folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 70 Milyar Dolarlık Maden Bulduk



70 Milyar Dolarlık Maden Bulduk

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, son 3 yıldır yürüttüğü arama çalışmalarının sonucu, 2,3 milyar tonluk yeni linyit rezervi buldu. Yeni rezervin ekonomik değerinin 70 milyar dolar olduğu ve Türkiye'nin bugünkü tüketim seviyesiyle yaklaşık 38 yıllık ihtiyacını karşılayacağı belirtildi

     

    Türkiye'nin yeraltı maden zenginliklerini ekonomiye kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren MTA, kömür arama çalışmalarından olumlu bir sonuç daha aldı.

    Mevcut ruhsat sahalarında 3 yıl yürütülen çalışmalar sonucunda, Elbistan'da Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) sahasında 730 milyon ton, Elbistan MTA sahasında 420 milyon ton, Trakya MTA sahasında 510 milyon ton, Soma TKİ sahasında 110 milyon ton ve Konya Karapınar'da 530 milyon ton düzeyinde yeni rezerv tespit etti.

    Yeni rezervler Türkiye'nin mevcut kömür rezervinde yaklaşık yüzde 28 artış sağladı. Böylece Türkiye'nin toplam kömür rezervi 8,3 milyar tondan 10,6 milyar tona çıkmış oldu.

    YENİ REZERV TERMİK ELEKTRİK SANTRALLERİ İÇİN UYGUN
    Türkiye'deki kömürlerin yüzde 80'i düşük kalori sınıfında (2000-3000 kalori civarı) bulunuyor. Yeni bulunan linyit rezervlerinin de ortalama bu düzeyde olduğu ifade edilirken, söz konusu rezervlerin termik elektrik üretimi için çok uygun olduğu belirtiliyor.

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer, kurum olarak özellikle son 3 yıldır jeotermal ve kömürde ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtirken, “20 seneden sonra Türkiye'nin kömür rezervi ilk kez arttı. Çalışmalarımız devam ediyor, 2010 yılına kadar arama planımız var. Ümitli olduğumuz yerler var, rezervin artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

    Yeni rezervlerin bulunmasında MTA'ya ayrılan arama bütçesinin artmasının büyük rol oynadığını kaydeden Üzer, 2003 yılında 30 milyon YTL olan arama bütçesinin, 2006 yılında 50 milyon YTL'ye, 2007 yılında 70 milyon YTL'ye, bu yıl ise 98 milyon YTL'ye çıktığını söyledi.

    Arama bütçesine orantılı olarak sondaj miktarının da artırıldığı anlatan MTA Genel Müdürü, 2007 yılında 120 bin metre olan sondaj miktarının, bu yıl 180 bin metreye çıkartılmasını hedeflediklerini bildirdi.

    DİĞER ARAMA ÇALIŞMALARI
    MTA'nın diğer arama çalışmaları sonucunda, metalik maden aramaları açısından Çanakkale, Gümüşhane, Sivas'ta önemli altın yatakları, Erzurum, Adıyaman, Erzincan, Balıkesir, Elazığ ve Malatya'da önemli bakır, kurşun, çinko, altın yatakları ile Kayseri-Adana arasında önemli demir yatakları varlığı tespit edildi ve bunların ruhsatları alınarak çalışmalara başlandı.

    Bugüne kadar yapılan çalışmalarda metal bakır rezervi 300 bin ton, metal altın rezervi ise 45 ton artırılmıştır.

    Endüstriyel hammadde arama çalışmaları esnasında Ankara'da dünyada bilinen 2'inci saha olacak olan şabazit (zeolit) sahası ve Niğde'deki sondajlı arama çalışmaları esnasında da petrol varlığına rastlandı. Şabazitle ilgili teknolojik çalışmalar sürerken, petrol ise Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) bildirilerek detay etütlerin yapılması sağlandı.

    TPAO'nun konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Ayrıca mermer, kil, kuvars kumu ve kimyasal tuz arama çalışmalarının hızla devam ettiği ifade edildi.

    DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ocak/2006
    Erkek
    bulsan ne olacakki, trilyon dolarlık bor madenin varda ne boka yarıyor sanki.

    Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narkozMRT
    narkozMRT's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 29/Ekim/2005
    Erkek

    herşey sözde kalıyo kardeş. bu ülkeyi canından daha çok seven insnaların yönetmesi sonucu bu ülke ayağa kalkar.

    düşünün

    kemal uncu + pirinç + bulgur = Halk

     === eşittirin burdaki anlamı kazığı yiyen anlamında.

     


    Ne Olursan Ol Beni Bul ; https://www.facebook.com/izmirliyimmm
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Omnuarliti
    Omnuarliti's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2008
    Erkek
    satacak yeni bişey daha yaşadık YİHUUUU...

    Bu müridin imzası 26/05/2008 12:45:22 PM tarihinde decameron tarafından Türkiye ABye girene kadar banlandı.Banlanis Sebebi: imzan rahatsiz etti uzun olmasi sebebiyle sildim, daha kisa birseyler bulman 20 kitalik sirr yazmaman dilegiyle
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2006
    Erkek

    DkN bunu yazdı:
    -----------------------------
    bulsan ne olacakki, trilyon dolarlık bor madenin varda ne boka yarıyor sanki.
    -----------------------------
    bi boka yaramıyor haklısın AB devletleri sayesinde

    ayrıca bu linyitleri de türkiye dışında bütün avrupa devletleri kullanacak bundan eminim iyice sömürge haline geldik. hiç olmadı dayyip dayı satar bu maden yataklarınıda kendi cebini doldurur.


    Nev-i Şahsına Münhasır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    70 milyar dolarlık değill 700 milyar dolarlık bulsk ne olur  ne olur bence birilerine yat kat villa olur başkada birr pok olmaz hele bize bişey kalmaz  kırıntıları bileee  bole gelmiş bole gider

    Minimalist Değilim Tembelim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2007
    Erkek

    istediğin kadar maden bul, dkn nin dediği gibi bi bok yiyemezsin. hadi amerikadan izin aldın da çıkardın diyelim, en fazla ham madde olarak dünyaya ihraç edersin, onlar da senden ham maddesini 1 liraya aldıkları malı işleyip sana 10 liraya satarlar.

    yani bu ülkenin konu ne olursa olsun kâr etmek gibi bir olayı yok, daima kaybetmeye mahkumuz aptal halkımız sayesinde.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2005
    Erkek

    70 milyar dolarlık madeni Herhangi bir AB ülkesine 1 ve ya 2 milyon dolara sattıkmı özelleştirmiş hemde kar yapmış oluyoruz ( AKP kafasına göre böle )

     

    büyük bir ihtimallede böyle olacak.. 

    Yazık çok yazık..bu ülke ye çok yazık ne savaşlarla kazanıldı bu ülke ne kanlar döküldü uğruna.

    Ey Atam gör bak Türkiye cumhuriyeti ne durumda kimlerin elinde ne hale düştü..Yazıklar olsun ki bizlere elimizden birsey gelmiyor Herseye boyun eğiyoruz.. 


    Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    Sat sat bitmiyor kardeşim. Unakıtan elden çıkarıversin bu rezervleri. Türkiye'nin bi bokuna yaramıyor unakıtan amcanın cebine yarasın değil mi efendim yanlışmıyım?

    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2007
    Erkek

    hepinize katılıyorum (:

    bu arada malın biri cıkıpta "yok chp olsa yapmaz mıydı, yok şöle olsa şöle yapardı" felan dicektir adım gibi biliyorum :)) 


    screw you guys! i"m goin" hoooome!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2007
    Erkek
    o zaman şu da var 38 yıl daha akp iktidar demek :D kapanmadıkca kömür verse tüm türkiyeye off :)

    Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
Toplam Hit: 5293 Toplam Mesaj: 26