4+4+4 Yasalaştı
-
bu yasa resmen faşizmle baltayla geçti.Faşist AKP
-
Turania bunu yazdı:
-----------------------------ben bu işin olumlu ve olumsuz yanlarını bilmiyorum anlamadım tartışmakta istemiyorum bilen varsa pm atarsa sevinriim.
-----------------------------pm atmasin buraya yazsin, mumkunse tarafsiz bir sekilde olan, biten ve bundan sonra olabilecekleri yazsin. internet , tv ve gazete yayini yapan tum medya kuruluslari tarafli oldugu icin burada ki konu hakkinda kapsamli bilgisi olan birinden bilgi almam gerekir.
-
PyramiD bunu yazdı:
-----------------------------Kısacası dindar ailenin kızları 4 seneden sonra okuldan alınacak. Okulda kız göremeyen erkeklerde birbirlerine olan duygularda tatlı bir gelişme yaşanacak.
-----------------------------4 sene öyle eğitim gördüm kestaneyi çizdirmediğim için çok şanslıyım :D
4+4+4 ün getireceği şey şu devletin okulları cemaat okullarına benzeyecek :|
-
http://www.fed.boun.edu.tr/default.asp?MainId=18
http://www.hacettepe.edu.tr/duyuru/rekduy/zorunlu_egitim_basin.pdf
buyuk universitelere bakın hepsi acıklamalarında keyfilikten bahsediyor.
-
edit. Yasayla alakasız msj
-
Eğitimde bir alternatif model sundular. İyidir iyi...
-
Eğitimcilerden başka herkes konuştu ve onayladı arkadaş
50 bin sınıf öğretmeni norm açığı olacak
ilkokulun içi boşalıyor
şimdiye kadar yapılan okulöncesi eğitim çabaları bir kalemde siliniyor
bina araç gereç eksiği varken şimdi orta okullar açılarak daha çok ihtiyaç doğuyor
doğuda çocuk gelinlerin ve genel olarak cocuk işçilerin çoğalması olabilitesi var
eğitim fakültelerinin sınıf ve okul öncesi öğrt. bülüm mezunlarnı napacaklar
bu sistem branş öğretmelerine yarıyor arkadaş en büyük artısı...
-
Okuduğum kadarıyla eleştirilerin hepsi irrasyonel.Yani bir eleştri var ortada ama neye dayandırıldığı belli değil yada ben anlayamıyorum..
Kanun teklifinde 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim 4 yıllık iki kademeye ayrılmaktadır.
Bence günümüzdeki çocuklar yaşlarına göre gayet zeki ODTÜ'nün tasarı hakkındaki fikirlerini okurken erken yaşta 2.kademeye geçmenin yararsız birşey olacğaını savunduğunu gördüm ki bu tamamen irrasyonel asıl keyfi olan ODTÜ'nün yaptığı bu açıklamadır.Neden mi ?
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite : Bu bir hastalıktır.Genelde çocuk yaşlarda görülür ve kişinin aktarılanın aksine odaklanamamasına değil birden çok şeye odaklanması,dürekli düşünce içerisinde olması durumudur ve bundan asla kendisi rahatsızlık duymaz sadece hızına yetişemeyen yakın çevrelerince ikna edilip doktora giderler bu insanlar.Şuraya bağlıcam ;
Yaşınız ilerledikçe hayal gücünüzde,düşüncelerinizde bir duraksamaya bir kalıplaşmaya uğrar.Çünkü artık tecrübeleriniz artmıştır ve büyüyünce muhtemelen pilot olmayacınızı bilirsiniz. (Örneğin bu kısmına takılıp eleştri yapana biraz empati yapmasını önermekten başka elimden birşey gelmeyecek)
Fakat ufak yaşlar beynin en verimli yaşlarıdır.Bence ne kadar erken o kadar iyi 6yaş günümüz çocukları için son derece makul bundan bi 20yıl sonra muhtemelen 5 yaşına bile düşürülebilir hatta.
Hee bu seferde gençlik yıllarımız okumak yerine çalışmakla geçecek derseniz ona her zaman mazaret vardır zaten 30yaşındada çalışmaya başlasanız size göre hayatınızın en güzel yılları çalışmakla geçiyordur yani burda önemli olan yaş değil çalışmaya mahkım olmaktır aslında o konuda yorum yapmıyorum konuyla alakalı olmadığı için. -
konpi bunu yazdı:
-----------------------------Akp kendi gençliğini falan yetiştirecek laflarını çok duyduk da şöyle adam gibi yasayı enine boyuna tartan açıklayan nedenleriyle eleştiren bi muhalif duymadık henüz.
İlk sekiz sene bir kayıptı. Bir düşünün liseye geçiyorsun. Sanki 0dan başlamış gibisin. Öğrendiğin onca gereksiz şey var ki başlıkları bile hatırlamıyorsun. 9da yeni bir sayfa açıyorsun. 4 sene de lisede boş boş şeylerle kafanı dolduruyorsun. Sonra öss. Sonra da unide zaten liseyle alakan kalmıyor. Liseden kalan adam gibi bir şey yok ortada.
Zaten düz lise diye bi bok çıkmıştı ortaya ki tam bi rezalet. Boş beleş elemanlar yetişiyordu. Ne bi meslek öğrenen ne de adam gibi bi uni kazanabilen insanlar. Hepsi demiyorum yanlış anlaşlmasın. Genel hali bu.
Ha sorsan herkes böyle sistemin ben ta diyordu ama ortaya bi fikir atılınca da eski sisteme sarıldılar. Herhalde mesele neyin önerildiği değil kimin önerdiği. 1+8+4 nedir amk taşak mı geçiyonuz :)
Lise bitmiş adam mektup yazmasını bilmez okumayı bilmez tartışmayı bilmez konuşmayı bilmez dünya coğrafyasını bilmez hayata dair hiç bişe bilmez ama sorsan en sik şeyleri bilir. Adam mühendis olacak hala bitkisel hormonlar kasıyor. Şunu da öğrenin sınavda çıkabilir ama şunu da bilin falan. Sokim böyle işe.
Bi de bunu deniyelim. Ne çıkar
-----------------------------bi de bunu deneyeleim ne çıkar anlayışıyla eğitim sistemi mi değişir hoca bi işine git ya! eğitim alanında uzman insanların oturup ölçüp biçip karar vermesi gereken konuları laps diye geçirdiler. sanki söylediğin şeylere 4+4+4 olunca çözülecek. alın okuyun öğrenin.
http://www.fed.boun.edu.tr/default.asp?MainId=18
http://www.hacettepe.edu.tr/duyuru/rekduy/zorunlu_egitim_basin.pdf
-
ülkenin amına koydular ha. dinci zihniyet ne zaman başta oldu o zaman geriledik. Atatürk'den sonra hep geriledik gerçi de, bkz: köy enstitüleri.