada mevzuyu başka yere çektiler.
Aynı şekilde erdoğan davosa gitmeden önce tutup burda kükrüyo ama davosta kedi gibi olur diye hürriyet falan manşet attı.
Adam oradada aslan gibi devam etti. Bu defa davosta kasımpaşa havası diye manşet atıldı.
Buraya 100lerce örnek yazılır ama hiçbirinizin fikri gene değişmez. Uğraşmaya değmez kısaca.
siktir git lan bilmedigin her konuda sallama yeter amina koyayim.
basbakanin ayri amina koyayim senin ayri.
o ek ders yapan hocalara maas vericen? o suriyeden gelen orospu cocugu multicelere 15 ayda yapilan toplam masraf 300 MILYON DOLAR.
bunu ben degil basbakanlik afet genel kordinasyon ivir zivir sikimsonik mudurlugu soyluyor.
yarim adalet, adalet degildir diye miting yapan senin basbakanin degil miydi lan?
ee ne bu simdi yarim adalet?
adminler bosuna beni banlayip aciklamasinada az bi hava gel yazmasin. ben kendime 10 gun izin veriyorum.
boyle gerizekali adam olamaz amina koyim ya. borazanlik yapmayi gecti direk boruyu icine aliyor artik.
yorumlamam bu kadar. haydi hayirli traslar..
-
Öncelikle 2.öğretim harçlarının kaldırılmasını istemiyor değilim bunu belirteyim fakat ülkede bunu yapabilmek için belli bir ekonomik düzeyinin olması gerekir sen "701 tl asggari ücret veriyor" diye devleti eleştiriyorken neden ikinci öğretimden bu kadar fahiş harç ücreti alıyorsun dememelisin bu değirmen susuz dönmüyor ayrıca ikinci öğretimler bir nevi özel okula gitmek gibi devletin sana "ayrıcalıklı" olarak tanıdığı birşey şayet bunu da ücretsiz verse o zaman ikinci öğretim diye birşey kalmaz ki bu durumda sen üniversitede o kadar saat ders veren hoca bulamazsın illa ki maaşında bir farklılık görmek isteyecektir bu da devletin kasasını doğrudan etkiler. Yani söylemek istediğim düşük puan alıp da benim param var ikinci öğretimde de okurum dedikten sonra ikinci öğretim harçları çok fazla demenin bir anlamı yok çünkü siz tercih ettikten sonra 2.öğretim harçlarının fiyatı artmış değil. Ve fiyatları aynı seviyeye çekilirse de emin olun puan farkı bu kadar açık olmayacaktır ve ikinci öğretim kavramı ortadan kalkar.
"Özet" geçmek gerekirse: ikinci öğretimin mantığı bu parayı veren düdüğü çalar iken sizin bu mantığı yıkmak istemeniz 5 yıldızlı otel ile bir pansiyonun aynı fiyattan hizmet vermesini istemekle aynıdır.
stringcompare tarafından 29/Ağu/12 02:14 tarihinde düzenlenmiştir