folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 45 Kripto Uzmanı Şifreyi Çözemedi. Devlet Pes Etti

45 Kripto Uzmanı Şifreyi Çözemedi. Devlet Pes Etti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

şifreyi bilen birisi vardır örgütte mutlaka , bence onu öttürmek daha kısa sürer  :))

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Erkek

Veriler uydurma olunca. şifreler de kırılmaz olur.

"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek
    ReeX bunu yazdı
    SpArK bunu yazdı
    ReeX bunu yazdı

AES 256bit kırılabilir mi ? 

Aslında AES256bit, RSA tarafında çok yüksek bir düzeye denk geliyor fakat, AES simetrik bir standart ? Tek anahtar ile yapılıyor diye biliyorum herşey, ve bu yüzden tek başına değil de RSA gibi şeylerle kullanılıyor. O yüzden tek kullanmanın çok güvenli olmadığını düşünüyorum.

Anladım peki şöyle bir decrypter buldum "Elcomsoft Forensic Disk Decryptor " bu pgp ve truecrypt ile şifrelenen disklerin şifresini kırıyormuş sanırım brute force tekniğinimi kullanıyor ? yani wordlistte ne varsa onlarımı deniyor yoksa direk bir açıktan yararlanıpmı giriyor diske

http://www.storedivx.org/elcomsoft-forensic-disk-decryptor-v1-0-110-adli-disk-sifresi-cozme-programi.html

Okuyup araştırdığımdan anladığım, çalışan ve bu encrypted disklerin işletim sistemine mount edilmesi gerekiyormuş. Yani bu program Sleep moddaki veya Hibernate edilmiş bilgisayar ele geçirilmişken kullanılıyormuş, yani bilgisayarı kapatırsan işe yaramıyormuş. Ama kapalıyken de, eğer daha önce hibernate datası mevcutsa, o bilgilere ulaşıp bakabiliyormuş. O yüzden hiç hibernate yapılmayan, sleep moda alınmayan, veya en azından açık olsa bile şifreli bölüm bilgisayara mount değilse işe yaramıyormuş. Şöyle birşeyden faydalanıyormuş, her seferinde şifre sormak yerine şifreli yerden okumak adına, 1 kez girince bu RAM de tutulduğundan sonraki ulaşımlarında kullanılmak üzere, bu şifreyi ele geçirmeye çalışan bir tool. O yüzden makinalarda Hibernation ı disable etmek lazım, kullanmadığın zaman kesinlikle şifreli diskleri unmount etmek lazım polis baskınına karşı veya pc yi hemen kapatmak :)

O yüzden pek silinmeyen, hazırda bekleme, hibernation dosyalarını asla yaratılmasına izin vermemek önemli. Hibernation'ı, bilgisayarın uyumasını vs engellemek önemli, bir de işte lazım olmadıkça encrypted volumeler unmount olmalı her duruma karşı :)

Şöyle birşey daha buldum, eğer tüm disk şifreleniyorsa, hibernation dosyaları da şifrelendiğinden bu program işe yaramıyormuş. Bu programı yaratan şirketin CEO sundan bir yazı:

Sorry for that!

Hibernation file cannot be encrypted 'alone' (itself). It is always located on the system (bootable) partition, and so it is either encrypted with that partition, or not encrypted at all. So just use whole disk encryption for your system disk -- and you're safe (of course, if you switch your computer off, so there is no way to run FireWire attack or dump the memory).

About the situation when "user has to type the passphrase to resume from hibernation": this case is vulnerable (until system partition is encrypted, see above). The hibernation file is there -- just boot from USB stick and grab it; or read this disk on the other machine.

Tartışmanın ve bu CEOnun da soruları cevapladığı olduğu link:

http://simonedwards.blogspot.com/2012/12/popular-disk-encryption-systems-cracked.html

SpArK tarafından 22/Şub/13 12:40 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReeX
    ReeX's avatar
    Erkek

Teşekkürler SpArK

Gimme Some Tits
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    student bunu yazdı

şifreyi bilen birisi vardır örgütte mutlaka , bence onu öttürmek daha kısa sürer  :))

işte beklenen yorum :)

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    SerYolcu bunu yazdı

Haberin orijinali burada..

http://www.aksam.com.tr/guncel/karakutuya-ithal-hacker/haber-171355

Benim yorumum...

75 Milyonluk Türkiye'de kriptoloji uzmanı sayısının 45 kişi olmasına mı yanarsın ?

Ülkemizde bir süper bilgisayar bulunmamasına mı yanarsın ?

İçim karardı birden..

katılıyorum hocam. adamların kurduğu örgüt 357 kişi, bunların 30-40 tanesi zaten bu şifreleme işiyle uğraşanlardır, tek başına olcak iş değil. bizim koca Türkiye'mizde sadece 45 tane kripto uzmanı var...

goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    SerYolcu bunu yazdı

Haberin orijinali burada..

http://www.aksam.com.tr/guncel/karakutuya-ithal-hacker/haber-171355

Benim yorumum...

75 Milyonluk Türkiye'de kriptoloji uzmanı sayısının 45 kişi olmasına mı yanarsın ?

Ülkemizde bir süper bilgisayar bulunmamasına mı yanarsın ?

İçim karardı birden..

katılıyorum hocam. adamların kurduğu örgüt 357 kişi, bunların 30-40 tanesi zaten bu şifreleme işiyle uğraşanlardır, tek başına olcak iş değil. bizim koca Türkiye'mizde sadece 45 tane kripto uzmanı var...

Türkiye de değil de, Emniyet kadrosunda 45 adet var diyor, hatta belki istanbuldaki veya Ankaradaki sayı bile olabilir. Türkiyede bilinen bilinmeyen çok daha fazla olduğunu düşünüyorum ki bunların içine istenildiğinde yardım eden bazı akademisyenler yok bile :) O kadar da kötü düşünmemek lazım ülkemizi, sadece kullanılan yöntemler çok iyi olabilr ve bunları şimdilik aşabileceğimi teknoloji yoktur en fazla, haricinde ben ülkeme güvenip inanıyorum, sadece teknolojik bilgi ve alet üretimi konusunda sıkıntılıyız ^_^

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Yurt dışından Şifre kırılmasına yönelik alınacak Adamların casus olmayacakları nasıl bilinecekmiş...?

Önemli bilgiler barındıran bu şifreleri kırmaları halinde kendi ülkelerine ne kadar kıymetli istihbarat sağlayacakları hususunda olabilecekleri Savcı Akıl etmişmidir acaba.?

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı

zaten bizimkiler ancak boş işlerle uğraşsınlar şifreyi kırsalardı şaşardım :))

bu tarz yorumlar nedense beni çok sinirlendiriyor. cahillik diyorum başka birşey demiyorum.

. . .. . ... .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ratbat
    Ratbat's avatar
    Erkek

şifreleme türü neymiş ki rsa ile şifrelendiği ne malum? 

Kurallar satranç tahtasındaki kadar kesin olmalı.
Toplam Hit: 6742 Toplam Mesaj: 34