folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder 5+1 Ses Sistemi Laptop Bağlantısı

5+1 Ses Sistemi Laptop Bağlantısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _KN_
    _KN_'s avatar
    Erkek

aynen ama anladığım kadarıyla leptopta dijital baglantı olsa bile sistemde yok o yüzden baglanmıcak gibi

Çorlu'nun Yeni Mahallesi - ForumCorlu.com!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

hocam 3l

streoo gişini tek streeo girişine çeviren kablo alcaksın 5 yada 10 tl arası bişi sorun düzelir bnmde öleydi aldım sende de öle olablir

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek
    archair23 bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam 3l

streoo gişini tek streeo girişine çeviren kablo alcaksın 5 yada 10 tl arası bişi sorun düzelir bnmde öleydi aldım sende de öle olablir

Hocam koskoca 5+1 stereo için mi o zaman en iyisi iade olur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Bulabilirsen bu cihazdan al optik çıkışı analog kanallara ayırıyor.. http://www.amazon.com/External-Sound-Audio-Adapter-Optical/dp/B000VWKZWA

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fakkal
    fakkal's avatar
    Erkek

Ben de yakın zamanda 5+1 logitech x530 aldım. Aynı sorunu yaşayacağımı biliyordum almadan önce. Ses kartı gerekiyormuş. Araştırdım Creative in gayet güzel harici ses kartları var. 50 dolardan başlıyor. Onlardan alacaktım. Ki hala almayı düşünüyorum. Sorunu şu şekilde çözdüm. Daha doğrusu görevli arkadaşın yönlendirmesi doğrultusunda çözdük. Teknosa dan aldım ses sistemini. Dedim böyle böyle durum oluyor var mı daha ucuza bi öneriniz? Bi tane ara kablo gibi bağlantı kablosu verdi (adını hatırlayamıyorum). Bilgisayarının ses çıkışına takıyorsun. Bağlantı kablosunun sonunda 3 adet giriş var ki bunlar senin ses sisteminden çıkan 3 çıkış la örtüşüyor. Eşleştirmeyi yapıyorsun sorun çözülüyor. 5+1 i daha kaliteli ve yüksek ses için alıyorsun. Bu kabloyu kullanarak 5 hoparlöründe çalışıyor ama ses kartıyla yapabileceklerini yapamıyorsun. Bence güzel bi geçici çözüm. Şimdilik bu şekilde kullanıyorum. Ses kartını da alacağım en yakın zamanda.

şimdilik bu kadar
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

fakkal bunu yazdı:

Ben de yakın zamanda 5+1 logitech x530 aldım. Aynı sorunu yaşayacağımı biliyordum almadan önce. Ses kartı gerekiyormuş. Araştırdım Creative in gayet güzel harici ses kartları var. 50 dolardan başlıyor. Onlardan alacaktım. Ki hala almayı düşünüyorum. Sorunu şu şekilde çözdüm. Daha doğrusu görevli arkadaşın yönlendirmesi doğrultusunda çözdük. Teknosa dan aldım ses sistemini. Dedim böyle böyle durum oluyor var mı daha ucuza bi öneriniz? Bi tane ara kablo gibi bağlantı kablosu verdi (adını hatırlayamıyorum). Bilgisayarının ses çıkışına takıyorsun. Bağlantı kablosunun sonunda 3 adet giriş var ki bunlar senin ses sisteminden çıkan 3 çıkış la örtüşüyor. Eşleştirmeyi yapıyorsun sorun çözülüyor. 5+1 i daha kaliteli ve yüksek ses için alıyorsun. Bu kabloyu kullanarak 5 hoparlöründe çalışıyor ama ses kartıyla yapabileceklerini yapamıyorsun. Bence güzel bi geçici çözüm. Şimdilik bu şekilde kullanıyorum. Ses kartını da alacağım en yakın zamanda.

inanki ses kartıda alsan aynı sorun varbnde 540 var o kabloyu alınca düzeldi ancak 

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _KN_
    _KN_'s avatar
    Erkek

fakkal bunu yazdı:

Peki kablonun adını bilen varmı ?

Çorlu'nun Yeni Mahallesi - ForumCorlu.com!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fakkal
    fakkal's avatar
    Erkek

archair23 bunu yazdı:

fakkal bunu yazdı:

inanki ses kartıda alsan aynı sorun varbnde 540 var o kabloyu alınca düzeldi ancak 

Ses kartlarının basitçe açılımı bilgisayarın sesi işlemesini sağlayan genişleme kartı dersek yanlış olmaz. Bir ses kartı olmadan anakart üzerinden ses almaktaysanız bilgisayar sadece bip sesleri ve oldukça mekanik melodiler çıkarabilir.Şimdi tam tersi oldu ama ses kartlarında ki amaç ilk önce kayıt daha sonra kayıtları dinlemek idi ana şimdi daha çok ses alımlarının kaliteleştirilmesi için kullanılmakta.Optic çıkışı baz alırsak ses kartının optic çıkışı anakrt optic den kat kat üstündür ve ayrıca kullanıcağınız ses kartının dünya piyasasında ki kullandığı dolby dts gb teknololjileri yada creative firması gb kendi geliştirdiği teknolojiler sayesinde 24 bit cmsss vb... özellikler ile de sesimiz analogdan dijitale geçiş yada dönüştürülme işine tabi tutulmakta.Bu işlemede ADC (Analog to Digital Convertor –Analog Dijital Çevirici) denmektedir...AYRIYETTEN BU DÖNÜŞÜM OLUŞABİLMESİ İÇİN (sapling) yani örnekleme kullanılmaktadır işte ses kartlarının birbirinden üstün olmak için örnekleme hızlarını geliştirmelerinin amacı budur.Örnekleme ne işe yarar:Sesinkalite standardını belirler yani o ses sizin kulağınıza gelene kadar bir sürü işin içinden geçmekte.Saniye içerisinde ne kadar örneklemelere gereksinim duyduğumuzu Nyquist teori kavramı ile elde ederiz.Yani anlatmak istediğim ses kartı ile örneğin kalite standardını belirleyen ana etkenlerden biride örnekleme derinliğidir.İşin tekniğine çok indik.Yani ses kartını anakart çıkıştan ayıran özellikler olarak kabul edelim bırakalımda o zaman seslerimiz ses kartı ile anakrt çıkışından kat kat iyi gelsin.Seste kalite için derinlik için çevresel ses oluşumu sağlamak için bu 24 bit olur creativede m-audioda true sound teknolojisi olur asusta dolby olur gb birşey firmaların teknoloji farklılıklarına göre değişmekte ve bu sayede temiz ve dinletisi ince detay olan seslere ulaşarak ses kartının farkını yaşayarak sesi onboarddan ayırmak sadece optic bağlayım ses aynı olur düşüncesi oluşmasın hiçbir zaman. Opticin kaynağı çok önemlidir...   (alıntı)

ben bunların olabileceğini gördüğüm için ses kartı almayı düşündüm. 

şimdilik bu kadar
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

5+1 de her kanaldan ses gelmesi için

1. Bilgisayarda işletim sistemine göre çıkışları 5+1 e ayarlamalısın

2. 5+1 kayıtlı bir medya kayıt ya da audio ya da  DVD çalmalısın - stereo kayıt çalarsan 2 bilemedin 2+1 ses alırsın...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Anldaığım kadarıyla senin laptop direk5+1 i desteklemiyor...

O zaman tüm kolonlardan ses gelsin istiyorsan

Klite codec pac ile sesleri sağ ve sol gruplara ayırabilirsin...

Eğer hoparlör setinin optik spdif girişi varsa optik kabloyla bağlantı yaparsan 5+1 dinleyebilirsin ( kulakık soketine takılıyormuş )

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 8613 Toplam Mesaj: 32