folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 7 Yılda Ne Varsa Sattık Silaha Yatırdık

7 Yılda Ne Varsa Sattık Silaha Yatırdık

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Türkiye'nin ABD'den 12 milyarlık Patriot  alacağı  haberi gündeme bomba gibi düştü. Barack Obama yönetimi, ABD Kongresi’ne “İran’la sınır komşusu tek NATO ülkesi Türkiye’ye 7.8 milyar dolarlık füzesavar Patriot PAC-3 batarya ve aksamı satabiliriz” diyor. Oldukça tepki toplayan habere bugün bir tepki de Milliyet yazarı Melih Aşık'tan geldi.

SİLAH ALIMINA GELİNCE PARA VAR
    Vatandaşın sağlıkta katkı payı iki kat artırıldı. Yakında parası olmayana hastane yok. Öğretmene kadro yok. Sınıflarda odun kömür yok... Ancak silah alımına gelince para var. Hem de katrilyonlar. Son yıllarda gazetelerimizde yayımlanan silah alım haberlerini gözden geçirelim...

-  2010’dan itibaren yaklaşık 11 milyar dolar ödeyerek 100 adet F - 35 uçağı satın almayı planlıyoruz.
    -  4 milyar dolar sarfıyla 30 adet F - 16 Blok 52 uçağı satın alacağız...
    -  2.5 milyar dolar ödeyerek 2 Awacs uçağı satın aldık...
    -  4 milyar dolarlık anlaşmayla 6 denizaltı alıyoruz...
    -  İtalya’dan 4.5 milyar dolara 100 adet taarruz helikopteri alıyoruz..

7 YILDA NEYİMİZ VAR NEYİMİZ YOK SATTIK
    Son 7 yılda neyimiz var neyimiz yok sattık... Hazine’ye giren para yaklaşık 30 milyar dolar. Yukarıdaki silahların bedeli de hemen hemen aynı rakam... Bu uçakların kiminde milli yazılım yoktur. NATO üyelerine karşı kullanamazsınız. Awacs gibilerinin ne işe yarayacağı meçhuldür. (Parası ödendi ama bu uçaklar geld mi, onu da bilmiyoruz)... Kesin olan bir şey var: Bu silahlar öncelikle ABD’nin Ortadoğu’daki stratejik ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir...

SOYULMAYA BİR DUR DİYELİM
    Halkımızın yarıdan çoğu yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşıyor... İşsizlik milyonlarca gencin belini büküyor...
    Öte yanda biz hâlâ ABD’ye yataklık peşindeyiz. ABD, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’ndeki füze kalkanı projesinden vazgeçmiş... Füze kalkanını Ortadoğu’ya taşıma kararı almış. Ortadoğu’un o ülkesi biz olabiliriz. Bu şekilde soyulmaya bir dur diyelim...

israil filistine saldırmadan önce 167 milyon dolarlık bi anlaşma yaptıydık heyhayt..

silah alacağımıza üretmek için yatırımlar yapılsa daha iyi olurdu ki Cumhuriyet yıllarında arabamızda uçağımızda hatta TANK ımız bile varmış. Ulusalcı olup bu ülkeyi düşünenler şerefsiz olmuş dinci olup amerikaya hizmet edenler kahraman olmuş şu halimizde. umarım patriot alınmaz. 

face video yasak ama youtubede yok video. 3dk 16 saniye herşeyi anlatıyor. yazık.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

Valla 12 milyar dolara az demişler, ben olsaydım daha çok sokardım. bu halk böyle oldukça sürünmeyi hak ediyorlar valla. Zerre kadar acımıyorum. Bir beyinleri olduğunun farkına varana kadar sürünsünler, yerde gördüğüm beyinsizlere bir tekme de ben atıyorum, belki aklı başına daha çabuk gelir. Bizim millet nasihattan pek anlamaz, laflar boş gelir.. İlla başına bişeyler gelecek, kazık sonuna kadar girecek ondan sonra akıllanır..

Fetvayı verdim, Mübahtır, hatta az bile :)

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

videoyu izlediğimde herşey ortada diyorum. 7 yaşındaki çocuk bu durumu farkeder ama insanımız farketmiyor.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1215710068628

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek
    Fiyat konusunda tartışmalar var.genelkurmay o kadar büyük miktar değil 1 milyar dolar civarı demişti.Bana sorarsanız miktarı sktir edin parayı füze almaya değil de onu üretecek teknolojiye yatırım yapmak daha akıllıca olur.yani bizim aselsan fln boşuna mı kuruldu ? ben yatırımdan yanayım.sürekli tüketmek bi yere kadar.üretelim biraz.ama silah üretmek savaşmak anlamına gelmemeli.güçlü olduğumuzu belli edelim yeter.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Genel kurmay genel sekreteri 1,5 milyar dolar civarı olduğunu söylemişti

haberlerde izleseydiniz böyle saçma haberlere kanmazdınız.

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

Önemli olan fiyat mı sence?  Biz bağımsız bir ülke değiliz, herşeyimiz dışar bağımlı hale geld. Ve abd zarar edeceği bir işe asla girmez, abd nin yararına olan şey bizim zararımızadır. Bugün vereceksin o parayı, ya yarın? ya öbürgün.. pkklar, bilmem neler sence biter mi? abd gibi bir ülke, türkiye gibi bir ülkeye gözünü dikmekten vaz mı geçer.. Bize sürekli silah satmak için yeni bir örgüt kurmak zor mu onlar için.. Benim asıl tpekim budur. Haberleri izlesen ne olur, işbirlikçi,yandaş medyanın bana verebileceği birşey olamaz. Abd kuklası olmuş hepsi

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArkiYaN
    ArkiYaN's avatar
    Erkek
    tüm rakamları abartmışlar.tüm dünya ülkeleri ordularına sahip çıkarken bizimkiler kendi ordularını baltalamaya çalışiyorlar gerizekalılık ötesi

Fak yu!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

ats30 bunu yazdı:
    -----------------------------
    Fiyat konusunda tartışmalar var.genelkurmay o kadar büyük miktar değil 1 milyar dolar civarı demişti.Bana sorarsanız miktarı sktir edin parayı füze almaya değil de onu üretecek teknolojiye yatırım yapmak daha akıllıca olur.yani bizim aselsan fln boşuna mı kuruldu ? ben yatırımdan yanayım.sürekli tüketmek bi yere kadar.üretelim biraz.ama silah üretmek savaşmak anlamına gelmemeli.güçlü olduğumuzu belli edelim yeter.

iyi diyorsun güzel diyorsun da, ne zaman bir aselsan mühendisi parlak buluşlara imza atsa, o zaman biryerlerde birşey oluyor, uçak düşüyor.

He is finding himself.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

300 milyar dolar .Siz hala tüm kürtler pkk deyın boşa laf yapın hoca.

Atatürk yaşlandıktan sonra etrafındakı En başta imet inönü denılen komünist kırması tarafından çok yönlendırılmıstır.Kayserıdekı uçak fabrıkasını kapatanda ismettir.Ataturk olum döşegınden kendısının kanlkı gomlegını ıster fakat vermezler.Nese bu süreç şimdi gelen bir durum değil.eskiden beri devam etmekte olan bir süreç. 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek

eğer o füzeleri almazsak yarın bir gün iran tarafından bile tehtid ediliriz.akıllı olun!.

elinizde atom bombasını engelleyecek bir silah var...ha o paraya daha başka ne yapılabilir? Yapılabildiği kadar atom bombası yapılabilir(10-20-30 ne kadar oluyorsa).Ama Türkiye nedense hiçbir zaman savaşçı bir politika izlemedi...

Eğer atom bombası(gizlilerin olmadığını ya da yetersiz olduğunu varsayıyorum) yapmıyorsak bu silahı almamız şart. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:

ats30 bunu yazdı:

iyi diyorsun güzel diyorsun da, ne zaman bir aselsan mühendisi parlak buluşlara imza atsa, o zaman biryerlerde birşey oluyor, uçak düşüyor.

her zaman dediğim şeyi tekrar diyorum.sağlam bi derin devletimiz olmadan hiçbişey yapamayız.ortada bi derin devlet var ama içine gladyo sızmış galiba :) öyle görünüyo.Gladyo yu biraz zayıflatabilsek acayip bi şekilde şahlanırız ama nerdee ...

Edit: attackatak biliyorsun ki Türkiye'nin (sayısını bilmiyorum ama çok olduğunu biliyorum) nükleer silahları var.Bizim derin devlet o kadar da etkisiz değil.Osmanlının torunlarıyız ne de olsa.Bırakın da biraz da güçlü olalım :)

Toplam Hit: 3544 Toplam Mesaj: 26