5 Derse Kadar Kalmak Yok.
-
albayrak_89 bunu yazdı:
-----------------------------Haberlerde izledım 6 derse kadar sorumlu gecıyosun tasarı hazırlanmış 2008 2009 egıtım yılında uygulamaya gecmesi beklenıyo dedi
-----------------------------evet kabul edilirse iyi olur
-
Şimdi liseler de hazırlık sınıflarının kalkması ve tüm liselerin 4 yıllık olmasından kaynaklanma ihtimali var. Şöyle ki;
Hazırlık okumuş son öğrenci kuşağı (bende dahilim) sınıfta kalırsa lise 3. sınıfta kalıyor ve gelecek sene lise 3 olacak öğrencilerle birlikte okuyacak. o lise 3 'lerin bir de lise 4. sınıf okuma mesuliyeti olduğundan bu çok zahmetli oluyor. düz liseleye geçmek isteyen hazırlık okumuşlar da düz liselerde bu sene mezun olacak lise 3'ler olmadığından geçemiyor. Ancak geçen sene mezun olması gerektiği halde topluca sınıfta kalmış olan öğrenciler var ki bunlara da "artık sınıf" lakabı takılıyor. Bu artık sınıflar sayesinde 4 lise gezdim zaten :) Eğer ki bu sene de son sınıflardan sınıfta kalan olursa seneye çok daha büyük bir kaos doğacağından bu sene böyle bir uygulamaya geçilmiş olması düşünülüyor olabilir.
-
bayzininde dediği gibi bizimde baraj ders olayı var dil ve anlatım o zayıf olunca eğer ortalaman 2,50 altıysa direk kalıosun eğer 2,50 üzerindeyse o dersten saorumlu geçiosun eğerki 2,50 üzeri olursa baraj ders zayıf değilse direk, 2,50 altı olursa 2 dersten fazla zayıfın olursa sorumluluk sınavlarına giriosun...
buda kabul edilse iyi olur valla :)
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi liseler de hazırlık sınıflarının kalkması ve tüm liselerin 4 yıllık olmasından kaynaklanma ihtimali var. Şöyle ki;
Hazırlık okumuş son öğrenci kuşağı (bende dahilim) sınıfta kalırsa lise 3. sınıfta kalıyor ve gelecek sene lise 3 olacak öğrencilerle birlikte okuyacak. o lise 3 'lerin bir de lise 4. sınıf okuma mesuliyeti olduğundan bu çok zahmetli oluyor. düz liseleye geçmek isteyen hazırlık okumuşlar da düz liselerde bu sene mezun olacak lise 3'ler olmadığından geçemiyor. Ancak geçen sene mezun olması gerektiği halde topluca sınıfta kalmış olan öğrenciler var ki bunlara da "artık sınıf" lakabı takılıyor. Bu artık sınıflar sayesinde 4 lise gezdim zaten :) Eğer ki bu sene de son sınıflardan sınıfta kalan olursa seneye çok daha büyük bir kaos doğacağından bu sene böyle bir uygulamaya geçilmiş olması düşünülüyor olabilir.
-----------------------------peki ya dewamsızlık ?
23 gün oldu
-
kaynak bulabilen varmı :S
eğer yürürlüğe girerse bu yıl için geçerli olucak mı
-
inş. kabul olur zaten 4 yıla çıkardılar öss yide kaldırmayı düşünüolarmış amerikan sistemine geçiceklermiş puan ortalaması yapcaz diolardı...
-
hackinger bunu yazdı:
-----------------------------kaynak bulabilen varmı :S
-----------------------------yürürlüğe girerse bu yıl için kesin geçerli olur.
-
maalesef ortaöğretim kurumları sınıf geçme yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile artık liselerde sınıf geçmek çocuk oyuncağı haline gelecek. çoğu Türk genci öğrenci kafasıyla bu değişikliği büyük bir sevinçle karşılarken işin öbür yüzü oldukça düşündürücüdür. Her geçen gün kötüye giden Türk milli eğitim sistemine bu değişiklik ile bir darbe daha vurulmuştur. Unutmayalım ki bir ülkenin geleceği o ülkenin gençleri sayesinde yücelir. Devletleri yüceltmekte iyi bir eğitim almış nesillerin yapabileceği bir iştir. Ülke nüfusumuzun büyük oranının genç olması bizim her daim övündüğümüz bir durumdur ancak eğitilmemiş, bilinçlendirilmemiş bir genç nüfus insan yığınından öteye geçemez. Bunun farkında olan Türk düşmanları, senelerdir hükümetlere etki ederek Milli Eğitimimize müdahale ederek eğitimsiz bir Türk nesli yetişmesine sebep olmaktadır. Bunun en somut örneğide ülkemizde sürekli olarak Eğitim Müfredatının ve Uygulamalarının değiştirilmesidir. Lütfen bu konuda tepkimizi gösterelim, ister öğretmen, ister öğrenci, istersek veli olalım, milletimize oynanan bu oyuna bizde alet olmayalım, olmaz böyle saçmalık!!
-
affetmez bunu yazdı:
-----------------------------
hackinger bunu yazdı:
-----------------------------kaynak bulabilen varmı :S
-----------------------------yürürlüğe girerse bu yıl için kesin geçerli olur.
-----------------------------hacı ara karneme baktım biz bu yıl 2007-2008 öğretim yılındayız , bu şey yürürlüğe girince 2008-2009 eğitim yılı için geçerli
olcakmış.Yani bu sene yırtamıyorz:S
-
Liselerde bir üst sınıfa 2 dersten borçlu geçilirken, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü bu sayıyı 6’ya çıkartmayı planladı. Talim ve Terbiye Kurulu ise "olmaz" dedi. Kurul, bu sayıda makul bir artış yapılabilmesi için öğretmen, öğrenci ve velilerin fikrini öğrenebilmek amacıyla anket yaptırıyor. Anket sonucu, düzenlemeyle ilgili kararı netleştirecek.
ORTAÖĞRETİM Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklikte, bir üst sınıfa borçlu geçebilecek ders sayısını 2'den 6'ya çıkartmaya Talim ve Terbiye Kurulu "hayır" dedi. Kurul, bu sayıda "makul" bir artış yapılabilmesi için öğretmen, öğrenci ve velilerle yaptırılan anket sonuçlarını bekleyecek. Böylece, kendileriyle ilgili verilecek kararda öğrenciler de söz sahibi olacak.
Sınıf geçme sisteminde yapılacak değişiklikle, öğrenci başarısız olduğu 3 ders için "ortalama yükseltme sınavı"na girebilirken, yeni düzenlemede, bunun için sınırlama olmayacak, öğrenci kaç dersten başarısız olduysa, o kadar dersten okulların kapanmasından bir hafta sonra "not yükseltme sınavı"na katılabilecek. Öğrenci, başarısız olduğu ders sayısını Talim ve Terbiye Kurulu'nca belirlenecek sayıya indirmesi durumunda, bir üst sınıfa borçlu olarak geçebilecek.
KURUL, KARŞI ÇIKTI
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü yetkilileri, borçlu geçilecek ders sayısının artırılmasının batı ülkelerinde de uygulandığını belirttiler. Yetkililer, öğrenciyi "sınıfta kalma korkusundan kurtarmayı" amaçladıklarını söylediler. Talim ve Terbiye Kurulu ise "öğrenci kaç dersten başarısız olursa olsun, bir üst sınıfa bor çlu geçirilsin" önerisine karşı çıktı. Lise türlerine göre sayının farklı olması üzerinde duruldu. Anket sonuçları da dikkate alınıp hangi liselerde kaç dersten borçlu geçilebileceğine karar verilecek. Genel liselerde bu sayının kesinlikte 4'ü aşmaması amaçlanıyor.250 BİN ÖĞRENCİ SINIF TEKRARLIYOR
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre yılda 50 bin öğrenci "devamsızlık"tan, yaklaşık 200 bin öğrenci de başarısızlığı nedeniyle sınıf tekrarlıyor. Başarısızlık 9.sınıfta daha yüksek olurken, sınıf büyüdükçe başarısızlık oranı da düşüyor. Yetkililer, öğrencinin üç dersten kalınca tüm dersleri tekrarlaması yerine, borçlu olarak geçmesinin daha uygun olacağını, sınıf tekrarlamanın maliyetinin de azalacağını söylediler.ALAN DEĞİŞİKLİĞİ
Talim ve Terbiye Kurulu, lise öğrencilerinin "alan değiştirme"sinde yaşanan karmaşayı da gidermeyi gündemine aldı. Öğrenciler Sayısal(fen-matematik) , sözel ve eşit ağırlık olarak tercihlerine göre eğitim görüyor, belirli dönemlerde öğrencilere Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alan değiştirme olanağı sağlanıyordu. Ancak Liseler 4 yıl olduktan sonra ilk defa önümüzdeki öğretim yılında lise 4. sınıfa başlayacak öğrencilere bu olanak sağlanmadı.Yetkililer, mevcut uygulamada alan değişikliğinin 10. sınıf sonunda yapıldığını, öğretim süresinin 4 yıla çıkması nedeniyle 11. sınıfta da alan değişikliğine olanak sağlanmaması nedeniyle binlerce öğrencinin mağdur olduğunu belirttiler. Yetkililer, 11. sınıf öğrencilerine alan değiştirmeye olanak sağlayacak yönetmelik değişikliğinin de gerçekleştirileceği müjdesini verdiler. Böylece, öğrencilerin katsayı engeliyle karşılaşmamaları sağlanmış olacak.
kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8972504.asp?gid=229&sz=30806