folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 3 Mayis Türkçülük Günü

3 Mayis Türkçülük Günü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı

Kendimi elbette Türk olarak hissediyorum ve görüyorum, bu toprakların çocukları Türktür, ve buranın insanları faydalı insanlardır, Dünyadaki bir çok yararlı işin içinde bizim insanımızı görebilirsiniz, Kutlu olsun arkadaşlar.

Hocam biz seninle neden atışıyorduk o halde  :):):)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Kendimi elbette Türk olarak hissediyorum ve görüyorum, bu toprakların çocukları Türktür, ve buranın insanları faydalı insanlardır, Dünyadaki bir çok yararlı işin içinde bizim insanımızı görebilirsiniz, Kutlu olsun arkadaşlar.

Anlaşamıyorduk bir kaç arkadaşla, halada onları anlayamıyorum, ülkede yanlış yapan bazı insanlar vardır, bir çok maskeyi kullanırlar, ve o maskeleme altında ülkemize ve insanlarımıza türlü kötülükler ederler, ben onların bu siyasi ve kişisel yanlışlarını ifade ederken, onlar ise o maskeye istinaden o kimseleri ve siyaset tarzını kolluyorlardı, tabi o zamanlar toy olanlarımız vardı, bende zamanla yanlışlar içinde olduğum fikirlerim olduğunu anladım, bir çoğumuzda anlamıştır, eskisi gibi kalmıyor her şey, ama işte kimse ile kırgınlığım pek olmadı, herkesle kankayım işte ne olsun.. Dünya kimseye kalmıyor hocam, misafiriz bu dünyada.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

Anlaşamıyorduk bir kaç arkadaşla, halada onları anlayamıyorum, ülkede yanlış yapan bazı insanlar vardır, bir çok maskeyi kullanırlar, ve o maskeleme altında ülkemize ve insanlarımıza türlü kötülükler ederler, ben onların bu Siyasi ve Kişisel yanlışlarını ifade ederken, onlar ise o Maskeye istinaden o Kimseleri ve Siyaset tarzını kolluyorlardı, tabi o zamanlar toy olanlarımız vardı, bende zamanla yanlışlar içinde olduğum fikirlerim olduğunu anladım, bir çoğumuzda anlamıştır, eskisi gibi kalmıyor her şey, ama işte kimse ile kırgınlığım pek olmadı, herkesle kankayım işte ne olsun.. Dünya kimseye kalmıyor hocam, misafiriz bu dünyada.

italik için, aynen Joni Waynen. 

~@~

beyaz renkli kaplan'ı, @futurist de Roma'ya yada dönemine bağlamıştı. Lâkin, dâhâ farklı bir anlamı var, gibi. 

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Soner Yalçın güzel bir yazı kalem almış.

https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/soner-yalcin/3-mayis-5795786/

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ershn
    ershn's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Afedersiniz ama yarrak gibi bir yazıdır. Olayların gelişimi ve değerlendirilmesi tamamen bir fiyasko. Tek tek satır satır hepsine cevap yazmayacağım, alın elinize biraz "karşıt görüş" nedir onu da okuyun.

Tek bir satıra değinebiliriz; Pertev Naili ile Sabahattin Ali bir olup Serdengeçti'yi dövmüş, gözlüğünü kırıp eline vermiştir. Sonrasına mahkemelik oluyorlar, mahkemede Serdengeçti Sabahattin Ali'ye okkalı bir şamar vuruyor ki, Sabahattin Ali pencereden zor kaçıyor. (Bkz: Cemal Kurnaz - Deli Rüzgar)

Gerçekten 3 Mayıs'a gelinen süreci bir köşe yazısından takip edip "güzel bir yazı" demek daha da büyük bir fiyasko.

Yazının sonunda bahsedilen Ziya Gökalp'ın da fikir babası sayılabilecek olan Hüseyinzade Ali "Turan" Bey'in Türkleşmek-İslamlaşmak-Batılılaşmak eserini okudunuz mu ki bu yazıya güzel diyorsunuz? Muhtemelen Soner Yalçın dallaması da okumamıştır cımbızla cümle seçmiş almış.

Velhasıl, daha önce de belirttim sayfalarca yazıp kafa sikebilirim isteyen olursa fakat değerli vaktimi adam tımar etmek için harcamak istemiyorum, siz de konuya dair hiçbir şey bilmiyorsanız bile haddinizi bilin yeter.

Allah Türktür.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek
    ershn bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı

Afedersiniz ama yarrak gibi bir yazıdır. Olayların gelişimi ve değerlendirilmesi tamamen bir fiyasko. Tek tek satır satır hepsine cevap yazmayacağım, alın elinize biraz "karşıt görüş" nedir onu da okuyun.

Tek bir satıra değinebiliriz; Pertev Naili ile Sabahattin Ali bir olup Serdengeçti'yi dövmüş, gözlüğünü kırıp eline vermiştir. Sonrasına mahkemelik oluyorlar, mahkemede Serdengeçti Sabahattin Ali'ye okkalı bir şamar vuruyor ki, Sabahattin Ali pencereden zor kaçıyor. (Bkz: Cemal Kurnaz - Deli Rüzgar)

Gerçekten 3 Mayıs'a gelinen süreci bir köşe yazısından takip edip "güzel bir yazı" demek daha da büyük bir fiyasko.

Yazının sonunda bahsedilen Ziya Gökalp'ın da fikir babası sayılabilecek olan Hüseyinzade Ali "Turan" Bey'in Türkleşmek-İslamlaşmak-Batılılaşmak eserini okudunuz mu ki bu yazıya güzel diyorsunuz? Muhtemelen Soner Yalçın dallaması da okumamıştır cımbızla cümle seçmiş almış.

Velhasıl, daha önce de belirttim sayfalarca yazıp kafa sikebilirim isteyen olursa fakat değerli vaktimi adam tımar etmek için harcamak istemiyorum, siz de konuya dair hiçbir şey bilmiyorsanız bile haddinizi bilin yeter.

soner yalçın Türkçülük ideolojisini merak eden ama konuya vakıf olmayan, uzun yıllarda olamayacak olan birisidir. bunu bilmeyene de ne denir bilmiyorum.

Ne Mutlu Türk Doğana..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Asadfsgd bir şey yazmayacaktım ama cevaplara baktığımda, islami konularda eleştiri atanlara "dinime küfredemezsin" tarzı mesajlar atanlarla aynı kafada mesajlar yazmışsınız.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Asadfsgd bir şey yazmayacaktım ama cevaplara baktığımda, islami konularda eleştiri atanlara "dinime küfredemezsin" tarzı mesajlar atanlarla aynı kafada mesajlar yazmışsınız.

bizim kafa o değil ama senin kafa tam o sosyalist mitinglerde filanca ölümsüzdür diyen mermer kafalı arkadaşların kafası. Türkçülük konusunda bir şey bildiğini sanmıyorum ama yazıyorsun işte sırf bir şey demiş olmak için.

Ne Mutlu Türk Doğana..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Türkçülğü 3 Mayıs olaylarına, ırkçılığa ve nihayetinde nasyonel sosyalizm mantığında komunizm/sosyalizm karşıtlığına indirgeyen sizsiniz.

“Türk milliyetçisiyiz, fakat memleketimizde ırkçılık prensibinin düşmanıyız...

Türk milliyetçiliği içinde vatan çocuklarının temiz ülkülü ve vatan fikirli olarak birbirine dayanan sağlam bir millet olması, erişilmez ve yanlış bir hayal değildir.

Bunun doğru bir fikir ve erişilir bir hedef olduğunu, elle tutulur ve gözle görülür neticeleriyle tamamıyla alıyoruz.

Şimdi insaf ediniz. Türk vatandaşı yetiştirmek için bütün iyi şartları özünde toplamış olan bu feyizli yolu bırakır da ırkçıların milleti binbir parçaya ayıracak fesatlı ve nifaklı zehirlerine cemiyeti kaptırır mıyız?

Turancılık fikri, yine son zamanların zararlı ve hastalıklı gösterisidir. Bu bakımdan Cumhuriyet’i iyi anlamak lâzımdır...”

@Baturay_Turkmen

Mirsaid Sultangaliyev sizin gibileri görse, ben bunlar için mi uğraştım derdi.

torpedo_XL tarafından 07/May/20 01:34 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Türkçülğü 3 Mayıs olaylarına, ırkçılığa ve nihayetinde nasyonel sosyalizm mantığında komunizm/sosyalizm karşıtlığına indirgeyen sizsiniz.

“Türk milliyetçisiyiz, fakat memleketimizde ırkçılık prensibinin düşmanıyız...

Türk milliyetçiliği içinde vatan çocuklarının temiz ülkülü ve vatan fikirli olarak birbirine dayanan sağlam bir millet olması, erişilmez ve yanlış bir hayal değildir.

Bunun doğru bir fikir ve erişilir bir hedef olduğunu, elle tutulur ve gözle görülür neticeleriyle tamamıyla alıyoruz.

Şimdi insaf ediniz. Türk vatandaşı yetiştirmek için bütün iyi şartları özünde toplamış olan bu feyizli yolu bırakır da ırkçıların milleti binbir parçaya ayıracak fesatlı ve nifaklı zehirlerine cemiyeti kaptırır mıyız?

Turancılık fikri, yine son zamanların zararlı ve hastalıklı gösterisidir. Bu bakımdan Cumhuriyet’i iyi anlamak lâzımdır...”

@Baturay_Turkmen

Mirsaid Sultangaliyev sizin gibileri görse, ben bunlar için mi uğraştım derdi.

Sultan galiyev'in kaç yazısını okudun? onu da geçtim o dönemde yüzlerce aydın'ın öldürüldüğünden haberin bile yok. Irkçılık bölücülük değil aksine birleştiriciliktir. Bizim küçük ve geri kalmış diğer halklara ihtiyacımız yoktur. Bize tüm asya ve avrupa coğrafyasındaki Türk ulusumuz yeter. 300 milyona yakın büyük bir nüfus birleşmeyi beklerken Turancılığı zararlı sananlar sizlersiniz. Türk ulusunu parçalı tutmak niyeti ile ingiliz ve rusların emellerine ortaksınız. Fars şovanistlerinin elinde can çekişen koca bir nüfusu, işgal altındaki Türk yurtlarını umursamayan sizlersiniz. Büyük ihtimalle Türk de değilsiniz. Türk olup da ezilen Türk ulusunu görmemek ya arap ya rus kafasının ürünü olabilir.

Ne Mutlu Türk Doğana..
Toplam Hit: 7954 Toplam Mesaj: 73
türkçülük