ABD Ve Üniversiteler Hakkında Bilgiler
-
Mürüdler merhaba,
MEB bursu ile yurtdışında master-doktora eğitimi almaya hak kazandım. Eğitimi ABD'de alacağım. Fakat master ve doktora öncesinde üniversitelerden kabul alabilmem için TOEFL'a girmem gerekiyor. TOELF'a hazırlık ve dil kursu için yine MEB bursu ile ABD'ye gideceğim. Orada gideceğim dil kursları ve şehirler hakkında hiçbir bilgim yok. Daha önceden ABD'ye gitmedim. Sizden ricam, aşağıdaki listede yer alan okullar ve şehirler hakkında bildiklerinizi benimle paylaşmanız. Bu sayede dil kursu için gideceğim yeri tavsiyeleriniz doğrultusunda seçebilirim.
- University of Pennysylvania
- Rochester Institute of Technology
- University of Delaware
- The University of Texas at Austin
- Rice University
- University of Texas Arlington
- The University of Alabama
- University of Georgia
- Indiana University
İyi forumlamalar.
NOT: Konu kişisel nedenlerden dolayı gizli kalırsa sevinirim.
-
Lokasyon olarak yorumlayabilirim sanirim biraz.
Austin guzel sehirdir, ama geri kalan guzel sehirlere cok uzak.
Rochester kanada sinirina yakin, oralar da fena degildir.
University of Pennysylvania'nin guzel tarafi ise arabayla manhattan'a 1 kusur saat olmasi gibi duruyor.
Bilemiyorum, etraftaki sehirleri gezerim falan diyorsan son iki secenek daha iyi gibi; ama sehirden cikmayacaksan sehir olarak en iyisi Austin gibi duruyor.
-
hacı adam okumaya gidiyor gezmeye değilki :) work and travel gibi düşünme, orda benim gözüme çarpan direk
- The University of Texas at Austin
diğerlerinin arasında en iyisi burası imkan bakımından, tabi
- University of Pennysylvania
gidipde fetocuların yanında da kalabilirsin :)
-
murit mizahi'ye danışmanı tavsiye ederim. Tecrübeli bir ağbimiz.
-
University of Delaware hakkında fikri olan var mı? Delaware'de tax olmadığı için ekonomik anlamda çok rahat edersin diyorlar.
-
söyliceğim şaka anlaşılabilir ama cemaatle pensilvanya hakkında görüşebilirsin hocam. hem bilgi verirler hem yardımcı olurlar. ev konaklama yerleşim yeri vs bakımından. (not: cemaatle alakam yoktur)
-
BeyinAdam bunu yazdı
söyliceğim şaka anlaşılabilir ama cemaatle pensilvanya hakkında görüşebilirsin hocam. hem bilgi verirler hem yardımcı olurlar. ev konaklama yerleşim yeri vs bakımından. (not: cemaatle alakam yoktur)
Yok hoca cemaat falan bize gelmez.
-
Çalışma imkanın olan yerleri tercih et .. turkler nerde ise oraları tercih et iş bulma acısından ayrıca gidecegin yerlerde ulasım nasıl saglanıyor onları ogren belki araba alırsın belkide subway otobusle saglarsın ulasımını.Maddiyat onemli amerikada cok para gidiyor haberın olsun okulların yerleri belli zaten ama ben hıcbırını bılmıyorum gıtmedıgım ıcın oralara.
-
h2run bunu yazdı
Çalışma imkanın olan yerleri tercih et .. turkler nerde ise oraları tercih et iş bulma acısından ayrıca gidecegin yerlerde ulasım nasıl saglanıyor onları ogren belki araba alırsın belkide subway otobusle saglarsın ulasımını.Maddiyat onemli amerikada cok para gidiyor haberın olsun okulların yerleri belli zaten ama ben hıcbırını bılmıyorum gıtmedıgım ıcın oralara.
Çalışmayacağım hocam. Burs ile geçinmem lazım. Zaten resmi olarak çalışırsam MEB bursumu kesiyor.
-
rice baya prestijlidir yalniz. harvard - mit familyasından..
-
University of Delaware
Hocam burada ekonomik olarak rahat edersin. Tax olmadığından benzin dahil gayet ucuz amerika geneline göre. 2 sene önce gitmiştim bende, öyle çok büyük biryer değil ama manhattan a arabayla 2 saat civarınd, philedelphia ya 50dk falan, washington dc ye de 1.5 saat civarında ulaşabilirsin. Ana arterlere yakın yani. Bence rahat edersin ama yine de universitelerin sitelerine gir kampüslerine bak.