3 Mbps Ye Düşen İnternet Hızı 300 Kb
-
turkcell super online fiber hattımız var telefon bağlı değil değişik bir kabloyla eve internet geliyor neyse.
işin özü şu normal hızım 40 mbps 150 gb kotayı aşınca da düşüş oluyor haliyle
ama 3 mbps ye diye gösteriyo 300 kb ta düştü internet .
benim bu durumda ne yapmam lazım fikir verin
-
saniyede 30 kb çekiyor yani doğru mu?
-
300kb derken download hızı 300kb ise zaten 3mbps için normal değerler bunlar. Ortalama 300-350 kb arası hızda indirme yapar 3mbps.
-
RaAmLis bunu yazdı
300kb derken download hızı 300kb ise zaten 3mbps için normal değerler bunlar. Ortalama 300-350 kb arası hızda indirme yapar 3mbps.
3mbps =3000 kbps
böyle değilmi olay yani
-
Hiz dusmeden once saniyede 40 megabayt mi cekebiliyordun ? Hayir. Terimleri yanlis biliyorsun hocam. Saniyede 3 megabayti ben kota varken bile goremiyorum.
-
doğruda 5,9 mbps çekiyodu
-
zasox bunu yazdıRaAmLis bunu yazdı
3mbps =3000 kbps
böyle değilmi olay yani
50mbit ile saniyede 50mb indirmediğine göre 3mbit ile de saniyede 3mb indiremezsin hocam.
Yanlış bilinen bilgilerden birisi de bu mbps olayı. Açılımı megabayt per second olarak çevrilse de işin içine mbit olayı falan giriyor iş değişiyor.
Daha fazla bilgi için google a bakalım cahil cükela bilgilendirmiş olmayım ben de unutmuşum
Edit:
http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Megabit
Bu linkteki örneği felan okursan dediğime çıkıyor olay
Edit2: özetle megabit ve megabayt farklı kavramlardır
Ve mbps açılımı mega bayt per second değil megabit per second tur.
by_Tet tarafından 13/May/15 23:31 tarihinde düzenlenmiştir -
by_Tet bunu yazdızasox bunu yazdıRaAmLis bunu yazdı
3mbps =3000 kbps
böyle değilmi olay yani
50mbit ile saniyede 50mb indirmediğine göre 3mbit ile de saniyede 3mb indiremezsin hocam.
Yanlış bilinen bilgilerden birisi de bu mbps olayı. Açılımı megabayt per second olarak çevrilse de işin içine mbit olayı falan giriyor iş değişiyor.
Daha fazla bilgi için google a bakalım cahil cükela bilgilendirmiş olmayım ben de unutmuşum
Edit:
http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Megabit
Bu linkteki örneği felan okursan dediğime çıkıyor olay
Edit2: özetle megabit ve megabayt farklı kavramlardır
Ve mbps açılımı mega bayt per second değil megabit per second tur.
okuyoum da bu saate pek kafam çalışmaya bilir yarında okuycam bikere.
-
1 byte= 8 bit olması lazım ya da ben öyle biliyorum..
-
3mbps 8 bölersen indirme hızın o kadar oluyor diye biliyorum yanlış biliyor olabilirim
-
1mbit hız 100kb/s dır hocam.Ona göre hesapladığın zaman doğru çıkıyor.
1000kb=1mb