Abazalar Kimlerdir?
-
Abaza diye bi halk varmış. Dünya bunların varlığını tanımıyomuş. Bir kısmı Türkiye'de yaşıyomuş. Bunlar kimdir? Çok mu abazadırlar? Abaza olduklarından mı tanınmamışlar? Ne yerler ne içerler ?
-
aslına bakarsan bende pek bir araştırma yapmadım ama bu abazalar çerkez kökenli bir topluluk. Türkiye'de yaşadıkları doğrudur. ne kadar abazadır bilemem.
-
onlara abaza denmiyor. abhaz denir.
asli apsuvadir. abhazyadan gelmi$lerdir. cogunlukla Sakarya-Duzce bolgesine yerle$mi$lerdir. Orf ve adetlerine cok baglidirlar. aslinda cerkezlerden ayri bir irkdir ama turkiyede nerdeyse butun kafkas irklari cerkez olarak geciyo. abaza kelimesi ise sadece isim benzerligidir. azgin bir millet fln deildirler.
Turkiyede bilmesenizde bircok apsuva unlu vardir mesela Sansal buyuka (Bigua sulalesinden), suleyman seba (Seba sulalesinden), GLaDio (Kozağalardan :)), ve daha aklima gelmeyen bircok ki$i.
devletle mevletle sorunu olmayan suya sabuna dokunmayan, yemeyi icmeyi seven, hatta biraz da tembel bir irkdir. -
Düzcede cok varlar
orada bulundugum vakitler ,abhaz bi arkadasimin dügününe gitmistim,dügünleride cok güzel oluyo böle ceylan felan caliyo kafkas dansi yapiolar :))
-
gladio doğru demiş hajım bizde çerkez kökenliyiz abhaz'ız bilin yeter dimi:)
-
yok be hocam bunların adları resmen Abaza diye ben biliyorum.
bunların yaşadığı yerler sanırım Abhazya diye adlandırılıyor.
birde şöyle bir bilgi var
1965 sayımına göre Türkiye'de Çerkesce, Abhazca konuştuğunu belirten yaklaşık 130 bin kişi var. Ancak '75'li ve '80'li yıllarda yapılan çeşitli araştırmalarda tüm Türkiye genelinde yaşayan Çerkeslerin sayısının yaklaşık bir milyon olduğu belirtilmektedir. (Kaynak P.A.ANDREWS, Türkiye'de Etnik Gruplar, s. 237)
yani burda çerkezlerle abazalar akraba olarak gösteriliyor.
-
hajı bizden iyimi biliyon yaw walla bir tane abhaz'ya war oda çeçenistanda senin bildiğinde doğru çeçenistanda yaşıyorlar abhazya die halk war
-
yok sana ders vermek için değilde atlas dergisinde bizzat abaza diye yazıyorda ordan dedim. neyse önemli olan ismi değil
-
valla bu gün gödüm bi okulun laboratuvarları için gitmiştimde.. böle yeşil beyaz bayrakları var.. sol el sanırım üstünde 7-8 tane yıldızlı bi bayrakları var.. harbi harbi milletler yni bayrakları bile var..
-
abhazya burasidir.
bayrak da budur
bu da Abhazya'dan bir goruntu.
-
abhaza diye bir devlet duymusumdur