Adalet Bakanlığı 30 Bin Personel Alıyor (Bilişimciler Dahil)
-
Adalet Bakanlığı'nın alacağı personel sayısı, TBMM'deki tasarının yasalaşmasıyla 30 bini geçecek.
Adalet bakanlığı 2 bin 169 sözleşmeli, 694 kadrolu zabıt katibi, 348 sözleşmeli mübaşir alacak. Başvurular 25 Şubat'ta başlayacak.
Bakanlık, İngilizce ve Fransızca bilen 18 mütercim ile 15 sözleşmeli çözümleyici ve programcı alacak. Başvurular 25 Ocak'ta sona erecek.
TBMM Başkanlığına bu hafta sunulan, ceza infaz kurumlarının dış güvenlik hizmetlerinin, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne devrini öngören kanun tasarısı ile Adalet Bakanlığı merkez teşkilatında 126, taşra teşkilatında ise 25 bini infaz koruma memuru olmak üzere 28 bin 995 kadro ihdas edilecek.
ZABIT KATİBİ ALIMI İLANI İÇİN TIKLAYIN
MÜBAŞİR ALIMI İLANI İÇİN TIKLAYIN
ÇÖZÜMLEYİCİ VE PROGRAMCI İLANI İÇİN TIKLAYIN
MÜTERCİM ALIMI İLANI İÇİN TIKLAYIN
çözümleyici ve programcılar için şartlar/istenilen özellikler
Çözümleyici pozisyonu için;
a) En az lisans mezunu olmak,
b) 2012-KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak,
c) Birisi Java programlama dili olmak üzere diğer programlama dillerinden en az iki tanesini bildiğini belgelemek, (Mezuniyettranscript belgesi kabul edilecektir.)
ç) En az 1 yıl Bilgi İşlem Merkezlerinde programcı olarak çalışmış olmak,
Programcı pozisyonu için;
a) En az ön lisans mezunu olmak,
b) Ön lisans mezunları için 2012-KPSSP93 puan türünden, lisans mezunları için 2012-KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak,
Çözümleyici (1. Grup) (5 kişi), Programcı (1 kişi);
a) J2EE platformunda uygulama geliştirebilecek bilgi düzeyine sahip olmak,
b) Nesne tabanlı analiz ve tasarım hakkında bilgi sahibi olmak, (tercihen design patternleri etkin olarak kullanabilmek)
c) RDBM veritabanları ile uygulama geliştirebilecek bilgi düzeyine ve temel seviyede SQL bilgisine sahibi olmak, (tercihen PL/SQL bilgisi)
ç) ORM (Object-relationalmapping) araçları kullanılarak proje gerçekleştirebilecek bilgi düzeyine sahip olmak,
d) Çözümleyici kadrosu için üniversitelerin en az dört yıl süre ile eğitim veren; Mühendislik Fakültelerinden veya Fen Edebiyat Fakültelerinin Fizik, İstatistik veya Matematik Bölümleri ile denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,
e) Programcı kadrosu için fakülte, yüksekokul veya bilgisayar programcılığı alanında, meslek yüksekokulu mezunu olmak, tercihen üniversitelerin en az dört yıl süre ile eğitim veren; Mühendislik Fakültelerinden veya Fen Edebiyat Fakültelerinin Fizik veya Matematik Bölümleri ile denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,
Çözümleyici (2. Grup) (9 kişi);
a) UNIX/LINUX İşletim Sistemleri hakkında bilgi sahibi olmak (tercihen herhangi bir UNIX/LINUX İşletim Sisteminde sistem yöneticisi sertifikasına sahip olmak, (2 kişi)
b) Network bilgisine sahip olmak (tercihen CCNA sertifikasına sahip olmak), (3 kişi)
c) Yüksek ölçekteki disk sistemleri ve SAN sistemleri hakkında bilgi sahibi olmak, (2 kişi)
ç) MS İşletim Sistemleri ve etki alanı yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak, (tercihen MCSE sertifikası, PERL veya VBScriptprogramlaması hakkında bilgi sahibi olmak), (1 kişi)
d) Güvenlik sistemleri (IPS, IDS, Firewall) hakkında bilgi sahibi olmak, (tercihen CCSA (Check Point Certified SecurityAdministrator)) sertifikasına sahip olmak, (1 kişi)
e) Üniversitelerin en az 4 yıl süre ile eğitim veren; Mühendislik Fakültelerinden veya Fen Edebiyat Fakültelerinin Fizik veya Matematik Bölümleri ile denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,
şartları aranmaktadır.
-------------------------------------------------------------------
Maaş konusu gayet iyi. ingilizce bilginiz en az D seviyesinde olmalıymış (D hangi seviye bilmiyorum) bu seviye ve üstüne göre de maaşlar artıyor aynı zamanda yıla göre artıyor. meseşa 5 yıldan fazla ve iyi derecede ingilizce bilen biri 3300 alıyor. D seviyede ingilizce bilip yeni başlayan da 2200 alıyor (çözümleyici için)
-
otomotiv bölümü mezunları giremiyormuş :(
-
o maaşlar muhtemelen brüttür yalnız hocam. +5yıl tecrübeyle 3bin brüt maaşa orada çalışmaktansa özelde çalışmak daha karlı olur :)
MaviGozluDev tarafından 17/Oca/13 16:24 tarihinde düzenlenmiştir
edit : bunlarla ilgilendiğinizi bileydim paylaşırdım, daha geçen ay sgk 30 programcı kadrosu açmıştı. -
evet brüt maaşlarmış :) dikkat etmemiştim .. o zaman çok da fazla yüksek değil ama devlet işi olduğundan biraz daha rahattır. gerçi sözleşmeli alınıyor
-
unbalanced bunu yazdı
evet brüt maaşlarmış :) dikkat etmemiştim .. o zaman çok da fazla yüksek değil ama devlet işi olduğundan biraz daha rahattır. gerçi sözleşmeli alınıyor
sözleşmeli evet hocam, 4B l oluyosun, yine 657 ye tabisin ama bazı farklılıklar var. yıllık izinler mesela :D benim için en önemlisi o, izin devretmesi gibi bi olay yok, ve vefat evlilik vs gibi durumlarda normal memura göre daha az izin hakkın var. 3 gün mesela :D 3bin brütse ele geçen 2300 felan olur heralde. normalde programcı tavan maaşı 1715 lira, işte ek ödemesi vs vs derken artabiliyo, ama 5sene tecrübeli olup 3bin brüt maaş hoş olmamış :) mühendis kadrosu olmamasındandır muhtemelen. baknz sgk bu maaş olayına nası bi çözüm buldu, yine 1715 lira programcı maaşı + 680 ek ödeme + c,c++,c#,java bildiğini belgelersen %25 zam :) bu durumda neti oluyo sana 2200-2300 felan , bi kurum ilk girene bu kadar maaş verirken, diğeri 5 sene tecrübeliye o maaşı verirse olmaz :) ayıp :)
-
anladım hocam.. programcılar için belki kabullenilebilir bir maaş olabilri bu. çözümleyici dedikleri de lisans mezunu denmiş yani herhangi bir bölüm belirtilmemiş.. mesela iş bulamayan ama yazılımdan anlayanlar için belki devlet işi iyidir. şartlarını falan bilmiyorum. öyle denk geldi, sitede bazıları iş arıyordu belki birilerinin ilgisini çeker diye paylaşayım dedim
-
unbalanced bunu yazdı
anladım hocam.. programcılar için belki kabullenilebilir bir maaş olabilri bu. çözümleyici dedikleri de lisans mezunu denmiş yani herhangi bir bölüm belirtilmemiş.. mesela iş bulamayan ama yazılımdan anlayanlar için belki devlet işi iyidir. şartlarını falan bilmiyorum. öyle denk geldi, sitede bazıları iş arıyordu belki birilerinin ilgisini çeker diye paylaşayım dedim
aslında programcı kadroları eskiden önlisans için düşünülüyodu zaten mühendis mezunlarıda mühendis kadrolarına alınıyodu. ama artık işin rengi değişti neden bilmem :D artık programcı kadrosu açanlarda lisans mezunu istiyolar , bilgisayar müh mezunu felan istiyolar başvurmak için. ek ödemelerle vs maaşı yükseltiyolar mühendis çekebilmek içinde, yoksa bütçe tasarısı mıdır nedir orda belirtilen tavan maaş 1715 programcı kadrosu için, ona da kimse yanaşmıyodu lisans mezunu. şimdi lisans mezunu almaya başladılar programcı kadrolarına da, ilanları hep öyle açıyolar, önlisanslar nereye gidecek diye soran yok :D
-
yanlışın var hocam. programcı kadrosu için önlisans da olabiliyor
b) Ön lisans mezunları için 2012-KPSSP93 puan türünden, lisans mezunları için 2012-KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak,
-
Az kişi alacaklar ama bize sıra gelene kadar dolar zaten.
-
unbalanced bunu yazdı
yanlışın var hocam. programcı kadrosu için önlisans da olabiliyor
bu kurum için demedim hocam onu, genel olarak kurumların eğiliminden bahsettim. ilk hangi kurum başlattıysa kurumlar yavaş yavaş lisans mezunu istemeye başladılar programcı kadroları için. yoksa zaten programcı kadroları önlisans için kullanıyodu normalde
-
eskiden devlet işi çok daha "kebap" işi olarak tarif ediliyordu sanırm zorlaşmış baya.. artık daha yüksek tahsil yapmak gerekiyor bi şeylere ulaşmak
için. ama bir de ücretli öğretmenlik gibi kölelik iş var. bi arkadaşım bilgisayar öğretmenliği yapıyordu bi lisede. yanılmıyorsam 500 lira gibi bi para
alıyordu. yani gerçekten böyle bi paraysa yazık valla.. zaten taşeronluk sistemini yaydılar türkiyeye, işçinin anası ağlıyor, karın tokluğuna eşek gibi
çalıştırıyorlar milleti.. neyse çok fazla konuyu dağıtmak istemiyorum