folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder ABD'ye Yerleşme



ABD'ye Yerleşme

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2008
    Erkek

    Arladaslar merhaba ;

    Foruma da yazdığım gibi,green card hakkım Doğdu ve lisans egitimimi Dokuz Eylul Universitesi Denizilik Isletmeleri Yonetimi bolumunde tamamladıktan sonra,birleşik devletlere yerleşmeyi dusunuyorum.

     

    2 tane Denizcilik Akademisi aklıma yatiyor,California Maritime Academy (Vallejo'da)

    Maine Maritime Academy ( Castine sehrinde) 

    Hangisini sevmek mantıklı karar veremiyorum,iki ayrı yakada iki ayri eyalet.Yasam hangisinde daha uygun olur bilmem gerek.

    bana gelen tavsiyeler öncelikle is hayatına başlayıp yuksek lisansı ise Başladıktan sonra yapmam yonunde.Amerikada yasayan,is guc sahibi aekadaslarin bilgi ve tecrübelerine ihtiyacım var cunku tek basıma gidecegim.Ailem olmayacak.

    Ayrica is verme imkanı olan arkadaslar varsa McDonald's gibi yerlerde calismak yerine egitimini aldığım lojistik,isletme ve deniz ticareti sektorlerinde calismaya hazırım.

     

    Genel olarak Amerika ile ilgili tum tavsiyelerimize tecrübelerinize de açığım.

     


    Koca hestiy aya bedenem ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aress
    Aress's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Nisan/2015
    Erkek

    Benim de kendimi oraya atasım var kısmet.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    hocam amerikaya gitte hangi devletine gidersen git yeterki git

    ben gidecek olsam iyice batıda bir devlete giderim $700-800 a da bi ev kiralarım gider gelirim okuluma işime nereye gideceksem

    iş imkanı için orada hali hazırda çalışan bir türk tanıdığın varsa sana iş ayarlayabilir veya yol yöntem gösterebilir ne yapacağınla alakalı

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2008
    Erkek

    amerikadaki arkadaslardan da fikir ve bilgi bekliyorum bu konuda.

    ilk basta herhangi bir work&travel işinde degil de sirketi olan falan varsa adapte suresince yanında çaycı olarak bile çalışabilirim,sıkıntı yok.

     

    yada lojistik Sektöründe,denizcilikte falan lisans Eğitimim var zaten.


    Koca hestiy aya bedenem ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    Amerika'ya gidenlere standart tavsiye: "Oraya yüksek lisansa git."

    Bana da aynısı söylenmişti hocam. Bence de yüksek lisansa git, lisans çok pahalı olur.

    Ayrıca her türlü california hocam.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2008
    Erkek

    hocam okulla bağlantı işlerini falan tamamen kendimiz mi yapıyoruz,bizi okumuş yerine koyuyor mu bu adamlar :) 

    aşırı bilgi kirliliği var çünkü,denk sayılmazsın kabul etmezler diyen de oldu,tekrar orda lisans okursun gitme diyen de oldu,kafam çorba açıkcası.bilen,gitmiş yaşamış insanlara ihtiyacım var.


    Koca hestiy aya bedenem ?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    hocam yüksek lisans olayını pek araştırmadığım için bilmiyorum açıkçası. izzmarit'e sorabilirsin, o da california'da yüksek lisans yapıyordu galiba.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2009
    Homo

    senin adina ve mutlu olduguna sevindim bu sonuctan oturu dostum.

    Amerikada degilim fakat Kanada Amerikanin arka bahcesi hatta Kanadalinin Amerikada suresiz yasama ve calisma hakki var O yuzden cogu sey ayni.

    Ilk olarak diploman ve transkirptlerin ingilizce degilse mutlaka onlari duzgun bir ingilizceye tercume ettirmeni tavsiye ederim yeminli bir tercumandan.

    Bahsettigin okuldaki ders iceriklerine bakman,ve senin derslerin ile ortusuyormu bakmani tavsiye ederim.Senden okul icin TR de okudugun okuldan transkriptini,ders iceriklerini iceren,konulari ve kullanilan kitaplari,yazilar isteyecekler( her gecerli okul ister bunu)

    Onun disinda TOEFL ya da IELTSe girmen gerekebilir.Ona hazirlikli olmani tavsiye ederim.Ingilizce seviyen cok onemli.

    Bunun disinda hayat olarak cebinde en az 1 yil calismadan gecinebilecegin para ile gel.Is bulman,okula baslaman ya da burs falan alabilmen uzun surebilir.O yuzden kendini riske atip ac acik parasiz kalma.

    Ilk olarak bir eve girdiginde hemen bir adet debit card(chequing account) cikart duzgun bir bankadan.Sosyal guvenlik numarani falan al.Eger guvenli saglam bir evde yasamazsan,ev arkadaslarin falan olursa.Posta kutusu kirala ve banka/devlet yazismalarin icin adres olarak o posta kutusunu goster.(fiyatlar cuzi oluyor genelde) 

    Bunun disinda,bir de ucuzundan telefon hattina sahip olman isine yarar.Zira bankalar okul falan telefon numarasi istiyor hep senden cunku emailden hak verirsin ki direk ulasamiyorlar sana.

    Asla ve asla hemen kredi karti almamani tavsiye ederim.Ilk once ortama bir alis.Gez dolas yani.Walmart bildigin uzere yemek icin uygun biryerdir fakat cevrede ufak capli marketler bulabilirsin.Haftalik indirimli urunleri takip edersen bayagi kar yaparsin.

    Kendi cikarlarini her zaman koru.Turkiye gibi dostluk arkadaslik sirdaslik beklememeni tavsiye ederim.Insanlara asla ve asla hemen guvenme.Yillar sonra bile uzun sure boyunca seni insanlarin kullandigini ve kazik attigini ogrenebilirsin.Zamanla cok iyi dostluklar edinirsin.Herkes boyle degil.

    Tipine bagli olarak,sarisin renkli gozlu bi cocuksan mesela,toplumda rahat edersin,adapte olman kabul alman cok cabuk olur..Fakat buna kafayi takmamayi.Turkiyede saplantili olunan seyleri asmaya zamanla alisacaksin.Toplumda ayrimcilik var olan bir gercek.

    Zamanla gururun,onurun kirilabilir.5 yilda ben 9 is degistirdim.Suanda Elektrik muh.1sinifi bitirdim.Zaman zaman bazi insanlar senin yukselmeni istemedigi icin herturlu cakallik yapabilir.Okula baslarsin,sinav tarihi belirlenir mesela,sen kazara o anda duymazsin ya da derste olmazsin.Hickimse kalkip ta Hey Ahmet! sen gelmedin,yarin sinav var demez.Cok yakin harbi dostluklar edinirsen ancak bu olur.Fakat bireysellik vardir burada.

    Sosyal guvenlik numaran olmadan ise baslamamani tavsiye ederim hicbiryerde.Kacak calismaya girer.Duzgun sekilde gelir vergini odersen hicbir sorun cikmaz.Saglik sigortasi edinmeye calis derim her ihtimale karsilik.

    Eger sabredersen,hedeflerinde yurursenZamanla hayat tecruben artacak,ve alisacaksin.

    Daha cok uzun yazilacak seyler var fakat.Dilersen PM at skype falan konusuruz.Eger yerlesirsen US`e.Arada konusuruz,paslasiriz.Belki bakarsin gunun birinde TBT bulusmasi da yapariz.Zaten konusulmustu :)

     Bahsettigin okul hakkinda notlar (california maritime)

    - Yillik,eger kampus icinde de yasarsan rezidanslarda : $26,000 civari.Kusurati da var.Eger kampus icinde yasamazsan $14,000 civari.

    https://www.csum.edu/web/admissions/transfers

    Bu linke bakarsan,transfer edilen ogrenciler hakkinda diger okullardan,detayli bilgi bulursun.GPA (not ortalaman) cok onemli bu konuda.

    ( Ben meslek yuksekokulu mezunuyum,TRden aldigim egitimi hic olmamis gibi yok saydim ve muhendislik fakultesine sifirdan basladim.Egitim sistemi,dusunce sistemi cok farkli.2-3 ders atlasan bile transfer olup,sahip oldugun diplomadan dolayi,ileride sikinti yasayabilirsin.Benden tavsiye.Onemli bir konu.Iyi dusun tasin.)

    https://www.csum.edu/web/admissions/international-students

    Ustteki linke bakarsan bir soru var.Yabanci universitelerden transfer ogrenci kabul ediyormusunuz? 

    Please note that we do not accept transfer courses from international universities, so all international students must take our full four-year program in their selected major.

    Turkcesi : uluslararasi universitelerden transfer ogrenci kabul etmiyoruz.Tum uluslararasi ogrenciler 4 yil sectikleri bolumde okumak zorunda bu okulda.

    -Okul TOEFL ibt den 61,IELTSten 6 skorunu istiyor.(herhangi birinden)

    Okul uluslarasi universitelerden ogrenci kabul etmedigi icin senden SAT`a girmeni isteyecekler.Ve en yakin tarihli okul donemi baslangici Eylul 2015.Nasil olur bilmiyorum SAT`a girmeye kalksan

    Bu okullar normal universite degil,"askeri okul" tarzi okullar.O yuzden okullara kabul edilme olayi siki.Yerinde olsam yuksek lisans olayina daha egilimli olurum bir universitede.Daha sonra doktora falan yaparsin.Kafadan enaz $50,000 $60,000 kazanip yillik hayatini kurtarirsin.

    cordelian tarafından 15/May/15 19:55 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    En cok duyacagin fireyz; go fuck yourself!


    GOD IS GOD http://www.youtube.com/watch?v=v8LY2VgiikE
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    @numanbaba ya ulaş.. manhattan da takılıyor...

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek

    İki okulun yeri de biraz alakasız yerlerde gibi geldi bana ve akademi olmaları düşündürdü; ama aralarından seçim yapacaksan her türlü batı yakası derim.

    Tabi California her ne kadar cennet olsa da en pahalı eyaletlerden ve yüksek vergi oranları var bunu göz önünde bulundur.

    Ekonomik durum önemli; çalışıp kazanıp okurum gibi bir düşüncen en az 1 sene için olmamalı, en az 1 senelik paran hazır git yoksa adaptasyon sürecinde çok sıkıntı çekersin.

    TOEFL çok önemli, IBT'den en az 80 puan almadan gitme. 10 senelik pasaportunu hazırla bir daha uğraşma. 

    Gider gitmez SSN için başvur ve gittiğin eyaletin ehliyetini al.

    Bence gider gitmez kredi kartına da başvur, bir an önce kredi skorun açılsın. Kredi kartını her ay biraz kullan ve kesinlikle ödemelerini düzenli yap! İlk etapta kredi kartı için $300 civarı bir depozito vermen gerekebilir; ama 3-4 ay içinde geri alırsın o parayı.

    En az $5000 araba için ayarla gitmeden önce. ABD'de arabasız yaşanmaz.

    Benim iş için tavsiyem ilk etapta sosyal iletişim içinde olacağın basit bir iş bulman olur. Mesela full time bank teller'lık yapabilirsin, tecrübe gerekmez, maaşı yılda 25-30k arasıdır ve sürekli müşteriyle iletişim içinde olacağından hem dilin hızlı gelişir hem de hayata rahat adapte olursun. 

    Okula başlayınca da part-time olarak devam edebilirsin bir yandan.

    Gemicilik olayında yüksek lisans işleri nasıl oluyor bilmiyorum; ama mesela dediğim gibi iyi bir bankada vs. işe başlarsan ki başlamak çok kolaydır, master paranın bir kısmını falan da öderler.

    Aklına takılan bi şeyler olursa sorabilirsin.

     


    He is finding himself.
Toplam Hit: 2932 Toplam Mesaj: 19