3 Haftalık Interrail Planı
-
eylülde ya da ekimde interrail yapmak istiyorum.daha önce bunu yapmış müridlerden tavsiyelere ihtiyacım var,her türlü yorumu beklerim.ayrıca bilet parası dışında 500tl 3 hafta için yeterli olur mu?
-
o dediğin seyahati gayet ucuza yapmış biri olarak söylüyorum yetmez hocam :D
yani yetmezde nası yetmez.. biz istasyonda yatarak gezmiştik konaklama masrafı olmamıştı :)
ama sen diyosun ki 3 hafta 500 lira.. yani 215 euro felan.. günlük 10 euro yiyecek içeceğe verseniz 210 euro yapar yiyecek masrafınız. onun dışında hiç bir harcama yapmazsanız yeter :)
ya da şöyle yaparsınız, 1 euro ya nutella alıp bide ekmek alırsınız, yemek derdinizi sürekli böyle çözersiniz, arada domates fln alıp yersiniz.. çeşmesi bol olan şehirlerde yanınızdaki pet şişelere su doldurarak su ihtiyacınızı karşılarsınız.. o zaman yetebilir :D
adlığınız interrail bileti dışında bi bilet masrafınız olmayacak diye düşnüyosanız onu bi unutun :D evet, çoğu tren hattında olmaz, hatta İtalya da regional tren le saatlerinizi tutturup gezerseniz hiç ekstra para vermezsiniz, ama kalabalık ve bol yolcusu olan trenlerde rezervasyon yaptırmanız gerekebilir, ki o da en ucuzu 4.5 euro olur (önreğin berlin-prag), ama atıyorum monaco dan parise geçmeye çalışırsanız o hatlar yoğun olduğundan sizden rezervasyon isteyebilirler bu durumda da 70 euro ya kadar fiyat biçebiliyolar kişi başı, o zamanda zaten interrail in bi manası kalmıyo :) almanya da ICE trenler ( yani hızlı trenler ) interrail biletine dahildir, ama almanya dışındaki ülkelerde ICE trenler için ekstra para ödersin. Yataklı ya da yemekli vagona binicem dersen gene para ödersin.. almanyayı gezin italyayı gezin buralarda çok ucuza gezebilirsiniz :D zaten almanyadan başlayıp italyaya kadar gidene kadar prag viyana vs gibi almanya-italya arasındaki şehirleride geze geze gidersinzi çokta bişey harcamazsınız :)
tamamen nası bi gezi yapmak istediğine göre değişir paranın yetip yetmeyeceği :D -
interrail için vize olayını en kısa yoldan ne kadara ve nasıl çözebiliriz?
Bilet fiyatları nelerdir?
-
myblackworldweb bunu yazdı:
-----------------------------interrail için vize olayını en kısa yoldan ne kadara ve nasıl çözebiliriz?
-----------------------------
bilet fiyatları interrail in kendi sitesinde var hocam. Türkçe sitede var -
-----------------------------interrail için vize olayını en kısa yoldan ne kadara ve nasıl çözebiliriz?
----------------------------- -
gidilir ya :D:D
-
-----------------------------gidilir ya :D:D
her türlü :D -
MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------o dediğin seyahati gayet ucuza yapmış biri olarak söylüyorum yetmez hocam :D
yani yetmezde nası yetmez.. biz istasyonda yatarak gezmiştik konaklama masrafı olmamıştı :)
ama sen diyosun ki 3 hafta 500 lira.. yani 215 euro felan.. günlük 10 euro yiyecek içeceğe verseniz 210 euro yapar yiyecek masrafınız. onun dışında hiç bir harcama yapmazsanız yeter :)
ya da şöyle yaparsınız, 1 euro ya nutella alıp bide ekmek alırsınız, yemek derdinizi sürekli böyle çözersiniz, arada domates fln alıp yersiniz.. çeşmesi bol olan şehirlerde yanınızdaki pet şişelere su doldurarak su ihtiyacınızı karşılarsınız.. o zaman yetebilir :D
adlığınız interrail bileti dışında bi bilet masrafınız olmayacak diye düşnüyosanız onu bi unutun :D evet, çoğu tren hattında olmaz, hatta İtalya da regional tren le saatlerinizi tutturup gezerseniz hiç ekstra para vermezsiniz, ama kalabalık ve bol yolcusu olan trenlerde rezervasyon yaptırmanız gerekebilir, ki o da en ucuzu 4.5 euro olur (önreğin berlin-prag), ama atıyorum monaco dan parise geçmeye çalışırsanız o hatlar yoğun olduğundan sizden rezervasyon isteyebilirler bu durumda da 70 euro ya kadar fiyat biçebiliyolar kişi başı, o zamanda zaten interrail in bi manası kalmıyo :) almanya da ICE trenler ( yani hızlı trenler ) interrail biletine dahildir, ama almanya dışındaki ülkelerde ICE trenler için ekstra para ödersin. Yataklı ya da yemekli vagona binicem dersen gene para ödersin.. almanyayı gezin italyayı gezin buralarda çok ucuza gezebilirsiniz :D zaten almanyadan başlayıp italyaya kadar gidene kadar prag viyana vs gibi almanya-italya arasındaki şehirleride geze geze gidersinzi çokta bişey harcamazsınız :)
tamamen nası bi gezi yapmak istediğine göre değişir paranın yetip yetmeyeceği :D
-----------------------------hocam cidden sağolasın,giden birinin tecrübeleri her zaman yararlıdır diye düşünüyorum.zaten gideceğim yerlerde netleşmek üzere,haritayı kurdum kafamda.
500 tl bana da az geldi sen öyle deyince,iyi bir gezi için kesenin ağzını açıcaz artık ne yapalım =)
-
kafamdaki ülkeler : italya - fransa - almanya - ispanya - hollanda ama buna uyan tabloya rastlamadım,bunu kendim belirleyebiliyor muyum?
-
NEWRAYCHARLES bunu yazdı:
-----------------------------kafamdaki ülkeler : italya - fransa - almanya - ispanya - hollanda ama buna uyan tabloya rastlamadım,bunu kendim belirleyebiliyor muyum?
hocam hollanda-almanya civarından başladığını düşünerek söylüyorum, fransa üzerinden ispanyaya geçmek pahalı olucaktır :D zaten italyaya geçiceksen, amsterdam-köln-berlin-prag-viyana-rijeka(denize girersinz) - venedik şeklinde italyaya gidip, sonra italyanın ucuna kadar inip geri çıkıp ordan kıyı şeridinden monaco barcelona şeklinde devam edebilirisniz :D fransa konusunda bişey diyemiyorum gitmedim bilmiyorum :D -
MaviGozluDev bunu yazdı:
-----------------------------NEWRAYCHARLES bunu yazdı:
-----------------------------kafamdaki ülkeler : italya - fransa - almanya - ispanya - hollanda ama buna uyan tabloya rastlamadım,bunu kendim belirleyebiliyor muyum?
hocam hollanda-almanya civarından başladığını düşünerek söylüyorum, fransa üzerinden ispanyaya geçmek pahalı olucaktır :D zaten italyaya geçiceksen, amsterdam-köln-berlin-prag-viyana-rijeka(denize girersinz) - venedik şeklinde italyaya gidip, sonra italyanın ucuna kadar inip geri çıkıp ordan kıyı şeridinden monaco barcelona şeklinde devam edebilirisniz :D fransa konusunda bişey diyemiyorum gitmedim bilmiyorum :D
-----------------------------fransaya sırf louvre müzesi var diye gitmek istiyorum onun dışında ilgimi çekmiyor,hollanda da finali yaparım diye düşünüyordum ama durumu göre bakıcaz artık :D
italya - roma,floransa
ispanya - madrid,barcelona
almanya - köln,berlin
fransa - paris
hollanda - malum :D
bu yerlere gitmek hep hayalimdi çalıştığım için bu kış tek fırsatım olabilir gitmek için,3 hafta yeterli gibime geliyor bu yerler için