AKP "İşte Yeni Türkiye" Şarkısından ‘Atam İzindeyiz’ Bölümünü Çıkarttı Mı?
-
ERZURUM'da AKP'nin mitinge dönüşen, açılış törenlerinde, Işın Karaca'nın seslendirdiği "İşte Yeni Türkiye" marşının çalınmasının ardından Karaca'ya çok sayıda tepki mesajı ulaştı. Marşın Erzurum mitinginde çalındığını, kendisine gelen maillerden öğrenen Işın Karaca, olaya sert tepki gösterdi. Karaca, kendisinden izin alınmaması nedeniyle, dün AKP'ye, "marşın çalınmasını durdurun" diye ihtar çekti.
ATAM İZİNDEYİZ'E MAKAS İDDİASI
Işın Karaca'nın menajeri de olan kardeşi Akın Büyükkaraca, AKP'ye bu şarkıyı vermediklerini belirterek, şunları söyledi: Bu, TOFAŞ'ın Türkiye şarkıları çalışması çerçevesinde yapılmış bir şarkıdır. Işın Hanım'a tepki mailleri geldi. Işın Hanım çok üzüldü, müthiş rahatsız oldu. Çok ağır tepkiler aldı. AKP'ye ihtar çektik. Olayın peşini bırakmayacağız. Rastgele her yerde çalınsın diye okumadık.
Işın Karaca'nın yanı sıra, şarkının telif haklarını elinde tutan sanatçı Ercan Saatçi de marşın Erzurum mitinginde çalınmasına sert tepki gösterdi. Saatçi, hem marşın kendilerinden izinsiz çalındığını hem de "şarkıda tahrifat yapıldığı" gerekçesiyle, AKP'ye ihtar çekti. Saatçi, AKŞAMa yaptığı açıklamada, "Şarkının sözü, bestesi bana ait. AKP'nin bunu çaldığı bilgisi, bana cumartesi günü geldi. İzinsiz çalmışlar. Hiçbir şekilde onlara ben vermedim. ANAVATAN bizden istemişti, üç ay önce onlara vereceğimizi söylemiştim. AKP, ‘Atam İzindeyiz' kısmını şarkıdan çıkarmış. Kendi kafasına göre üzerinde oynamışlar, böyle şey olmaz."
Firma: 15 şarkı arasından seçtik
ERZURUM mitingini düzenleyen "Organizer" firmasının sahibi Sermurat Küçükgül konuyla ilgili şunları söyledi: Her zaman çalınacak bir şey değil. Türkiye konulu olduğu için bu parçayı çaldık.
Bize 15 kadar CD geldi. Hepsi Türkiye'yle alakalı şarkıların olduğu eserlerdi. Arkadaşlarımız bunu çalmışlar. Daha başkalarını da çalmışlar. O anda olan bir şey olduğu için izin alınmamış olabilir.
---
Kaynak : Medyafaresi.com =) O da ak$am gazetesinden gömçürmü$ ztn . (:
-
Öncelikle şunu söyleyeyim ben tarafsız birisi olarak. ‘Atam İzindeyiz' kısmını şarkıdan çıkarmış, hiç şaşırmadım. Zaten Atamızın izinden de gitmiyorlardı. Dün bi de Cem Uzan'ı seyrettim Fox kanalında. Adam diyor ki ben zamanında "Okul kitapları bedava olacak" demiştim! Herkes bana gülmüştü. Ama şimdi AKP bunu yaptı. Bir vatandaş olarak seviniyorum. Bu adama da tam olarak güvenemiyorum ama bu adamın ‘Atam İzindeyiz' kısmını şarkıdan çıkarmayacağına enimim.
-
0ylar jhem uzan a (:
-
Excalibur001 bunu yazdı:
-----------------------------
0ylar jhem uzan a (:
siyasi propaganda mı yapıyorsun :P -
Cem Uzanın kampanyalarıyla dalga geçerdikte ciddi ciddi cem uzan düşünmeye başladım aq :) Oy atmam zorunlu akpye yaramasın diye.Chpye bakıyorum.Başında baykal hiçbirşey yok ortada.Mhpye bakıyorum.Devlet bahçeli yine icraat yok.Gaza gelmiş insan topluluğu çoğu.Dypnin bku çıktı zaten anapla birleşti falan.Son olarak cem uzan kalıyor.Adamın iş hayatı başarılı.Amerikaya kazık atmış tek şahsiyet :D Cem uzan başa gelse diğer ülkere kazık atsa 10 senede Amerika gibi oluruz :D
-
Kimse emin olamaz ama Cem Uzan bu seçimlerde barajı geçer gibi geliyor bana. Oylar Cem Uzan'a diye propaganda yapmak istemiyorum ama Tayyip'e gıcıklığına gelse başa tam süper olur valla. Tayyip'in yaptığı yolsuzluklar anında ortaya çıkar valla. Bir de Cem Uzan şöyle söyledi. "Türkiye de eğitime önem verilmiyor." Amerikanın Boston kentinde 850 000 öğrenci okuyor. Bir tek şehirde. Türkiye gibi bir ülke 2 000 000 öğrencisini okutamaz mı? Var mı böyle bişey. Türkiye nin öğrencilerini okutmaya gücü yok mu? Tabi ki var ama bu konu önemsenmiyor. Yani anlayacağınız adam üniversiteler açacağım diyor. Bu adam anllattıklarının yarısını yapsa başımın tacı valla.
-
FireX bunu yazdı:
Cem Uzanın kampanyalarıyla dalga geçerdikte ciddi ciddi cem uzan düşünmeye başladım aq :) Oy atmam zorunlu akpye yaramasın diye.Chpye bakıyorum.Başında baykal hiçbirşey yok ortada.Mhpye bakıyorum.Devlet bahçeli yine icraat yok.Gaza gelmiş insan topluluğu çoğu.Dypnin bku çıktı zaten anapla birleşti falan.Son olarak cem uzan kalıyor.Adamın iş hayatı başarılı.Amerikaya kazık atmış tek şahsiyet :D Cem uzan başa gelse diğer ülkere kazık atsa 10 senede Amerika gibi oluruz :D
Nedense aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Aklın yolu birdir. Bu başa gelenlere bakarsak ve şu an ki durumumuza bakarsak. Başa gelenlerin gözü hep Avrupa ve Amerika da olması gerekirken Arabistana baktılar. Adam İngilizce bilmez ama Arapça bilir. Bu yüzden kaybediyoruz arkadaşlar. -
akm jhem uzan gitti motorolaayı dolandırdı geldi burda baraj yaptı cart s0nracıma ilk ösel tv yi getirdi :D cart yani de nese ak jhem uzan ı korumuorum sadece $ettirdiği şeyleri $ettirioum.
-
Şimdiye kadar bu millet hep deneme yanılma yöntemiyle şeçti başımızdakileri, beğenilmeyen bi daha seçilmedi fala filan. Bir de Cem Uzan denense diyorum. Bu devlet sömürüle sömürüle bitmedi arkadaşlar. Ben hayret ediyorum. Eğer Cem Uzan olmaz sa nasıl olsa erken seçim olur tekrar başkası seçilir. Burdan ahkam kesmekle olmuyor ama bu AKP nin yaptıkları zoruma gidiyor bunun yüzünden bu kadar hassasım kusura bakmayın.
-
La bide o reklamda jem uzan "bi teşekkür bile etmediler" derken küçük emrah moduna girmiyo mu bitiyom a.Q =)
Reklamda vaadlerde bulunduktan sonra bide dağ başını duman almış marşı giriyo fona jem'e tut başını duman almış.. der gibi =)
-
Excalibur001 bunu yazdı:
0ylar jhem uzan a (:
dogru haklısın ! batmaya batıyoruz acı cekmeden olelım o yuzden ona verelım hey allammm :)