folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 8 Kasım ABD Seçimleri Ve Dolar Kuru

8 Kasım ABD Seçimleri Ve Dolar Kuru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

Clinton gelir dolar bi miktar düşer. Aralıkta fed faiz yükseltcek dolar yükseltcek. Yılsonu 3,20 yi geçer. At fava bekle :p

le le le sakine
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek
    asa42 bunu yazdı

art arda iki mürit artar ve azalır şeklinde yorum yapıyor :D :D

yanlış anlaşılmasın ama ekonomiyi takip eden ve bu konularda vasfı olan mürit varsa onu dinlesek çok daha mantıklıolur sanki..

+1 @sanacasta müridin yorumunu merak ediyorum ben

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Erkek
    asa42 bunu yazdı

yanlış anlaşılmasın ama ekonomiyi takip eden ve bu konularda vasfı olan mürit varsa onu dinlesek çok daha mantıklıolur sanki..

Serbest piyasa .)

Ancak TL için iyi görünmeyen gerçekler de var ;

Abd her durumda Fed faizini artıracaktı zaten bunu fiyatlıyor Dolar 

TL Petrol ve enerji türevlerine karşılık Cari açığı kapatabilecek uzun vadede bi yatırım yapmış değil

Petrol arzının durdurulması kararı onanmışken Petrol türevlerinin buna karşılık yükselişe geçmesi ve malum doların yüksek seyri

TR nin tüfeyi düşük göstererek mevcut  politika faizini düşürme ve düşük tutması ile yatırımcıların gözünden çıkması

Sürekli içerde dengesiz   açıklamalar ile gündemin ve ekonominin sabote edilmesi,hukukun bitmiş olması , doğuda ki savaşlar  ,bölünme tehlikesi vs vs

Türkiye için birçok sebep var hocam Tl için kim niye düşecek diyor onu açıklaması gerekir iyi yönde gelişen bişey var da biz mi görmüyoruz .)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    asa42 bunu yazdı

Bişey bilmen yeter . döviz belirsizlik sevmez . 

Ülkenin halime bak ve düşün dolar düşer mi ? yükselir mi ? 

Kısa vadede abd belirsizliğindrn kaynaklı yükseliş geri gelebilir . ama memleketin derdi malesef bitmiyor . 

samaccc tarafından 08/Kas/16 22:42 tarihinde düzenlenmiştir

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Erkek

ben teknik olarak incelediğimden politika üzerine temel analiz yapamam. tahminimce aralık ayına kadar 3,03 civarına düşer. aralık ayında faiz arttırma mevzu ile 3,23 görülebilir ama 3,26'yı teknik olarak geçmemesi gerekir. 3,26 geçiliyorsa benim analizim hatalı demektir.  uzun vade 3,23 görüldükten sonra 2,63 civarına gerileme bekliyorum. 

https://twitter.com/ElliotticianRB
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

neden trump'i kimse sevmiyo ?

black implies white, self implies other, life implies death.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    nurulmac11 bunu yazdı

neden trump'i kimse sevmiyo ?

Aslında clinton daha tehlikeli. Ancak tam bir siyasetçi. Kocasından bu yana işin içinde. Anne eş profiliylede güven veriyor ülke için. Ama bence sinsi birşey..

Trump a gelince çırak prigramından beri hayranımdır. Takip ederdim Ancak siyasetten sonra müslüman nefreti ve zenci diye ırk aşalaması ile tepki aldı.( bu yüzden sevmiyorum) üstelik karma bir millet olan amerikaya söylenmez :)

Oda yetmedi hakaret vari ani atakları var. Bu siyasette pek hoş karşılanmaz. Siyaset sakinlik ister. Panik adamın işi değildir. 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

googleda abd seçimleri diye aratırsanız canlı gösteriyor. trump önde gidiyor

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Bir rivayete göre 2000 yılında ki çizgi filmde trump un baskan olacagı zaten acıklanmıs. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Erkek

Trump secim calismasi yaparken faizleri arttiricagim diyordi

Faizler yukselirse dolar artar.

Clinton secilirse istikrar devam ettigi icin boyle bir ruh hastasina abd teslim edilmedigi icin dolar yine biraz artacakti. 

2 turlu de artiyor yani. 

Ama abdde hic bisey degismez baskanlik bir bok degil.

samato tarafından 09/Kas/16 05:10 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 14458 Toplam Mesaj: 105
abd seçim