600 Bin Liseli Bu Soruyu Çözememiş...
-
80 - (12 + 3 + 8) =? evet sorun bu...
Geçtiğimiz gün ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’la bu hafta başlayacak Lisans Yerleştirme Sınavları öncesinde röportaj yaptık. 36 yıldır üniversite sınavlarını gerçekleştiren kurumun başındaki kişi olarak kendisini en çok hangi tür soruların yapılamıyor olmasının şaşırttığını sordum. Artık şaşırmadığını ama yüzde 99’unun çok rahat çözebileceği soruları yarım milyonu aşkın gencin çözememesine üzüldüğünü söyledi.
Sonra da bunu örnekle açıkladı:
“Bir iki yıl önce üniversiteye giriş sınavında 80 - (12 + 3 + 8) = ? diye bir soru sorduk. Şimdi bu soruya baktığınızda ne düşünürsünüz? ‘Çocuklar bunu yapar’ dersiniz. Oysa bu soruya 600 bin öğrenci cevap verememiş. Neden cevaplamamışlar, neden yapamıyorlar? İlkokul çocuğu bu soruyu yapıyor. Bunlar lise çocukları ya da mezunları. İşte bu soru gibi yüzde 99’unun kesinlikle çözmesi gereken çok basit sorular var. Ama çözemiyorlar. Biz çok basit, yüzde 100 hepsi cevap verir diye ‘Cumhuriyet kaç yılında ilan edildi?’ gibi soruları sınavlarda sormuyoruz. Ama artık kuşkuluyum. Şimdi bu soruyu sorsak, ‘Yüzde yüz doğru cevap alırız’ diyemiyorum. Herhalde yanlış cevap verenler çıkacaktır diye endişe ediyorum.”diye konusmus...kaynak : http://haber.mynet.com/detay/guncel/bu-soruyu-600-bin-liseli-cozemedi/516451
Ne Dersiniz?
-
offf aklıma kpss geldi oturup calısayım da memur olayım :D
-
Harbi cevap ne ya :S :|
-
57
-
ünalcığım 5gün sonra lys1 var benzer soru sormayan top olsun mu :d
-
suKo bunu yazdı:
-----------------------------
Harbi cevap ne ya :S :|
-----------------------------dalga mı geçtin ? :)
umarım öyledir :)
-
KGD bunu yazdı:
ünalcığım 5gün sonra lys1 var benzer soru sormayan top olsun mu :d
-----------------------------isteyenin bi yüzü hocam :D
-
suç senin eğitim sisteminde olduktan sonra o soruyu da çözemez,Atatürk'ün doğum tarihi de bilemez öğrenci.
önce sistemi değiştir sonra gel yorum yap büdük.
-
40 yapar. mhp nin 40.yılı kutlu olsun
ööğğghhh
-
57 dimi, yanlis cozmedik umarım bizde?
Zaten egitim sistemi bozuk. Ottan baska bisey yetismez bu ulkede. (istisnalar var tabi.)
Egitim ogretimde binlerce ot yetistirildi, yetistirilmeyede devam edilecek. -
x3uqm4 bunu yazdı:
57 dimi, yanlis cozmedik umarım bizde?
Zaten egitim sistemi bozuk. Ottan baska bisey yetismez bu ulkede. (istisnalar var tabi.)
Egitim ogretimde binlerce ot yetistirildi, yetistirilmeyede devam edilecek.
57
valla bende bi kaç defa düşündüm yanlış mı yaptım diye :(
insan kendinden de şüphe ediyor bazen