23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı (1920)
-
KaRaKuLe bunu yazdı
Nasıl kutluyorsun ne yapıyorsun internete ata(r)lı veriler girmekten başka ne yapıyorsun kutlamak için ? Facebookda Atatürk resimleri paylaşmaktan başka nasıl bi kutlama içerisindesin onu bi söyler misin bana ?
yaşa. inş herkes birgün bu dediğini anlayabilir.
-
Kıyamam, 10 kasımda büsse gidip napiyorsun ?
Bi fatiha okumaya gidiyorsun desem deyizsin onu yapmazsın gidip napiyorsun orda abi ? Büsse gidip napiyorsun ya Atatürk levelin mi artıyor milliyetçilik bonusların mı yükseliyor ne saçma birşey ya gidip orda bulunman sana Atatürke yada bu vatane ne katıyor ?
KaRaKuLe tarafından 23/Nis/13 13:50 tarihinde düzenlenmiştir -
KaRaKuLe bunu yazdı
Bi fatiha okumaya gidiyorsun desem deyizsin onu yapmazsın gidip napiyorsun orda abi ? Büsse gidip napiyorsun ya Atatürk levelin mi artıyor milliyetçilik bonusların mı yükseliyor ne saçma birşey ya gidip orda bulunman sana Atatürke yada bu vatane ne katıyor ?
Ne oldu algı problemin görününce lafı mı değiştirdin ?
---
Evettt gördüğünüz gibi sorunun neyle ilgili olduğu ortaya çıktı.
Anma, saygı, sevgi, minnettarlık gibi şeylerin sadece dua, namaz, müslümanlıkla olacağını sanıyorsun ya ilginç. Senin anlayamayacağın şeyler bunlar.
Birşeye illa tapılacak şey diye baktığınızdan ; Atatürk'e duyulan saygıyı anlamanızı beklemiyorum. Bak başka bir algı sorunun daha.
-
KaRaKuLe bunu yazdı
sen neye göre "deyiz" teşhisi koydun adama kara cahil.Sen eğer müslümanım diyorsan belkide adama ifira atıyon.sen bana nasıl sana müslüman teşhisi koydun dersen eğer senin gibi kara cahiller nedense dindar diye geçinen yobaz, şeriatçı, fetocu zihniyette var
-
DJ_Alper bunu yazdı
yıl 2013 olmuş stadyumda 23 nisanmı kutlanır amk çocuğumu göndermem zaten olsada
bu bayramlardan nefret ederdim geçerdik sıcakta bekle Allah bekle1-2 öğrençi şiir okur sonra protokol konuşması bitmek bilmez 23 nisan gibi bayramlar bana eziyetti susarsın öğretmenden su için izin istersin tuvaletein gelir izin istersin sadece 1 kere kickbox gösterisi yapmıştık ozaman iyi karizma olmuştu :D birde asker gibi bizi geçirmeleri yokmu sol taraf sağa bak sağdakiler düz bak ne bu amk
çocuk bayramıysa bu ile ilçelere oyun parkları kurulur ücretsiz etkinlikler yapılır çocuklar harbi bayram yapar haberlerde izledim ülker 65 ilde sinemalar kurmuş film getirmiş çocuklar ilkkez sinemayla tanışıyor bayram budur amk
gerçekten ya ne itici günlerdi. sırf protokolün egosu şişsin diye küçücük veletleri saatlerce ayakta dikiyorlardı. gölcükte bi de donanmada ne kadar yüksek rütbeli asker varsa geliyordu. eğer artık yapılmıyorsa yaşasın militarizmin çöküşü :D
saçma sapan törenler yerine gerçekten çocukların severek katılım göstereceği, aynı zamanda bayramın anlam ve öneminin güzel bir şekilde anlatılabileceği bir etkinlik tasarlanırsa çok daha verimli olur.
-
Abi tamam benim algı sorunum var.
-
jawsap67 bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdı
sen neye göre "deyiz" teşhisi koydun adama kara cahil.Sen eğer müslümanım diyorsan belkide adama ifira atıyon.sen bana nasıl sana müslüman teşhisi koydun dersen eğer senin gibi kara cahiller nedense dindar diye geçinen yobaz, şeriatçı, fetocu zihniyette var
Ya herif kendisi diyor deyizim ben diye bi çıkma yırtık dondan çıkarmış gibi teallam ya
-
KaRaKuLe bunu yazdıjawsap67 bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdı
Ya herif kendisi diyor deyizim ben diye bi çıkma yırtık dondan çıkarmış gibi teallam ya
1.si : deyiz değil, deist'tir.
2.si : deist değilim agnostik ateistim.
3.sü : vatan sevgisinin, milli beraberliğin, Atatürk sevgisinin, saygının, yapılanlara minnet duymanın ; müslümanlık, ateistlik, deistlik ile ilgilisi yoktur.
---
Atatürk'ün bu vatana neler kattığının tartışılma yeride burası değil. Senin kendi cahilliğindir.
Bugün iktidarın 7 ülkeyle ortaklaşa yaptılları ve 'milli uydu' demeye cürret ettikleri şeyin daha iyisi 1961'inde %100 yerli malı araba olarak yapılmıştı. O mühendisler ; Atatürk'ün Cumhuriyet'inden çıktı.
Diğer konulardaki cahilliğinide gidermek için bir zahmet sen araştır.
Bunlar sadece bir kısmı.
Adnan Menderes, Turgut Özal, Tayyip Erdoğan gibi adamlar gelip ; yaptıları 2 iyi işin yanında 200 kötü iş yapana kadar da gayet güzel devam etti.
Sen Atatürk'ün ve Atatürkçülüğün bu dünyaya , İslam alemine neler kattığını araştırıp bulacaksın. Bu senin cahilliğin ile lakalaıdır. Dünyanın kabul ettiği ve gelmiş geçmiş en barışçıl lidere karşı 'ne yapmış, ne yararı' var deme cürretinin ardında ancak cahil cesareti yatar.
Senin cahilliğini gidermekte senin sorumluluğunda, benim değil.
-
ona bakarsan zumsuk de sümsük olarak yazılır ? Takılma deyize deiste.
Arkadaşım sen paranoyak mısın ben hangi yazımda atatürk bu ülkeye ne katmış ne etmiş tartışmasına girdim ? İşte olay burda bana cevap vereceğine hemen "cahilsin rerörö" yapıyorsun ama diyebileceklerin sadece bunlarla sınırlı "cahilsin".
ok cahilim
-
KaRaKuLe bunu yazdı
ona bakarsan zumsuk de sümsük olarak yazılır ? Takılma deyize deiste.
Arkadaşım sen paranoyak mısın ben hangi yazımda atatürk bu ülkeye ne katmış ne etmiş tartışmasına girdim ? İşte olay burda bana cevap vereceğine hemen "cahilsin rerörö" yapıyorsun ama diyebileceklerin sadece bunlarla sınırlı "cahilsin".
ok cahilim
sümsük olarak yazılmaz ; çünkü zumsuk, sümsükten esinlenilmiştir.
Google'ın Gogol'dan esinlendildiği gibi. Bunun ayrımını yapamıyorsun sanırım ?
Diyebileceklerim bunlarla sınırlı değil merak etme. Ama senin anlayabileceğini düşündüğüm şeyler bunlarla sınırlı. Çünkü yazdıklarından , ve 5 satırlık sözü yanlış anlamandan ve bunu devam ettirmenden anlayabiliyorum