6 Mayıs 1972

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 02/Mayıs/2007
    Erkek

    Saygı ve sevgi ile anıyorum. Onların gencecik yaşta dar ağacına çıkmasına sebep olan şahsiyetlerin hala hayatta olmaları üzüyor insanı ama yine de;

     

    3 önderimizin hala daha unutulmamaları ve şerefli bir şekilde hatırlanmaları yetiyor.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    apokontek
    apokontek's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Temmuz/2010
    Erkek

    Lise yıllarımda çevremdeki 3-5 zibidi yüzünden bu adama bir türlü kanım ısınamadı açıkcası.

    Bi kaç defa hakkında araştırma yapayım,kiimis bu adam,neyin nesiymiş diye aklımdan geçirdim ama o dangalak beyinsiz lise arkadaslarım yuzunden bu istegimdende vazgectım.

    Kendisi hakkında hıcbır fikrim yok o yuzden herhangi başka birşey diyemicem...


    Allah büyüktür vesselam...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2009
    Erkek

    Üniversite öğrencilerinin kitlesel eylemlere kalkıştığı, antiemperyalist mücadeleyi yükselttiği, ülke sorunlarına el attığı yıllardı 1960’lar. NATO’ya hayır mitingleri, bağımsız Türkiye sloganları, eşit bir ülke yaratma mücadelesi, bu düzenden nemalananları telaşlandırmıştı. 12 Mart müdahalesine doğru giden süreçte başlatılan kampanya ile öğrenciler terörist, anarşik ilan ediliyor, illegal yollarla cinayetler işleniyor, gazetelerde boy boy resimleri basılarak afişe ediliyorlardı.

    Bugün referandumda “evet” oyu almak için kürsüden şiirler okuyup ağlayan Başbakan Erdoğan ise o günlerde 6. filoyu protesto eden devrimci öğrencilere saldıran MTTB üyesiydi.

    16 Mart 1971 de yakalanan Deniz Gezmiş tüm kara çalmalara rağmen yaşarken halk kahramanı olmuştu. Bu imajı yıkmak için dönemin İçişleri bakanı Haldun Menteşoğlu’nun karşısına çıkarılarak küçük düşürülmesi planlandı, tutmadı. İşte Deniz’in ağzından o anlar:

    “(Bakan)Çok keyifliydi. Ayaktaydı. Odası, sabahın sekizinde gazetecilerle dolu. Ben hep başımı dik tutmaya, canlı, dipdiri görünmeye çalışıyorum. Nasıl bitkinim oysa, ayaklarımı zor sürüyorum. Ayakta duracak gücüm kalmamış. Ama belli etmiyorum. “Geçmiş olsun,” dedi gülerek İçişleri Bakanı. Suratına baktım pis pis. Hiç bir karşılık vermedim. Gazetecilere döndü: “Şu pejmürde kılıklı adam, Halk Kurtuluş Ordusu’nun kahramanıymış.” “Beğenemedin mi? Tabii kahramanıyım, Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu’nun savaşçısıyım.” “Nereye gidiyordun?” “Devrime.” Haritayı gösteriyor duvarda, Sivas’ı gösteriyor: “Buradan mı gidilir devrime?” “Senin kafan almaz böyle şeyleri.” “Türkiye’de bir tek ordu vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusudur.” “Onun için Demirel ve senin gibiler hemen istifayı bastınız.” Sinirlendi. Üzerine bir adım attım. Geriledi. Şaşırdı. Dehşetli bir panik havası içinde, elini sallayarak ve kekeleyerek: “Gö-gö-götürün bunu” dedi. Sürükleyerek çıkardılar beni odadan. “Göstereceğiz sana da, senin gibilere de, Amerika’nın güvenilir köpekleri!” diye bağırdım kapıdan çıkarılırken. Gazetecilerin yüzünde büyük bir şaşkınlık vardı.”

    Deniz, Hüseyin ve Yusuf idamlarına kadar geçen süreçte “pişman olmaları halinde affedilecekleri” teklifine yanaşmayıp, doğru bildikleri yoldan taviz vermediler. Suçlu olmadıklarını, verdikleri mücadelenin meşru olduğunu, ülkeyi yönetenlerin asıl suçlu olduklarını söylediler. Deniz’in yaptığı savunmadaki şu sözleri tarihe geçti:

    “Biz Türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemedik. Bundan dolayı da ölümden korkmuyoruz. Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum (…) Varlığımızı Türkiye halkına armağan ettik. Bunun aksini iddia edenler vatan hainidir."

    Üç aylık bir yargılama sürecinin sonunda 9 Mart 1971 günü mahkeme üçünü de idam cezasına çarptırdı. O tarihte senatonun idamı onaylaması gerektiğinden oylama yapıldı ve idamlar kabul edildi. Adalet Partisi idam yönünde oy kullanırken grubun başında Süleyman Demirel vardı.

    ayrıca : http://haber.sol.org.tr/soldakiler/denizin-sirri-haberi-42229 

                http://haber.sol.org.tr/soldakiler/denizlerin-mucadelesi-hala-guncel-haberi-42224


    # birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    IRET bunu yazdı:
    -----------------------------
     

    O dönemde sscb ve nato iki süper güçtü, natoyu şimdiki gibi abd yönetiyordu tek farkla o zaman nato her an savaşa hazırdı sscb de aynı şekilde ve bu iki güç birbirini vursaydı nükleer bir facia olacaktı. Beyinsiz Adnan Menderes Jupiter Füzelerinin Karadenize yerleştirilmesine izin vererek ABD SSCB füze krizinin mimarlarından biri oldu SSCB Türkiyeye konumlandırılan Jüpiter Füzelerinden daha uzun menzilli ve daha fazla tahrip gücüne sahip nükleer başlıkları Kübaya yerleştirdi ve ardından soğuk savaş ideolojik bir cadı avına dönüşmeye başladı... Takip eden yıllarda Milliyetçi-Amerikancılar ve Komünist-SSCB ciler türetildi, Karşı karşıya getirildi, çatıştırıldı. Yine Menderes döneminde Özel Kuvvetler Komutanlığı bizzat Natoya kurdurularak TSK nın Amerikanlaştırılması sağlandı 1996 yılına kadar Nato TSK içerisinden sökülüp atılamadı, Basının ve Liberal kesimin TSK düşmanlığı bu tarihten sonrasına dayanır. Hüseyin Kıvrıkoğlu kellesini koltuğuna alarak Natoyu TSK dan temizleyen adam olmuştur. 74 ve takibi yıllarda Yeşil sermaye de güçlendirilerek Türkiyenin sosyo politik durumu iyice bok çorbasına döndürülmüştür. 80 darbesiyle sağ ve sol kutuplar ezilmiş yuvarlatılmış liberalizmin temeli atılmıştır, 80 darbesini en fazla destekleyen kesim dindar kesimdir. Takip eden yıllarda Yeşil sermaye grupları güçlendirilmiş, sermaye yapısı NATO çıkarlarına uygun hale getirilmiştir, ulusal sermaye yerine yabancı sermaye, milli ekonomi yerine, iç içe geçmiş renkli ekonomi yapısı getirilmiştir. Düşük kur yüksek faiz politikası (Kemal Derviş Modeli) yerleştirilmiş ve 2002 yılından beri değiştirilmeden devam ettirilmek suretiyle ülkenin stratejik bütün kurumlarının, yer altı ve yer üstü kaynaklarının NATO sermayesi haline gelmesi sağlanmıştır. Devamını yazarım ama gerek yok, bu ülke bitmiş bir ülkedir, ve 20 li yaşlardakilere acıyorum... Birbirinizi katledeceksiniz.

    edit: füze krizinin temelinin 1951 e dayandığını, 1952, 1954 anlaşmalarını ve anlaşma yükümlülüklerini, 1960,61,62 montaj ve söküm prosedürlerini inceleyin, nasıl bir muz cumhuriyeti olduğunu görün bu ülkenin. Kruşçevin Türkiye hakkındaki yazılarını da okumanızı isterim. bir diğer husus da Nato rezervi petrol kuyularıdır, BP'nin betonladığı kuyuları da incelemenizi isterim.


    -----------------------------

     

    Altına imzamı atarım.

     


    "bea"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Aralık/2009
    Erkek

    Bu ülke deniz gezmiş'leri reddeden geri kafalılar yüzünden bugün bu halde..

    Rhuları şad olsun.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    Expire

    Bu gün solculuk her ne kadar PKK lıların rejim düşmanı kızılların eline kalsada, gerçek vatanseverler bu insanların ne kadar Mustafa Kemal hayranı olduğunu bilir. Bu insanlar emperyal devletlerin baskılarıyla ortadan kaldırıldı. Ülkeleri için canlarını verdiler. Bu gün pkk sempatizanları Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının kitaplarını ellerinden nedense düşünmezler. Emperyalist oyunların köpeği olan bölücülerin bu vatanseverlere sahip çıkması kadar korkunç birşey yoktur. Çoğu cehalet bir kısmıda bilinçli ve kendine mal etme çabası malesef:(

    Bu gün bu dönemleri yaşayan gerçek devrimcilere sorun hepsi benim düşüncemi destekler.

    -----------------------------

     

    Asılları Kürt Olabilir Mi Ondan Olabir Mi


    Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    ottomanmurat bunu yazdı:
    -----------------------------

    Expire

    Bu gün solculuk her ne kadar PKK lıların rejim düşmanı kızılların eline kalsada, gerçek vatanseverler bu insanların ne kadar Mustafa Kemal hayranı olduğunu bilir. Bu insanlar emperyal devletlerin baskılarıyla ortadan kaldırıldı. Ülkeleri için canlarını verdiler. Bu gün pkk sempatizanları Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının kitaplarını ellerinden nedense düşünmezler. Emperyalist oyunların köpeği olan bölücülerin bu vatanseverlere sahip çıkması kadar korkunç birşey yoktur. Çoğu cehalet bir kısmıda bilinçli ve kendine mal etme çabası malesef:(

    Bu gün bu dönemleri yaşayan gerçek devrimcilere sorun hepsi benim düşüncemi destekler.

    -----------------------------

     

    Asılları Kürt Olabilir Mi Ondan Olabir Mi


    -----------------------------

    Neyin asılı anlamadım cümleden birşey çıkaramadım:S


    "bea"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek
    Ziya GÖKALP Türk Milliyetçiliğinin Önemli İsimlerindendir ama Kürttür...

    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Aralık/2007
    Erkek

    Deniz Gezmiş hakkında 1 kitap bile okumayıp internette gördüğü 3-5 uydurma dökümanla bu gençlere nefret besleyen insanlara hakkaten acıyorum. Ulan sevmeyebilirsiniz kabul ideolojisini beğenmeyebilirsiniz kabul ama önce ideolojisi neydi onu bi öğrenin. amaçları neydi amaçları için ne yaptılar bunları bi araştırın kitap okuyun çeşitli yazarların kitaplarını okuyun sonra gelin bu adamı kötüleyin...

     

    Lisede 3-5 ergen salağın Deniz Gezmişi kötülemesini gördüğümde lan kim bu adam nie hain ilan ediyolar diye merak ettim haftalarca hakkında arastırma yaptım kitaplar okudum işte o zaman tanıdım bu adamı !!

    Ruhları şad olsun


    Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    http://www.youtube.com/watch?v=4EyzFqjSx1M


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 7167 Toplam Mesaj: 56