Adımı Degiştirmek İstiyorum.
-
şimdi kadaslar ben acıkcası ismimi begenmiyorum bu yuzden degiştirmek istiyorum ama bu konuda fazla bilgim yok
o yuzden gerek tarıkatımızda hukukcu veya bilgisi olan siz degerli murid arkadaslarıma danısmak istedim
aceba avukat tutmak gerekır mı cok git gel olur mu yoksa bir dilekceyle hallo lurmu ???
-
Semi güzel isim. Ama beğenmiyorsan işin zor biraz.
Not: Buradan yöneticilere sesleniyorum. Ben de nick'imi değiştirmek istiyorum :|
-
http://www.uzmantv.com/cinsiyet-degistirme-kararinizi-cevreniz-nasil-karsiladi
soran: dursaliye | soruluş tarihi: 29 Ağustos 2004 Pazar soru: İsim Değiştirme Dursaliye olan adımın uzun, okunmasının ve telafuzunun zor olması ve bazen de ismimle alay edilmesi nedeniyle isimimi değiştirmek istiyorum. Sitede yayınlanmış soruları okuyarak bunun mümkün olduğunu gördüm; fakat ben "Ida" ismini almak istiyorum. Bu mümkün müdür? Ayrıca bu isim değiştirme ne kadar bir süre içinde gerçekleşir? Bu soruyu Tavsiye etmek için tıklayın Cevaplar cevaplayan: Recep | cevaplama tarihi: 17 Eylül 2004 Cuma "Dursaliye" isminin çok zor kullanıldığını, çevrenizde bu isimle tanınmadığınız, ismin sizi tam olarak hatırlatmadığı ... gibi gerekçelerle, Asliye Hukuk mahkemesinde dava açıp, değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Ancak, anlamını bilmediğim ve daha önce hiç duymadığım "Ida" konusunda bir şey söylemem mümkün değil. -
hojam isim değiştirmek yerine yanına yeni bir isim eklet, yeni tanıştığın kişilere o ismini söylersin.
artı hukuken dava açman gerekiyor, bir nüfus cz. fotokopisi, nufustan aile tablosu al git adliyeye asliye hukuk mahkemesine verecen, istilacılarlardan bi dilekçe yazdır. dosyan oluşsun 20-30 ytl. paran gider. sana gün atarlar o gün gidersin duruşmana, hakim sorar neden değiştirecen?
hukuken kanuna göre haklı bir sebep olması gerekiyor.
bu haklı sebepe adımı beğenmiyorum deme, de ki çevrem tarafından bu isimi kullanıyorduk, posta yazışma gibi işlerde yanlışlık doğuyor de. ben de yanlışlığı gidermek için ekletmek veya değiştirmek istiyorum de büyük ihtimal hakim kararını verecektir.
yani 15-20 gün ve 30 ytl. ile hallolur. ;)
mesela semi furkan olabülür :C
edit: avukata hiç lüzum yok, dilekçe işiyle olur ;)
-
Hoca sen taktın bu siteye hee :D Ama harbiden ne ararsan varmış. Bu arada İda diye bi tanıdığım var. Kazdağları'nın mitolojideki adıydı galiba o.
-
einstein1926 bunu yazdı:
-----------------------------Semi güzel isim. Ama beğenmiyorsan işin zor biraz.
Not: Buradan yöneticilere sesleniyorum. Ben de nick'imi değiştirmek istiyorum :|
-----------------------------hoja aslında semih olcaktı ya babam yazarken karıstırdı yada o gun o nufus dairesinde bulunan adam yanlış yazdı
aq bu gune kadar adımı dogru soleyen bır kul olmadı sadece bir harf eklenecek :)
ama bedeli nasıl olcak onu bilmiyom..
-
8049 Türk Medeni Kanununa göre;
1. Adın korunması
Madde 26- Adının kullanılması çekişmeli olan kişi, hakkının tespitini dava edebilir.
Adı haksız olarak kullanılan kişi buna son verilmesini; haksız kullanan kusurlu ise ayrıca maddî zararının giderilmesini ve uğradığı haksızlığın niteliği gerektiriyorsa manevî tazminat ödenmesini isteyebilir.
2. Adın değiştirilmesi
Madde 27- Adın değiştirilmesi, ancak haklı sebeplere dayanılarak hâkimden istenebilir.
Adın değiştirildiği nüfus siciline kayıt ve ilân olunur.
Ad değişmekle kişisel durum değişmez.
Adın değiştirilmesinden zarar gören kimse, bunu öğrendiği günden başlayarak bir yıl içinde değiştirme kararının kaldırılmasını dava edebilir.
birde anne babana dava açman gerekiyor tabi...avukata gerek yok.
-
visionary bunu yazdı:
-----------------------------8049 Türk Medeni Kanununa göre;
1. Adın korunması
Madde 26- Adının kullanılması çekişmeli olan kişi, hakkının tespitini dava edebilir.
Adı haksız olarak kullanılan kişi buna son verilmesini; haksız kullanan kusurlu ise ayrıca maddî zararının giderilmesini ve uğradığı haksızlığın niteliği gerektiriyorsa manevî tazminat ödenmesini isteyebilir.
2. Adın değiştirilmesi
Madde 27- Adın değiştirilmesi, ancak haklı sebeplere dayanılarak hâkimden istenebilir.
Adın değiştirildiği nüfus siciline kayıt ve ilân olunur.
Ad değişmekle kişisel durum değişmez.
Adın değiştirilmesinden zarar gören kimse, bunu öğrendiği günden başlayarak bir yıl içinde değiştirme kararının kaldırılmasını dava edebilir.
birde anne babana dava açman gerekiyor tabi...avukata gerek yok.
-----------------------------hocam guzel yorum tesekkurler şimdi anlamdıgım babama dava acacamya bunuda dilekceyle heralde acıklıcaz
ne yazcaz pekı babamın koydugu ismi begenmıyorum mu dicem dilekcede :)
-
Adliyenin orada ki arzuhalci amcalar sana yardımcı olurlar merak etme.Yada avukat tanıdığın falan varsa ya da adliyede tanıdığın varsa.onlar biliyorlardır.şimdi bi dilekçe örneği yazamayacam valla kusura bakma..... :))))
-
Birde google da dilekçe örneklerini falan bul. medeni kanunun sayfasına bak orada da bu konuyla ilgili dilekçe falan vardır sanırım.
-
visionary bunu yazdı:
-----------------------------
Birde google da dilekçe örneklerini falan bul. medeni kanunun sayfasına bak orada da bu konuyla ilgili dilekçe falan vardır sanırım.
-----------------------------tmm cok sagol hocam anladım gertisini hallederim heralde artık
goodbyee