Adolf Hitler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------
    amk Atatürk gibi barışçıl bir lider var...Dünya kabul ediyor biz Türkler ???Yok faşizm yok komünizm..Cumhuriyet var mq Atatürk ün ilkeleri var.Hala saçma işlerle uğraşıyorsunuz.
    Atatürk Cumhuriyetle uğraşmamışmıydı...saçma sapan konuşmaya gerek yok hocam...komunizmde tartışılır,faşizmde tartışılır. Asıl tartışadıgımız zaman bir problem var demektir...

ben şimdi Atatürk ilkeleri var diye...komunizmi tartışamıcakmıyım?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    lordvader89 bunu yazdı:

zumsuk bunu yazdı:
    amk Atatürk gibi barışçıl bir lider var...Dünya kabul ediyor biz Türkler ???Yok faşizm yok komünizm..Cumhuriyet var mq Atatürk ün ilkeleri var.Hala saçma işlerle uğraşıyorsunuz.
    Atatürk Cumhuriyetle uğraşmamışmıydı...saçma sapan konuşmaya gerek yok hocam...komunizmde tartışılır,faşizmde tartışılır. Asıl tartışadıgımız zaman bir problem var demektir...

ben şimdi Atatürk ilkeleri var diye...komunizmi tartışamıcakmıyım?

ben bu gün zumsukizm diye rejim üretirim derim ki herkez karısını kızını çıplak dolaştırcak biribirini elliyicek kimse ses çkartmayacak.

daha bir ton hikaye daha...İsteyen kaç kişi olacak?Olmaz neden mi sadece benim işime geliyor.

Komünizm saçma neden mi sadece belli kısmın işine geliyor.Faşizm saçma neden mi sadece belli kısmın işine geliyor.

Yani şeriattan tut bir ton rejimi say hepsi belli kısma iyi gelir ve işine gelir.

Ya Cumhuriyet?Camine gitmek istiyorsan orda, klisene gitmek istersen orda.Seçme ve seçilme hakkı full.Öğrenme hakkı var.

Türkler kötü uyguluyor nedeni mi?Çalışmamak.Atatürk ün Tek bir şeye ihtiyacımız var oda çalışmak sözünü iyice kavramak lazım.

İstediğin kadar komünizmin yararını tartış.marx demiştir ki komünizm kağıt üstünde çok iyi olmasına ramen pratikte o kadar da iyi değildir.

Düşünsene herşeyin ve herkezin eşit olmasını.Bana dünyada iki eşit insan göstereiblir misin?milyarlarca insandan mümkün değil dimi?

İstediğin kadar tartış savun solcu olduğum halde artık komünizstleride sevmiyorum.Cumhuriyet en iyi rejimdir.Buna karşı çıkıp komünizmi destekleyen

zaten Atatürk ün ne istediğini bilemez.Demek ki tanıyamamıştır..Atatürk ü tanıyamayan aamlara Atatürk ve ilkeleri hakkında konuşacak en ufak bir saniyem olmaz.

Atatürk demiştir ki beni tanımak yüz yüze görüşmek demek değildir.Fikirlerimi devrimlerimi iyice anlarsanız beni tanımış olursunuz.

Daha nutuğu okumayan insan gelip Atatürkçüyüm diyor.Üzgünüm değilsin.Nutuğu okumaklada olmaz.Kalkıp ilkelerdeki devrimciliği rejimi değiştir demeklede 
    Atatürkçü olunmaz.Devrimcilik ilkesi yeniliktir.Rejime yani yönetim biçimine karşı yapılacak her türlü hareket askerler tarafından engellenecektir.

Bu ülkenin tek bir rejimi vardır ve bütün insanlar için yarar oda Cumhuriyettir.

şeriat olduğunda ben sakalsız çıkamaycağım karım başörtüsüz, komünizm olduğunda kazandıklarım devlet tarafından alınacaktır.Faşizm geldiğinde de devlete
    bir bok düşmeyecektir

Komüniz yada faşizm ile yönetilen rusya ve almanya bitti.Şeriatla yönetilen devletlerinde günü gelecektir.Çünkü zorlama, dayatma ile hiç bir rejim yürütülemez.

Er yada geç demek istediklerimi anlayacaksınız.Fakat kalkıp nasıl söz komünizmi tartışmayacakmıyız gibi saçmalıklarla gelmeyin.İStediğin kadar tartışabilirsin.

Oturup birlikte tartışırız her zaman Cumhuriyetin üstünlüğünüde kanıtlaya bilirim.Fakat karşıma komünizmi yada başka birşeyi savunan Atatürkçüler olarak gelmeyin.

unutmayın ki Cumhuriyet harici bir rejim bizi kaosa sürükleyecek darbeye sebep olacaktır.İşte Darbeye sebep oalcağı için ülkenizi üst seviyeye çıkarayım
    derken 10 yıl geriye götürmeyin.Milletinizi vurmayın.Bu sizi kahraman yada devrimci büyük yapmaz.Ülkenizide üst seviyelere taşımaz.

Er yada geç analyacaksınız en iyi rejim Cumhuriyettir.Cumhuriyet varkende ilkelere bağlı çalışan insanlar olmalıyız.

Şu bir gerçektir ki benim anneannem ve dedem bulgaristandan geldi orda sosyalizm vardı.Yani komünizmin rejim hali.Bu yüzden herkez kar yağdığında
    kapısının önünü temizlemek zorundaydı sabah 4 e kadar.En basit örnek hatalı bir şekilde kavgaya karıştın.Mahkeme karar verdi hatalsın 3-4 ay hapse gidiyorsn

hapis deyince rahatlık yook.Taş kıracaksın aynı çorbayla geçireceksin.Bırak adam öldürmeyi gaspı sen bu durumda bir daha haksız şekilde kavga eder misin?

Gönül isterdi şeriat yapılı bir sistemden cumhuriyete değil sosyalizm yapılı bir sistemden cmhuriyete geçelim.İŞte o zaman Türkiyenin önünde kimse duramazdı.

Çünkü çin gibi çalışırdır.Fakat bu demek değil ki iyi olamayacağız.Bunun için tek bir şeye ihtiyacımız var oda çalışmak...

Unutmayın!! Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır... 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

@zumsuk

benim burada tartıştığım...

hangi rejimin daha iy olup olmadığı değil hocam...benim anlatmak istediğim Cumhuriyetle yönetilen bir devlette ben bir komunist olarak komunizmi tartışabilirim...faşizmide tartışırım...hatta Cumhuriyetide tartışrım..insan düşünebilen tek varlıktır...düşünerek yolunu bulur ve kararlar vererek yolunu çizer ne yaşayacagına karar verir...

Atatürk Saltanatla yönetilen bir ülkede Cumhuriyeti düşündü ve uyguladı...Ben bir komunistim Türkiye Cumhuriyetine bu saat'den sonra komunizm rejimini getirecek değilim..getirebilecekde değilim..ama istediğimi düşünür ve tartışırım..

Komunizm pratikte iyi bir rejim olmayabilir ama ben seviyorum ve benimsemiş bir şekilde araştırıp tartışıp geliştiriyorum...

ama sen gelip diyorsunki Atatürk Cumhuriyeti getirmiş...neden kabul etmiyorsun...yani biraz açarsak demeye çalıştığın şey;

"nasılsa Cumhuriyet var zamanında uğraşmışlar çalışıp çabalamışlar sizde buna uyun başka ideolojiler ütopyolar üretmeyin"

bu çok saçma bence bunu sende kabul etmelisin...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

hocam bak işte yanlış anladığın zaman durum karışık oluyor.Diyorum ki Cumhuriyet varken neden hala rejim derdindeyiz?

Şu anda bizim olmamız gereken nokta boru çıkartmalıydık dünyaya pazarlamalıydık.Önce maliyetine araba çıkartıp ucuz satıp millete dağıtmalıydık
    sonra yarın öbürgün bütün dünyaya yayıldığı için savaş durumunda kusura bakmayın boru size veremiyoruz hazırlık lazım derdik.O zaman bütün dünya karışırdı.

şimdi irana kim kafa tutuyor?Doğalgazı kestiği anda avrupa donacak.

Bizim şu anda yok hangi rejim daha iyi yok türban girsin mi gibi saçmalıklarla uğralmamamız gerekiyordu.BEn Atatürk e güveniyorum araştırdığım diğer rejimlerin
    (eğer okuduysan anneannem ve dedem bulgaristandan geldi dedim)  arasından en sağlamını cumhuriyet olarak görüyorum.Herkezlede tartışıyorum bunu.

Türklerin tek kötü olduğu nokta var çalışmamak.Çinliler 50 metre karelik evin bir kısmını atölye gibi kullanıyor en basit örnek.Dünyaya hükmediyorlar.
    çinliler teknoloji ile amerikalılar birden fazla yol ile, ingilizler dil ile vs.. Türkler?Türkler batıyor.NEden çünkü çalışmıyoruz.

Sosyalizmde tek desteklediğim nokta çalışmak için zorlamasıdır.Fakat şunu söylüyorum biz Türk üz elimize sosyalizmi verseler mundar ederiz.Yine yatarız.
    Yani çalışan adam cumhuriyet varkende çalışır.Zaten komünizmi geitrmek için milletin razı gelmesi gerek.Millet çalışmaya razı geleceğine kadar
    kalksın cumhuriyette herşey oturmuşken çalışsın.

Anlatabildim mi tabi tartışıcaz.Türbanı tartışıcaz başka şeyleri tartışıcaz.Fakat bunda amaç sen komünizmi, x faşizmi, y şeriatı bende başka birşeyi getirmeye
    çalışalım birbirimizi vuralım darbe olsun dahada bok edelim olmamalı.

İş oturup sen ben x,y birlikte kardeşim cumhuriyet herkezin özgür olması gereken rejim özgürleştirelim birbirmizi.Yasaları ağırlaştıralım.vs...
    gibi kararlar alıp bunu diretip devlette yaptırım şeklinde düzenlettirmeliyiz.

Sonra oturup çalışmaya başlamalıyız.İşte Türkiye böyle adam olur.Eğer yasayı sevmediysen toplan yürü birlmem ne yap zorla değiştir.

Bunun için atatürk ü tanımalısın, cumhuriyeti tanımalısın, demokrasi nedir tanımalısın ve bütün hepsinin 5 yılda bir oy vermek  demek olmadığını bilmelisin.

İŞte bu durumda halkın istediği çeşitli yollarla olacaktır.Yenilikçi de olmalısın.İster kabul edn ister etmeyin Tayyip devrimcidir.Yani yenilikçidir.

Türkiyede sağlıktan tc kimliknosuna kadar bir çok alanda devrim gerçekleştirdi.Yolları yaptı buna karşılık dışborç 70 milyardolardan 360 a çıktı ama olsun.

İŞte Atatürk ün devrimciliği, işte ilkelere GERÇEK ANLAMDA uymann yararları, işte demokrasi işte Cumhuriyet.Cumhuriyet olmasa örümcek kafalı insanların
    o mecliste işi ne?

İstediğinizi savunun, tartışmayada hazırım.Ama unutma kardeşim burda amaç birbirimizi vurup darbe getirmek değil 70 milyonun iyiliği için uğraşıp 70
    milyonun fikrini almak ve onları rahat yaşatmaktır.Bunu gerçekten başarabilirsen hangi rejimde olduğun önemli olmaz.

Fakat Bizim Türk olduğumuzu hesaba kat.Çalışmadığımızı, yatıp para kazanmak istediğimizi, bazı insanların şerefsiz olduğunu falanda hesaba kat.
    Komünizm de ben camiye yada kiliseye gidemem.Komünizm dini yasaklar.Şeriat tam tersi.

----

Uzun yazdım operadanda yazıyorum alta geçerken sorun oldu aslında çok uzun değil.Eğer oturup okursan demek istediklerimi anlarsın 
    okumadan göz gezdirirsen sabaha kadar tartışırız ve sonunda ikimizinde istediğinin aynı şey olduğunu er yada geç anlarız.

bu ülkede 70 milyonun istediği şey aynı fakat farklı yönlerden.Bilmedikleri şey ise püf noktasının ne olursa olsun çalışmaktan geçtiğidir.Herkez ülkenin iyiliğini istiyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

solculuk kavramı sosyalizm,butun sosyalist dusunurler derki sosyalizm komunizme geciş surecinde bir evredir komunizme zemin hazırlaması için gecrilmesi gerekmektedir yani sosyalizmi savunanlar komunizmi inkar edemez ederlerse kendilerini kandırılar onlar da sosyalist degil bir avuç özentidir bugun Atatürkçu sosyalistim diye gelenler bi yürüsün gitsin kendi kendilerine solculuk oynasın cumhuriyet halk fırkası kuruldugu gunlerde ideolojilerinin arasında milliyetcilik de vardır yani kimse ataya solcu diyemez kendi deyimi ile komunizmin bize uzaktır ve her göruldugu yerde bası ezilmelidir daha sonra ismetin basa gecmesyile chp nin görusu sola kaymıs daha sonraki yıllarda ve bugunlerde dini kullanmadan milliyetcilik yapan bir hal almıstır tabi deniz ve ondan öncekiler chp yi cacıga cevirerek Atatürkcü sosyalist kavramını bi taraflarından sallayarak olsuturdukları absurt kavramlarla ki bunların hepsi oy kaygısı yuzunden dendir mhp ve ona baglı ulku ocakları gibi yozlasmanın dibine inmektedirler

cumhuriyeti de iyi biliyoruz digerlerinide her görus beyan edene bir damga vurmak veya onu belli seylere karsı bilgisiz yada karsıt ilan etmek ne kdar aptalca cumhuriyet cocukları bu kadar ön yargılı bu kadar cahil olamamlı dostunuda düşmanınıda iyi tanımalı bu yuzden kimse degil atayı putlastırp dusmanlarını tanıtmayan egitim sistemi utanc duymalı ata put degil oda bir insan ve herseyden önce o benim gibi senin gibi Türk "muhtac oldugun kudret damarlarında ki asil KANDA mevcuttur"

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    Bu ne lan böyle, Hitlerden girdiniz camiiden çıktınız. Bence herşeyden önce tartışmaya girmeyi bilelim. Bu tür konularda yasaklansın a.q. İlerisini hiç iyi görmüyorum. Şunu hiç ama hiç unutmayın, hiçbir komünist veya solcu ben şuyum ve/veya ben buyum demez. Hele solcu olduğunu hiç dile getirmez. Herşey hal ve hareketlerinden anlaşılır. Neyse şimdi beni taş yağmuruna tutarlar artık.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    Biz Türk'lerde bütün insanlar gibi dünyada yaşıyoruz :) , ki sizlerinde kanaat getireceği gibi insanoğlunun düşünce sistemi görecelidir..ve bi noktada yoğunlaşmak veya dogmatik olarak düşünmek gibi saçma bi olayda düşünülemez...dünyada oturmuş kalıplaşmış politik siyasi ve felsefik olgular Türk insanı içinde geçerlidir...bende en az senin gibi Ata'nın kurmuş olduğu cumhuriyet ve hür bi sistemle ilerleyen bi ülkede yaşadığmı gayet iyi biliyorum kendimde gayet laik ve kemalist bi gencim...ama dünyada devamlılığını sürdüren veya zamanında iyi bir düzen oluşturabilmiş fikirleride kullanmak gerekli..sen dediğinin açılımı şudur..Gelişime açılmayalım deneyime açılmayalım farklı fikirlere gerek yok...Fakat şu anki düzen 100 yıl öncesinin düşünce ve kanunlarına göre oturmuştur...kimseye farklı düşünme farklı icraat yapma diye herhangi bi telkinde bulunma gibi bi lüksün yok ne senin ne ülke büyüklerinin nede dünya önde gelenlerinin...Çünkü düşünce özgürdür iyide olsa kötüde olsa engelleyemessin...

dont think twice its all right
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

6 ilke say

cumhuriyetçilik
    halkçılık
    devletçlik
    devrimcilik (sosyalistler sevinmeyin rejim devrimciliği değil)
    milliyetçilik (faşistler sevinmeyin Türk milliyetçiliği değil)
    laiklik

Bunların anlamını bilmeyen adam sadece kendini kandırırç.Lailikliği dinsizlik olarak görmeyeceksin kardeşim.Eğer her dine her yerde izin verilirse yarın öbürgün
    birisi çıkıp bir din yapar ve derki dinimde silahsız ve içkisiz gezmek günah ne oalcak.

kardeşim bunların hiç biri millete düşmanlık için koyulmadı.Amaç Türk milletinin devamlılığını sağlaması için gerekli olan devletin devamlılığını sağlaması
    ve her insanın her konuda hür ve özgür olabilirmesi.

Bir birine karıştırmayın hiç birşeyi.Amerikanlar emperyalistler bu ilkeleri sosyalizm, faşizm, dinsizlik,kapitalistlik gibi kavramlara dönüştürmüş oluyor.
    Arkadaşlar kanmayın..İyice araştırın. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    lütfen dogmatik olma hocam...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Lemuria bunu yazdı:
    zumsuk bunu yazdı:
    Biz Türk'lerde bütün insanlar gibi dünyada yaşıyoruz :) , ki sizlerinde kanaat getireceği gibi insanoğlunun düşünce sistemi görecelidir..ve bi noktada yoğunlaşmak veya dogmatik olarak düşünmek gibi saçma bi olayda düşünülemez...dünyada oturmuş kalıplaşmış politik siyasi ve felsefik olgular Türk insanı içinde geçerlidir...bende en az senin gibi Ata'nın kurmuş olduğu cumhuriyet ve hür bi sistemle ilerleyen bi ülkede yaşadığmı gayet iyi biliyorum kendimde gayet laik ve kemalist bi gencim...ama dünyada devamlılığını sürdüren veya zamanında iyi bir düzen oluşturabilmiş fikirleride kullanmak gerekli..sen dediğinin açılımı şudur..Gelişime açılmayalım deneyime açılmayalım farklı fikirlere gerek yok...Fakat şu anki düzen 100 yıl öncesinin düşünce ve kanunlarına göre oturmuştur...kimseye farklı düşünme farklı icraat yapma diye herhangi bi telkinde bulunma gibi bi lüksün yok ne senin ne ülke büyüklerinin nede dünya önde gelenlerinin...Çünkü düşünce özgürdür iyide olsa kötüde olsa engelleyemessin...

fark ettiysen hocam devrimcilik ilkesi yani yenilikçi olmak işte bu 100 sene önceki geri kafalılıkla yaşamamak içindir.
    fakat napıyoruz atatürk ün üstünden de siyaset yapmaya başladık.

pardon hocam sanırım bana demedin değil mi doğmatik olma diye?

sana yeterince açıkladığımı sanıyorum neden cumhuriyet başkaları değilde cumhuriyet in cevabını yukarıda.

Okumaduysan bilemiyorum fakat doğmatik olmadığımı ve bir nedene bağlı olduğumu görürsün.
    Ben dine baktım.Doğmatik olsaydım şu an dine inanabilirdim.

Aile içi ilişki yasak.Bakıyorum 3 bucuk milyar insan iki kişiden gelmiş.İşte bu yüzden kurandan soğdum.
    Sen bana doğmatik diyorsun.Açıklamarı yaptım sen bana doğmatik diyorsun.

Ne yapmam lazım felsefeci mi olmama lazım?Hayvanın ayağı var insanında  o zaman insan hayvan.Bunun gibi bir şeyler mi atmam lazım ortaya?

NEdenlerini ykarıda açıkladığım üzere cumhuriyetin en iyi rejim olduğuna inanıyorum.Sen neden komünizm in sorusuna cevap vermeyin bana doğmatik diyorsun.

başka konuda yazmıştım bunun nedeni kesinlikle tartışmak değil çekememe yüzünden karalamaktır. 

not: şimdi alınganın biri çıkıp din şöyle demesin onu başka zaman tartışırız şimdi söylediğim farklı durum 

Toplam Hit: 6459 Toplam Mesaj: 55