Ahmet Kaya - Şu Dağlarda Kar Olsaydım
-
Şerefsizse şerefsiz ne yapalım adamda ses var yorum var Türk halkının %90 bu adamdan nefret eder ama yinede dinler
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------:) genelleme yapan sizlersiniz bu bir
kürtlerin kurduğu devletler
MAHABAD KÜRT CUMHURIYETI
1944 "Komela Jiyana Kurd " adiyla kurulan örgüt, 1945 yilinda Qadi Muhammed baskanliginda "Kurdistan Demokrat Partisini" kurar. Mahabatda dini ve siyasi sayginligi olan Kadi Muhammed, 21.01.1946 tarihinde Mahabadin en büyük camisinde parlemento hazirlik toplantisini yapar, 22.01.1946 tarihinde Carcira meydaninda Kürt cumhuriyetini ilan eder. Bütün Kürt ve asiret gruplarinin bulundugu bu tarihi toplantida, Kadi Muhammed Sovyetler birliginin maddi ve manevi destegine degindi gibi Azerbeycan halkinin dostlugunuda dile getirir. 11.02.1946 tarihinde parlementoda yemin ictikten sonra göreve baslar. 23.04.1946 da Kürt ve Azerbeycan hükümetleri arasinda dostluk imzalanir. Genc ve dinamik olan Kürt hükümetinde erkekler yer aldiklari gibi kadinlarda yer alir.
TARIHTE GUTILER
Zagros daglari ve Asagi Zap nehrinin kiyilarinda yasayan ve bu günkü Kürtlerin atalarindan biri olan Gutiler, M.Ô. 2700 yillarinda müstakil bir devlet kurar, Mezopotamya ve cevresindeki verimli top-raklara yerlesirler.
Mezopotamya kuzeyindeki Akad memleketlerini MÔ. 2649 yillarinda isgal edip tam iki asra yakin, Sümer ve Akadlari idare eden Gutiler, MÔ. 2400 yillarinda Lololarla birleserek güclü bir devlet kurar ve büyük bir medeniyeti gelistirirler. Tekrar Akatlara karsi yenik düsen Gotiler eki vatanlari olan Zagros daglarina cekilmek zorunda kalirlar ancak M.Ô. 2700 yillarin Asur Imparatoru 1.Salmanasarla kanli bir savasa giren Gotiler tarihi bir direnis ve basari gösterdiler.
Kürt ve Kürdistan Tarihi 1-90
LOLLOLAR KIMDIR ?
Lololar, eski tarihte Süleymaniye bölgesinde oturan büyük zagros halk toplulugundan biridir. Bu günkü Kürtlerin atalarindan olan lollolar, tarihin degis dönemlerinde, devletler kurmus, bagimsizlik ve özgürlüklerini sürdürmüs, ilim, sanat ve kültürde hayli ilerlemis, vatanlarini korumak icin komsulari olan Asur ve akatlarla bir cok savaslara girmislerdir. Zehave b¨¨olgesinde kesf edilen milattan önce 2800yillarinda Lolo kraligi dönemine ait olan bir antik levhaya göre Halman (bu günkü Hilvan) bölesiyle Zehave bölgesi o dönemlerde lollo kraligina bagliydi. Lololarin devleti, Süleymaniye, Sêxan, Zehav, Sehrizor ve Kerküke kadar genis bir sinir vardi. Devletin baskenti Zimri sehriydi.
Dogu Tarihi 186 / Kürdistan Tarihi-2/83
LOLLO DEVLETI
Lollolarin kurduklari devlet, yaklasik bin yil devam ettikten sonra milattan 18.yüzyilda Akad krali Naram-sin´in saldirisina ugrar ve Akatlarin yönetimine gecer. Gotilerin Akat topraklarini isgal hareketi sirasinda, lollolar, tekrar bagimsizliklarini kavusurlar ve Gotilerle iyi dostluk iliskilerini kurarlar. Milattan önce 10. yüzyilda Asurlarin saldirilarina maruz kalan Lollo krali (Amixa) Süleymaniye yakininda bulunan "Pirmigro" kalesine kacmak zorunda kalir ve baskent Zimri kenti, Asurilerin denetimine girer. Sonra Asurlarin kendi aralarindaki anlasmazliklarindan ötürü Lollo bölgesi bir cok huzursuzluk, baskaldiri ve kavgalara sahne olur. Bu durum Asur hükümetin yikilis ve Med Imparatorlugunun kurulusuna kadar devam eder.
Kurdistan tarihi cilt -1 /85
SEDDADI KÛRT DEVLETI
Miladi 951 Hicri 340 yilinda Eran bölgesinde Kürt Seddadi ogullari tarafindan kurulan bu devlet, Islam döneminde kurulan Kürt devletlerinin en uzun ömürlüsü ve en kuvetlilerinden biridir. Nahcivan, Gence, Tiflis, Demirkapi, Karabag, Ani, Duvin gibi bölgenin büyük kentlerini icine alan bu devletin sinirlari bir ara Malatyaya kadar uzanir. O tarihte güneyinde Mervani Kürt devleti de vardi.
Azarbaycan hükümdari Salarmerzubanin esir düsmesi üzerine bölgede bagimsizlik ilan eden Seddadin oglu Muhammedin Gence kentinde tahta oturmasiyla kurulan ve on dört kürt hükümdari tarafindan yönetilen bu devlet, her ne kadar Selcuklu sultani Meliksahin bölgeye 1075 yilinda girmeyisle sona ermissede bölgenin bazi yöreleri Gence kenti gibi miladi 1091 tarihine kadar bu süllalenin egemenligi altinda kalmistir.
Kürt ve Kürdistan tarihi cilt 2/94
HASNEVI KÜRT DEVLETi
Islamiyetten sonra kurulan Kürt devletlerinden biriside Hasnevi Kürt devletidir. Bu devletin temeli, Hicri 330 yilinda berzekan asiret reisi Hüseyin aganin eliyle atilir. Bütün hemedan bölgesini icine alan bu devlet, kurucusu Hüseyin aganin vefatiyla dirayetli olan oglu Hasan veyhin denetimine gecer. Babasindan sonra hükümeti cok iyi yöneten Hasan veyh, halkin.
Sevgisini kazanir ve devlete de isimini veriri. Günden güne güclenen bu devlet, Nehavent, Semgan ve Dinur kentleriyle bazi Azarbaycan sehirlerini de icine alir. Devletin baskenti, Hasan veyh tarafindan kurulan Sermac sehri idi. Dirayetli devlet reisi Hasan veyh, Hicri 369 yilinda Sermac kentinde vefat eder.
MITANILER
Tarihci Spayirzere göre Mitaniler Ari irkina mensup ve Kürtlerin ecdatlarindan, Zagros toplulugunun bir bölümünü teskil eden Subarilerin bir koludur. Daha dogrusu yönetici tabakasinin adidir. M.Ô. 16. yüzyillarinda cok güclü ve otoriter bir hükümet kuran Mitaniler Süriye, Amuriye, Asur memleketiyle Kurdistanin Kerkük bölgesine kadar olan topraklara hüketmislerdir. Dönemin 4 büyük devletlerinden (Misir, Hayis, Kasi, Mitani) biri olan bu hükümetin baskenti Vassogani kentiydi. Mitanilerden Xanikalbat sülalesi Asuri memleketinin bir bölümünde Nusaybin kentinde müstakil bir hükümet kururlar. Sonra yavas yavas Asurilerin saldirilarina ugrayan Mitani hükümetleri kiral Asur Nasir Pal döneminde temamen Asurilerin eline gecer ve sona erer.
MERVANI KÜRT DEVLETI
Bu devletin kurucusu Hamidiyan kürt asiretinin reisi Dostik aganin oglu Bazdir, Baz, ilkin etrafina topladigi savascilarla Ercis sehrini ele gecirir, sonra sirayla Calderan, Malazgirt, Farkin, ve Diyarbakir´i denetimine alir, otoritesini yerlestirdikten sonra hicri 350 yilinda Diyarbakir merkezinde Mervani Kürt devletini kurar. Günden güne genisliyen bu devlet, Musula hüküm eden Hamidan ogullarina karsi girisilen savasta devlet baskani Baz´in bir at´tan baska bir at´aatlarken yere düsüp belinin kirilmasi ve dusmanin eline gecip sehit düsmesiyle, hicri 380 yilinda sona erer.
Ibnul esir el Kamil 7/443-1/13Gor devleti
Harzemsahlar 1214´te Kürt Gor devletinin baskenti Firuzkuk´u ele gecirerek bu devletin egemenligine son verdiler. Gor devleti, Seyfuddin Suri tarafindan 1148 yilinda Kuzeydogu Iran´da kuruldu. 1148´e kadar Selcuklu devletine bagli bir beylik olarak varligini sürdüren Kürt Gor asireti, Seyfuddin Suri´nin beyligin basina gecmesi ile bu tarihte bagimsizligini ilan etti. Suri, devlet sinirlerini kisa bir süre icinde genisletti. Selcuklular ve Oguzlarla sürekli catisma halinde bulunan Gor hükümdari Giyasuddin, büyük bir saldiri baslatarak (1173) kademeli olarak Gazne, Herat, Multan, Uccah, Siudi, Esaver, Debut ve Lahor sehirlerini aldi ve Gazneli sultan Mahmud hanedanligindan arta kalanlari tamamen artadan kaldirip kardesi Muiziddin´i Gaznelilerin varsi ilan etti. Muiziddin 1192´de Kuzey Hindistan ve Bengal´i fethetti. Kutbeddin, Aybek adli kumandanini Delhi´ye genel vali tayin etti. Giyasuddin´in 1202´de Sultan Muiziddin´in bir suikast sonucu 1206´da ölmesi üzerine devlet yönetimi zayifladi, hanedanlik parcalandi. Hükümdar Giyasuddin Mahmud´un da 1212´de öldürulmesinden sonra yerine gecen oglu Bahaüddin, yogun saldirilara fazla direnemedi. Gor devletinin egemenliginde bulunan bircok sehir, bölgenin ticaret merkezleri sayiliyordu. Hükümdar Giyasuddin´in Herat´ta yaptirdii Esler Camii, Islam mimari eserlerinde yeniligi temsil etti. Kutbeddin´nin Delhi´de yaptirdigi Cuma Camii ilk Islami eser özelligini tasir.Alamut devleti
Alamut Kürt devleti Mogol Hükümdari Hulagu Han tarafindan 1256´da yikilarak ortadan kaldirildi. Alamut dvleti Hasan El Sabah tarafindan 1011´de kuruldu. Hasan El Sabah, Ismailiye mezhebi dini ögretisi temelinde güclü bir örgütlenme yaratip, Kürt asiretlerini harekete gecirecek bir ic ayaklamayla Ziyar devletine son verdikten sonra, ayni topraklarda dini esaslara dayali bu devleti kurdu. Bagimsiz varligini 179 yil sürdüren bu devlet, 8 hükümdar tarafindan yönetildi. Devletin son hükümdari olan Hür Sah, Mogollar tarafindan idam edildi. 1124 yilinda ölen, etkileyici dini ilder ve basarili bir devlet yöneticisi olan Hasan El Sbah icin Marko Polo söyle diyor: " Bu kisi yüksek daglik bölgede bir sevgi cenneti kurdu. Cok zengin bir hazineye sahip idi. Kurmus oldugu bu cnnet nedeniyle Islamiyet icerisinde kisa zamanda genis bir taraftar kitlesi buldu. Islam ülkelerinin her tarafindan binlerce genc, bu cennete girmek icin akin ediyordu."Eyyubi hanedanligi devleti
Selahaddin Eyyubi´nn 4 Mart 1193´te Sam´da ölmezi üzerine Kürt Eyyubi Imparatorlugu ayni yil parcalandi. Eyyubi Imparatorlugu, Selahaddin Eyyubi tarafindan Mayis 1175´te kuruldu. Cik iyi bir dini ve askeri egitim alan Selahaddin, 1165 yilinda Misir´avezir secildi. Yönetimin cesitli kademelerine yakin akrabalarini yerlestiren Selahaddin Misir´daki durumunu saglamlastirdi. Fransiz ve Bizans ordularinin müsterek saldirilarina karsi büyük basarilar elde eden Selahaddin, Islam dünyasinda kendisini büyük sempati duyulan, tam anlami ile güclü bir vezir ve önder durumuna geldi. 10 Aralik 1171´de, varligini 200 yil sürdurmüs olan Misir Fatimi halifeligine son verdi. Kardesi Turan Sah yönetimdeki bir orduyla kisa bir süre icerisinde Hicaz, Yemen, Aden ve Mekke´yi aldi. Eyyubilerin buralardaki hakimiyeti 50 yildan fazla sürdü. Suriye Krali Nureddin´in 13 Mayiz 1174´te ölmesi üzerine Selahaddin bir ordu ile Suriye´yi dönerek orayida hakimiyeti altina aldi. Bagdat´taki Abbasi halifesi, Mayis 1174´te Selahaddin Eyyubi´nin kralligini kabul ederk fethettigi topraklardaki otorutesini tanidi. Musul sehrini de alarak Musul Atabeklerine son veren Selahaddin, ülkesinin sinirlarini Firat Nehri´ne kadar genisletti. Yukari Mezopotamya´daki kücük beylikleri de hakimiyeti altina alan Eyyubi Imparatorlugu´nun sinirlari doguda Dicle Nehri´ne, kuzeyde Ermenistan hudutlarina, güneyde Yemen´e, batida ise Tunus´a dayaniyordu. 1187´de ku¨dus sehrini Hiristiyanlarin elinden aldi ve bu, Islam dünyasinda ona büyük bir sayginlik kazandirdi. Islam´in Sünni ögretisiyle yetisen Selahhadin, kurdugu devletin resmi mezhebinin de Sünni oldugunu ilan etti. Dinde yaptigi reformlardan dolatyi, adi Yusuf iken, dini islah eden anlaminda "Selahhadin " olarak degistirildi. Eyyubiler döneminde pek cok Kürt yazar, sair, bilim adami ve aydin yetisti. Izzeddin Ali, Mecdeddin Ebu saadet, Ibnul Esir el Cezeri ( Nasrullah ) bunlardan birkacidirBüveyhogullari devleti
Kürt Büveyhogullari devleti, 1050´de Selcuklu Sultani Tugrul Bey tarafindan yikildi. Büveyhogullari devleti 934 yilinda Ali Hasan ve Hüseyin Ahmet kardesler tarafinda Güneybati Iran´da kuruldu. Deylem Daglarinda yasayan Bercenkiaver Kürt asiretine mensup üc kardes kisa bir süre icinde devletin egemenlik alanini güneyde Isfahan- Siraz, kuzeyde ise Hamedan´akadar genislettiler. Babalari ebu Suce Büveyh´ten dolayi devleti "Büveyhogullari devleti" denildi. Abbasi Halifesi Halife Kahir Billah, bu devletin egemenligini tanimak zorunda kaldi. Sürekli ic ve dis catismalarla ugrastigi icin kültür ve sanat bu devlet sinirlari icinde fazla gelismedi. Yalniz Abudüd devletinin hükümdarligi sirasinda pek cok cami, hastane, imarathane, yollar ve kuyular yapildi. Mogol istilalari sirasinda bu bölgelerde her sey yakilip yikildigi icin bu devlet hakkinda daha ayrintili bilgi bulunmamaktadir.Alamut Ziyar´i devleti
Ziyar devleti 1011 yilinda Alamut devletinin kurucusu Hasan El Sabah tarafindan yikildi. Ziyar devleti, kürt Dailam asiretine mensup Ziyar´i oglu Merdavic tarafindan 930´da Kürt yurdunun kuzeyinde kuruldu. Egemenlik alani Taberistan ve Cürcan´i da icine alarak güneyde Isfahan´a, batida El Cezire ve Irak´a, kuzeyde Kafkaslar´a kadar uzaniyirdu. Dailam asireti, 9. yüzyilin sonlarina dogru, Abbasi halifeligi döneminde Müslüman oldu. Hazar Gölünün güneybati kesiminde yasayan bu asiret, büyük bir askeri güce sahipti. Varligini 141.yil sürdürebilen bu devlet, 8 hükümdar tarafindan yönetildi. Eski edebi eserler arasinda yer alan "Kábusname " bu dönemde, Ziyarlarin son emiri Keykawes´in amcasi tarafindan yazildi.
Hamdani devleti
Kürt Hamdani devleti 1039´da Arap Okayli devleti tarafindan yikildi. Hamdani devleti, Seyh El Dewle tarafindan 944 yilinda Halep bölgesinde kuruldu. Bu tarihe kadar Musul merkezi Büyük Hamdani devletinin bir parcasi´idi. Söz konusu tarihde bagimsizligini ilan eden Seyh el Dewle, Halep´i merkez secti. Yukari Mezopotamya ´yi hakimiyeti altina almaya calisan Bizans Kral Romans´la Urfa´da yapilan savasta zafer kazanan Seyh El Dewle , Suriye ve Yukari Mezopotamya´nin büyük bir egemen oldu. Bagimsizligini 95 yil koruyabilen bu devlet. Harput Kürt asiretlerinin saldirilari sonucu bir hayli zayifladi ve sonucta Araplar, bu devletin egemenligine son verdi. Bu devletin, sinirlari ve süresi icinde El Mutanabbi, Ebu Firaz ve El Farabi gibi önemli sair ve bilim adamlari yetisti.alıntı
neyse arkadaşlar artık konuya cvp yazmayaağım.. tartışmalara fazla girmek istemiyorum.. tek söyleyebileceğim çift taralı bakın olaylara...
-----------------------------Ooo hemen inandım cunku inanmamak elde degil kendimi alamıyorum :D
bune ya bunları burya c /p yaptın diye kendi dusunclerini haklımı cıkarttıgını sanıyorsun anlamıyorum ne bu simdi ne bu ya hahaaha
Varmı yazılı belge mimari bir eser vs vs vs vs bu imparatorluklarla ilgili ne var yani tek bu yazılar mı var
bu yazılara dayanarak kürtlerin tarihi Türklerden eskidirmi diyecez simdi.
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------
ertan bunu yazdı:
-----------------------------kimsenni türklüğü aşağıladığı yok! Ayrıc sen bir kişinin yaptığı şeyleri tüm insanlara yüklemeye çalışıyorsun.. Ben ne yapayım adam abdye karşı ve cebinde marlbora sigara var.Beni ilgilendiriyor mu ya da beni bağlıyor mu? Benimle yada burdaki müritlerin bir ilişkisi var mı? Sen genelleme yaparak herkesi bu çemberin içine alıyorsun!
Ben ırkçılığa karşıyım.Tarihinde çarpıtıldığına da inanıyorum.. Milliyetçi duyguların ağır basarak yazıldığı tarihlere inanmıyorum. Ayrıca senin mantığınla gidersek, vatanı millite ağzına plensenk yapıp bu vatan için tek bir ağaç dikmeyen onbinlerce insan var.! o zaman suçlu sensin..
-----------------------------Oryantalizm ruzgarına kapılmıs bir insanın saglıklı dusunecegi konusnda derin kuskularım ve suphelerim var sen ilk önce sen suclusun gib vs vs yi bırakıcan bir suclu varsa oda senin bu avrupa kolej bebeleri dusunclerin
birde verdigim örnekler olan postum söyle baslıyor "bana cevap veren arkadaslar" orda sende varsın ontedi de ben o örnekleri ona itafen yazmısın sana ne oluyo ne atlıyon
-----------------------------Dost olmadı ama, cümlelerimi anlamamak için çaba sarfetmen hiç hoş değil. Noktayla biten cümlelerin anlamı nedir?
Yeni bir cümleye başlıyorum bir önceki cümleden bağımsızdır anlamı taşımamakta mıdır?
Yeni başlayan her cümlem farklı anlamdaysa halkaları uc uca ekleyip kendini suçlattığını hissettirmen benim yanlışım olmasa gerek!
Bu duygularla sorunun çözüleceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Sorun için çözüm üretmeyenler sorunun bir parçası olurlar. Faşist, şovenist terimlerinin kullanımı beni bilmişlik
havasına sokmuyor, aksine "oryantalizm" gibi yabancı menşeili terimi Türkçü birinin söylemesi, bu ne yaman bir çelişki.
FOXXLY'ciğim sen Türkleri savundun da ben mi sana ırkçı dedim! Beni kendimle yargılayın.
-
Alamut Devleti ha dünyanın ilk terör örgütü olmasın bu ülke(!).
-
ontedi bunu yazdı:
BAAL bunu yazdı:
ertan bunu yazdı:
-----------------------------kimsenni türklüğü aşağıladığı yok! Ayrıc sen bir kişinin yaptığı şeyleri tüm insanlara yüklemeye çalışıyorsun.. Ben ne yapayım adam abdye karşı ve cebinde marlbora sigara var.Beni ilgilendiriyor mu ya da beni bağlıyor mu? Benimle yada burdaki müritlerin bir ilişkisi var mı? Sen genelleme yaparak herkesi bu çemberin içine alıyorsun!
Ben ırkçılığa karşıyım.Tarihinde çarpıtıldığına da inanıyorum.. Milliyetçi duyguların ağır basarak yazıldığı tarihlere inanmıyorum. Ayrıca senin mantığınla gidersek, vatanı millite ağzına plensenk yapıp bu vatan için tek bir ağaç dikmeyen onbinlerce insan var.! o zaman suçlu sensin..
-----------------------------Oryantalizm ruzgarına kapılmıs bir insanın saglıklı dusunecegi konusnda derin kuskularım ve suphelerim var sen ilk önce sen suclusun gib vs vs yi bırakıcan bir suclu varsa oda senin bu avrupa kolej bebeleri dusunclerin
birde verdigim örnekler olan postum söyle baslıyor "bana cevap veren arkadaslar" orda sende varsın ontedi de ben o örnekleri ona itafen yazmısın sana ne oluyo ne atlıyon
-----------------------------Dost olmadı ama, cümlelerimi anlamamak için çaba sarfetmen hiç hoş değil. Noktayla biten cümlelerin anlamı nedir?
Yeni bir cümleye başlıyorum bir önceki cümleden bağımsızdır anlamı taşımamakta mıdır? Yeni başlayan her cümlem farklı anlamdaysa
halkaları uc uca ekleyip kendini suçlattığını hissettirmen benim yanlışım olmasa gerek! Bu duygularla sorunun çözüleceğini sanıyorsanız
yanılıyorsunuz. Sorun için çözüm üretmeyenler sorunun bir parçası olurlar. Faşist, şovenist terimlerinin kullanımı beni bilmişlik
havasına sokmuyor, aksine "oryantalizm" yabancı menşeili terimi Türkçü birinin söylemesi, bu ne yaman bir çelişki.
FOXXLY'ciğim sen Türkleri savundun da ben mi sana ırkçı dedim! Beni kendimle yargılayın.
-----------------------------Bak orda benim cevabım kendimden baska bu tür tartısmalarda içine gireilen acmalazların ve kör dövüşlerinin baslangıc sebplerini vurgulamamdır burdan ben eger düşünclerim saysesinde ırkıcıysam ve faşisttem evet ırckcıyım ve faşisttim ben bunu saklamam.Bu yüzdendir ki hiçbir zamanda alınganlık etmem
yanlızca verdigin örneklerde takıldım biraz o kadar anlıyorsun beni degil mi biliyoruz her iki taraftda curukler var ama bunu "aslında her iki dusuncenin de içinde böyle insanlar var" gibi bir cumleyle o örnekleri yazmamıs olman beni tartısmanın selamti konusnda kaygılandırdı.Bunu bilincli yapan birinin genele yaymayın demeye hakkı yoktur ki ben bunu bilincli mi yoksa bilinsizcemi yaptıgını bu yazdıklarımdan sonra sana "her iki tarftada curukler vardır" sözune katılıyorum demenle anlarım.
birde waffle ye ustune tatlı sos eklenmiş tost demek ne kadar abestse oryantalizmede baska bir şey demek o kadar abesttir.
-
Milatttan önce 20000 yakıntakip imparatorluğu
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------bir arkadaşımız dedi ki, ahmet kaya şerefsizlierin ülkesinde arabamı bıraktım... demiş.. Medya öyle çarpıttı ki olayı, ahmet kayanın söylediği söz, bir kaç şerefsizin olduğu ülkede jipimi bıraktım.. Eee herkes medyanın kölesi olmuş...
buzul arkadaşım.. ver örneklerini bakalım, 1000 tane çıkmazsa görürüz :)
kürtlerin soyu medlerden geliyor ve medlerin tarihi türklerin tarihinden eskidir.Türklerin soyumu atlantisten geliyor :) dikkat et moğollara çinlilere ne kadar benziyorlar? Günümüzde kökeni orta asyadan gelen has türkler onlar da çinliliere benzer en azından gözlerinin çekik olduğuna dikkat edin! Türkler ile çinliler yakındır akrabadır.Söylemlere bakmayın, h.z. peygamber (sav) i bile türk yaptılar.. Bu kadar milliyetçilik de fazla.Zaten tarih yanlışları eler.. Ayrıca türkler orta asyadayken, kürtler şuan bizim olduğumuz vatandaydı.. Türkler göç ede ede buraya geldiler ve sadece din etkeni yüzünden (ikiside islamı seçmişlerdi) o yüzden birleşmişlerdir!
hee demek öyle ? kürtler şuanda bulunduğumuz vatandaydı öylemi dostum ? tarih bilgin çok belli oluyor bak burada araştırma yaptım ben bu konuda konya çevresini söylüyorum sadece sana .buradaki kürtlerin gelme yeri iran ve ırak tır bunu hepside söylüyor aşiret olarak iran ve ıraktan gelme %90 ı
bu bir.
2.si Türklerin kökeninden eskidir demişsin senin kürt dediğin son 500 yıllık bişeydir dostum.
Türklerin kökenini sormuşsun.http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=65957&sa=37450777
sen bu kitabı oku ondan sonra gel tarih dersi ver milleteTürkler ile çinliler yakındır akrabadır.Söylemlere bakmayın, h.z. peygamber (sav) i bile türk yaptılar..
muhaha :D Türkler ve çinliler tarih boyunca savaşmıştır dostum ve evlilik olaylarıda olmuştur e doğal olarak akraba olacaklar ayrıca hz.peygambere kim Türk dedi ? ben öyle bişey demedim onu diyende götünden uydurmuştur tarihle alakası yoktur.
al oku ondan sonra gel bana kürtlerin kökeni Türklerden önceye dayanır de mağdem diyorsun ispat et.
-
Çok komiksiniz :D:D
-
Asi bunu yazdı:
-----------------------------Şerefsizse şerefsiz ne yapalım adamda ses var yorum var Türk halkının %90 bu adamdan nefret eder ama yinede dinler
ispatı ise birçok ahmet Kaya sever MHP li arkadaşlarımızdır.ve Ahmet Kayanın bir çok türküsünde vatan millet sözü geçer.
Ey sürüden arkaya kalmış yiğit
Arkadaşın gitti haydi sen de git
Bak ne diyor ceddi şehidin işit
Haydi git evladım uğurlar ola
Haydi git evladım açıktır yolun
Zalimlere karşı bükülmez kolun
Bayrağı çek ön safa geçmiş bulun
Uğurun açık olsun uğurlar ola.
Eşele bir yerleri örten karı
Ot değil onlar dedenin saçları
Dinle şehit sesleridir rüzgarı
Haydi git evladım uğurlar ola
Bayrağı çek on safa geçmiş bulun
Uğurun açık olsun uğurlar ola
Haydi levent asker uğurlar ola
Yerleri yırtan sel olup taşmalı
Dağ demeyip taş demeyip aşmalı
Sende ki coşkunluğa er şaşmalı
Kahraman askerim uğurlar ola
Bayrağı çek ön safa geçmiş bulun
Haydi levent asker uğurlar ola
Haydi git evladım uğurlar ola.Söz: Mehmet Akif Ersoy
Müzik: Ahmet Kayasiz onu sevmeyebilirsiniz, ama onun İstiklal marşımızın yazarını sevdiği gayet açık. -
BuZuL bunu yazdı:
hacı ahmet kaya denilen götoşumu övmeye çalışıyorsun ?
örnek verecek olursan verdiğin örneklere kıyasla ben sana 1000 tane örnek gösteririm...şarkısı güzeldir ayrı mesele ben ne dinlerim ne ederim fakat kişiliğinin ta a.q o ahmet kayanın...
ayrıca ahmet kayaya toptan koyacaklardı ama öldü bahanesi ile bir deliklere girdiği kesin...
ayrıca neden kafasındakilerini anlayamayacağım dostum ? senden iyi anlarım hemde kürtlükle apoyu kıyaslama ayrıca benim bir sürü kürt arkadaşım var şarkısının hürmetine bile dinlemeyip küfür ediyorlar hatta...
Ayrcıa Allahın izni ile kimse düşüremez Türk milletini düşürecek varsa buyursun denesin bakalım tarih gösteriyor deneyenleri sanırım git tarih araştır biraz...
ayrıca kürtlerin kökeninide bana söyle mağdem o kadar bilgilisin Türklerin kültür kökeni mu ve atlantise kadar gidiyor.
-----------------------------senden ala götoş yok buzul:@
burda konu ahmet kayanın kim oldugu ne yaptıgı degil. biri bi türküsünü paylaşmış o kadar. yorum yapılacaksa türküye yapılsın. güzelya da değil. kişiligine kimsenin laf atmaya hakkı yok!