2. Sınıf Ögrencisine Araştırma Ödevi Vermek ..
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
-----------------------------
bence olay mantıklı sonuçta herkesin evde bi britannica veya başka bi ansiklopedi var öncelik onlar olmalı ben kardeşime ordan baktırıyodum yoksa beraber internetten bakıyoduk hem böylece irwanın dediği gibi veliyi öğrenciyle ders yapma havasına sokuyo tabi veli sen otur oğlum ben araştırır bulur yazıcıdan çıkartırım demesse :)
hacı bi 7 yaşındaki çocukla nete git bakim noluyo :D abi bune abi bune -
yassun bunu yazdı:
DaSpOnGe bunu yazdı:
bence olay mantıklı sonuçta herkesin evde bi britannica veya başka bi ansiklopedi var öncelik onlar olmalı ben kardeşime ordan baktırıyodum yoksa beraber internetten bakıyoduk hem böylece irwanın dediği gibi veliyi öğrenciyle ders yapma havasına sokuyo tabi veli sen otur oğlum ben araştırır bulur yazıcıdan çıkartırım demesse :)
hacı bi 7 yaşındaki çocukla nete git bakim noluyo :D abi bune abi bune
-----------------------------ders konusunda otoriter olcaksın benbağırdım bi kere o yetmişti :D
-
Sırf ilkokul ile sınırlı olsa keşke, geçen gün kardeşim gelmiş öğretmen ödev verdi "Türkiye'de ve dünyada relikt ve endemik bitkiler ile hayvanları" bulmamızı istiyor dedi. İyi tamam gel yazalım dedim, Türkçe kaynaklara bakıyorum hepsi çöp site neredeyse heryerde aynı yazılar. Eee bu çocukların hepsi aynı şekilde hazırlayacak bu yazıları, ne işine yarayacak nasıl bir bilgi transferi gerçekleşecek aralarında? Öğretmenler bile verdikleri ödevi kendileri kontrol etmiyorlar önce.
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
insanları internete değil,kitaplara ,kütüphanelere alıştırmak lazım.
-----------------------------çok haklısın hacı öğretmen diyor ki şu konuyu aralştırın öğrenin vs..
öğrenci ne yapıyo geliyo cafeye abi sunu bulup bana bi çıkarsana...
çıkacak yazıyı bile okumuyo konuyla alakalı mı bilmiyo..
-
hocam sorma benim oğlanda anaokuluna başladı daha 2. hafta robot yapılacak dediler aha şimdi bitti robot 2 saattir onla uğraşıyorum şişme karıya benzedi a.q.çocukların işi zor.
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
yeni eğitim sistemi. ki bence daha iyide olucak. artık öğrenciler araştırıp derste anlatıcak.
-----------------------------iyide hocu elemanın bişey araştırdığı yok ki :D bul yaz bul yaz
-
Stargazer bunu yazdı:
pcdoktor636 bunu yazdı:
yeni eğitim sistemi. ki bence daha iyide olucak. artık öğrenciler araştırıp derste anlatıcak.
-----------------------------iyide hocu elemanın bişey araştırdığı yok ki :D bul yaz bul yaz
-----------------------------hocam bulmuyolar bile :D:D
-
Amaç öğrencileri araştırmaya sevketmek. Bence güzel birşey ama sanırım beceremiyoruz. Biz üniversitedeyiz. Grup ödevleri verildiğinde hep ben yapıyorum. Diğerleri ne yapacağını bilmiyor çünkü. Bi de bu ilkokul ğrencisi. Böyle ödevler versen ne olacak? Annesi babası abisi yapacak. Hiçbir faydası yok. Ben dönem ödevlerini yapmak için kütüphaneye giderdim. Hadi teknoloji gelişti, artık bilgiye internet ile kolayca ulaşabiliyoruz. Ama c/p den başka birşey olmuyor. Onu da aile yapıyor. Bir de bu hocalar düşünmüyor mu 7 yaşındaki çocuk ne anlar bu netten diye. Aslında böyle araştırma aktiviteleri yapılacaksa ders saatleri içinde yapılmalı. Gerekli malzemeyi, sistemi, bilgisayarı ve araştırma yöntemini vereceksin, araştıracaklar.
-
Hocam ck guzel konuya deyinmissin gecende dukkana bir ögrenci geldi 2 yada 3. sınıf hoca bi kağıt vermis 4 tane secenek var birini secip yapıcaksın konuda elektrikle alakalı dedi abi yardımcı olurmusun tabi bakayım dedim yemin ediyorum üni öğ. olduğum halde ben yapamıodm nerdeyse o kdr sacma bi konu mu olur utanmasa öğrencilere ev tesisatı yaptırcaklar bu kadar da sistem katledilirmi ödev konusu gzl bişe aslında ama cocukların bulup araştıracagı birşey vermek daha mantıklı bu sayede nete alısmak deil kitaptan bulmasıda kolay olur.
Saygılar...
-
seref45 bunu yazdı:
hocam sorma benim oğlanda anaokuluna başladı daha 2. hafta robot yapılacak dediler aha şimdi bitti robot 2 saattir onla uğraşıyorum şişme karıya benzedi a.q.çocukların işi zor.
-----------------------------Hocam koptum resmen yaa :D şişme karı :D artık anaokulundaki ögrenciler sisirip sisirip indirirler xD