2000 Bar Basınçlı Kap
-
hoca bsın dıye 40-50 cm et kalındlıgı dıyorsun oda saglamlık acısından degıl :) batsın dıye yav bır hesap yap gozunu sevem
gordugun uzre guvenlık sayısını 2 aldım 1,5 alsam bıle 60 cmın atında cıkmıyor (preslerde bıle 2 ) malzeme kullananabılecegın en uygun fıyata en saglam malzemedır dıger malzemeler olayı asar hele kaynak hesabını gırmek bıle ıstemıyorum bu sadece yuvarlak bolumun ceper hesabı....
-
hocam hesaptan anlamam ama arkadaş suyun basıncıyla iç basıncı dengelemeyi düşünüo burda kullandığı malzemenin kalınlığının mantıken önemi yok gibi.
-
yaklaşık olarak 200MPa, eğer böyle bi compressor var ise hemen termik santrallerde kullanılmalı üretebileceği enerjiyi düşünemiyorum.. hele içine isentropic efficency girdimi o nerden baksanız 250 MPa lık iş yapar. wuuu
-
ebter bunu yazdı:
-----------------------------
hocam hesaptan anlamam ama arkadaş suyun basıncıyla iç basıncı dengelemeyi düşünüo burda kullandığı malzemenin kalınlığının mantıken önemi yok gibi.
-----------------------------hocam suyun basınca esıtleyeckse sorun yok ama sorun surada o degını yapa bulmesı ısın tankı yavas yavas batırıken ona orantılı olarak basıncı arttırması lazımkı basın esıtlenmıs olarak ılerlersın o basınca ulasması ıcın derınlık hesabını sen yap :) ayrıcaobasıntakı uya sokup sonra hava basacak olsa dahı suyun basıcına dayanması ıcın gene kalınlık lazım yok once hava basıp sonra batıracaksa onun ıcında kalınlık onemlı :) sadece es basıcla batıracaksa onemlı degıldırkı onu yapmakta o basınla her babayıgıgdın harcı degıldır...
-
tacir hocam ondan bahsediyo yavaş yavaş indirimekten tabi okyanusta falan yapmak lazım mantıken:P
-
hocam o kopresoru nasıl gemıde calıstırcan oyle bır komresor ıcın balıkcı teknesının kuracagaını sanmıyorum ayrıca o basınca dayanacak o uzunluktakı hortumu nereke nasıl koyacan onu bıraktım nereden bulacan?
-
petrol çıkarmak için kullanılan platformlardan kurulabilir
-
ebter bunu yazdı:
-----------------------------:) para bok galıba bana 1000 000 ytl cık borc verırmısın :)
-
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------ebter bunu yazdı:
-----------------------------:) para bok galıba bana 1000 000 ytl cık borc verırmısın :)
-----------------------------tabi weriim hocam hesap numaranı pmle :D
-
:)