24.05.2020 Yine Operatörler Çöktü

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihgs
    salihgs's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2014
    Erkek

    Bu gayet normal diyenler hangi dünyada yaşıyorlar gerçekten merak ediyorum

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    whopper bunu yazdı

    Ya abi saçma sapan mantıkla konuşma gözünü seveyim. Bir altyapı ekstrem durumu bile kaldırmak üzere tasarlanmalıdır. Bunun lamı cimi yok. İnsanların hayvan gibi para akıttığı bir sektör önemli gün ve zor zamanlarda çökecekse siksinler öyle altyapıyı. Kendini tv mv diyerek kandırma bence.

    Abi anlamak mı istemiyorsunuz yada anlamamazlığa mı vuruyorsunuz ?

    Kablosuz bir sistemden kablolu performansı istiyorsunuz. Diyorum ki tüm dünyada durum bu. Baz istasyonları aşırı yoğunluğu kaldıramaz. Her bazın belli bir kullanıcıya hizmet verme limiti vardır. Operatörler keyiflerinden maç, konser gibi alanlara baz istasyonlu minibüs göndermiyor. Evdeki modemine aynı anda 100 cihazın bağlanıp torrent çektiğini düşün ? Hayvan gibi para akıtılan sektör demişsin yukarıda yazdığım gibi Telekom ve Vodafone maliyetlerini zor karşılıyor. Aç BTK'nın yıllık raporlarına bak. 

    Operatörler bir bölgeye baz istasyonu kurarken bölgedeki mevcut aboneden tutun, ileride artacak nüfusa kadar hesaplama yapar. Baz istasyonun parasını ne kadar zamanda amorti edeceğine bakar. Baz istasyonu için hesaplamaları yaptın bu sefer belediyeden izni var, büyükşehirden izni var, kurulacak en uygun yeri bulmak var, istasyonun kurulacağı  yerin mal sahibiyle anlaşması var. Sonrasında ben mahallemde baz istasyonu istemem kanser yapıyor diyen çomarlarla uğraşması var. Ayda 30-40 lira fatura ödeyip uydu telefonu perfornmansı istiyorsunuz.

    Ayrıca operatörlerin kanun gereği baz istasyonlarının çekim gücünü en düşükte tutması zorunlu. Yurtdışında 1 istasyonla çözülecek alana bizim operatörler 2-3 tane baz koymak zorunda.

    Mesut Çevik'in videosu güzelce anlatmış durumu. Devlet ve operatörlerinde bu tip durumlarda insanları Whatsapp, Telegram, Bip gibi mobil uygulamaları kullandırmaya özendirmesi gerek. Japonya gibi her Allah'ın günü deprem, tsunami olan ülkeler böyle yapıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=wZe7xrQ_-Z4

    Aman neyse ne. Sanki Turkcell babamın şirketi çok uzadı bu muhabbet. Anlamayıp hala laf sokma derdinde olanlar kafalarına göre devam etsin. Bu konuya son mesajımdır.

    mkyb tarafından 24/May/20 19:30 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mchacker
    mchacker's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2005
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    edminkardes bunu yazdı

    gayet normal diyenleri anlamıyorum aq milyonlarca aboneleri var her ay milyarlarca gelir elde ediyorlar şu siktiğimin altyapısını adam akıllı kursunlar ota boka para kesmeyi biliyorlar

    Sen evinde 4 kişi varsa dördü birden aynı anda televizyon izlemek isterse diye eve 4 tane televizyon alıyor musun?

    Bu dünyanın her yerinde böyle. Kaldı ki Türkiye'de operatör kısmı daha sıkıntı. Zira lirayla para kazanırken giderleri dolar ile ödüyorlar. Şuan Turkcell harici kar eden yok. Ona sebepte devlet vergi almıyor sürekli affediyor.

    Telekom ve Vodafone maliyetini zor kutarıyor. Vodafone zaten tüm dünyada küçülmeye gidiyor. Türkiye ayağını devretmek istiyorlardı malum kişi izin vermedi. Telekom ile aralarında abone farkı kalmadı neredeyse eşitlendi. Yani Telekom geriden gelip geçti. 

    Telekom ise bankaların elinde bankalar maliyetler yüksek diye satmak istiyor ama alıcı yok. 

    aynı anda 4 televizyon isteyen para vermiyorsa almıyorum ama herkesten televizyonun parasını alıyorsam o televizyonları kuruyorum. Bu durumu şöyle anlatayım daha dpğru olur diye düşünüyorum. Bir apartman var ve apartmanda 12 daire var. Bu apartmana merkezi uydu istemi bağlanacak ve site yönetimi her daireye 2 hat inmesini kararlaştırdığını düşünelim ve bir elektronikçiyle anlaştı dediki merkezi sisteme geçeceğiz 12 daire var ve her daireye 2 hat çekilecek,24lü santral bağlanacak ve fiyat olarak hat başına 100 tl olarak anlaştılar ve yönetim 2400 TL'yi ödedi. Elektronikçide dediki 12 daire var her daireye 2 kabloyu çekeyim ve 24lü santral erine 16 lı snatral koyayım (var mı bilmiyorum) hepsi 2 televizyon izlemeyecek ya oturma odalarına inen hatları bağlayayım diğer 2. odalardan isteyen olursa bağlarım. Sonra sitede oturanların hepsi kullanmak istediklerinde başlıyor elektronikçi ağlamaya hepsi aynıanda kullanır tahmin etmedim ben ne yapayımolur mu öyle birşey.

    Yada 24lü santral kullandığını düşünelim ve tüm daireler aynı anda 24 televizyonu açınca bazı hatlar çalışmıyor bozuluyor. Elektronikçiye bunu belirtiyorsun ve diyorki aynı anda kullanımda sorun çıkıyor kaldırmıyor o yüzden hepsi aynı anda kullandığı için oluyor. bunları kabul edermisin.


    .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek


    goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2020
    Erkek

    öğlen ben de arayamadım. Ama zaten şu anki durum da bir afet durumudur.

    Hatta şehir bazlı değil, ülke olarak bir afet durumudur.

    o yüzden normal bence 80 milyon insan evinde ve arama yapmak isteyince.

    whatsapp tan aradım bir sıkıntı yaşamadım


    Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OverLord
    OverLord's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2020
    Erkek

    Çift gitti

     

    OverLord tarafından 24/May/20 19:14 tarihinde düzenlenmiştir

    Bildiğini Bilenin Arkasından Gidiniz Bildiğini Bilmeyeni Uyarınız Bilmediğini Bilene Öğretiniz Bilmediğini Bilmeyenden Kaçınız.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OverLord
    OverLord's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2020
    Erkek

    Dıj mihraklar'ın işidir.

    Bayramlaşmamızı hazmedemiyorlar.


    Bildiğini Bilenin Arkasından Gidiniz Bildiğini Bilmeyeni Uyarınız Bilmediğini Bilene Öğretiniz Bilmediğini Bilmeyenden Kaçınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusemre
    yunusemre's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2016
    Erkek

    Bu kafaya bu kadar hizmet fazla bile... Ne demek normal. O zaman BAZ istasyonunu afet durumlarına göre kuracaksın. Milyarlarca lira vergi toplamasını biliyorsun. Bir afet durumunda, en ihtiyaç olduğu anda aileme ulaşamayacaksam afedersin ...... öyle hizmete. 


    "Programcılar saatler boyunca çalışmak zorunda kalmalarına engel olacak sistemler tasarlamaya saatler boyunca uğraşırlar." David Allen
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek
    yunusemre bunu yazdı

    Bu kafaya bu kadar hizmet fazla bile... Ne demek normal. O zaman BAZ istasyonunu afet durumlarına göre kuracaksın. Milyarlarca lira vergi toplamasını biliyorsun. Bir afet durumunda, en ihtiyaç olduğu anda aileme ulaşamayacaksam afedersin ...... öyle hizmete. 

    Doğru diyon hacı. Memleket öyle bir durumda ki herkes sorumluluğunu sağa sola atıyor birileride milyarlarca liralık şirketleri savunuyor. 

    Operatörlerin sadece hırsızlık yaparak kazandıkları milyonlarca lira oldu zamanında.

    Afet durumunda hadi çöktü aniden oldu diyelim. Bayramın günü belli saati belli. 

     

Toplam Hit: 6195 Toplam Mesaj: 56
turkcell vodafone avea turk telekom