folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder AKP"Li Belediyenin Dağıttığı Kitapta Atatürk"E Hakaret!



AKP"Li Belediyenin Dağıttığı Kitapta Atatürk"E Hakaret!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Aralık/2003
    Erkek
    AKP’li Silivri Belediyesi’nin lise öğrencilerine bedava dağıttığı Mehmet Akif Ersoy’un ’Safahat’ adlı eserinin 160 sayfalık önsözünde Atatürk’e ve devrimlere ağır hakaretler edildi. M. Ertuğrul Düzdağ’ın kaleme aldığı önsöz yüzünden, Eğitim Sen ile Atatürkçü Düşünce Derneği’nin şikayeti üzerine kitabın dağıtımı durduruldu.

    --------------------------------------------------------------------------------

    SİLİVRİ’nin AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın lise öğrencilerine dağıttığı Mehmet Akif Ersoy’un 599 sayfalık "Safahat" isimli kitabına 160 sayfalık önsöz yazan M. Ertuğrul Düzdağ, Atatürk ve devrimlerini ağır bir dille eleştirdi.

    M. Ertuğrul Düzdağ, önsözde şu ifadelere yer verdi:

    Sayfa 81: M. Akif, 8 Nisan 1922 günü yayınladığı "Leyla" şiiri ile Müslümanların kurtuluşu ve İslam birliğini canlandırmış ve son ümidi olan Kurtuluş Savaşı’nın da bu amacı gerçekleştirme hedefinden uzaklaştığını görmekten duyduğu hayal kırıklığını ifade etmiştir."

    Sayfa 82: "M. Akif Kurtuluş Savaşı sonrası zafer sarhoşluğu alkol sarhoşluğuna dönüştü demiştir."

    Sayfa 83: Lozan Barış görüşmelerinin sürdüğü sırada Atatürk’ün TBMM’de Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey’in üzerine yürüdüğünü, bir süre sonra Ali Şükrü Bey’in kurduğu matbaanın "yakılması" için emir verdiğini iddia etmektedir.

    SATIŞI DURDURULDU

    Eğitim - Sen ile Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şubeleri olayı ortaya çıkarınca kitabın dağıtımı durduruldu.

    Eğitim - Sen Silivri Şube Başkanı Lütfü Duralı, 160 sayfalık önsözde amacın Mehmet Akif Ersoy’un ’Safahatı’nı öğrencilere okutmak değil, M. Ertuğrul Düzdağ’ın laik, demokratik cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine karşı olan dinci-gerici düşüncelerin dikte edilmesi olduğu kanısına vardıklarını söyledi.

    Önsözle kitabın, Mehmet Akif Ersoy’un ’Safahat’ı olmaktan çıktığını, M. Ertuğrul Düzdağ’ın politik kitabı haline geldiğini söyleyen Duralı, laik demokratik cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine karşı zihin bulanıklığı yaratacak, kuşkular uyandıracak çarpıtmalarla dolu bir kitabın okullarda dağıtılmasının bilinçli ve kasıtlı bir davranış olduğunu iddia etti.

    DEVRİME SALDIRI

    Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şube Başkanı İlhan Uygun da Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlattığı ’Safahat’ı, okuyucunun tarafsız ve etki altında kalmadan okumasına izin vermeyen Düzdağ’ın hazırladığı önsözün, Atatürk’e, devrim ve yönetim dönemine ilişkin saldırıların okul çağındaki öğrenciler üzerinde kafa karıştırıcı etki yapacağını ileri sürdü.

    2004 yılında da Silivri’de ’Sözlük Krizi’ çıkmış, Silivri Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Dayanışma Vakfı’nın öğrencilere bedava dağıttığı sözlükte laiklik, "Dini olmama hali, dinsizlik, dine karşı olan, din karşıtı" olarak tanımlanmıştı.

    DÜZDAĞ KİMDİR?

    Bursa’da doğan 65 yaşındaki M. Ertuğrul Düzdağ, İstanbul Edebiyat Fakültesi’nin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. İstanbul ve Bursa’da, İslámcı faaliyetlerde bulunan Milliyetçiler Derneği’nin çalışmalarına ve Risále-i Nur hizmetine katıldı. Marmara Üniversitesi İláhiyat Fakültesi Vakfı içinde "Mehmed Ákif Araştırmaları Merkezi"ni kurdu. Burada yayınlar yaptı, konferanslar düzenledi ve öğrencilere Safahat dersleri verdi. Bir dönem Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

    Görsem tanımam

    Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, öğrencilerin yaz tatilini okuyarak geçirmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın önerdiği 100 Temel Eser listesindeki "Safahat" adlı kitabı ücretsiz olarak dağıtılması talimatını verdiğini belirtti. Belediyenin 8 bin 500 YTL’ye 3 bin Safahat kitabı aldığını ve okullara gönderdiğini anlatan Hüseyin Turan, "Kitapla ilgili eleştiriler gelmeye başlayınca kitabı inceledim. M. Ertuğrul Düzdağ, kitaba yazdığı önsözde bir takım yorumlar yapmış. Kitabı inceledikten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek dağıtımını durdurduk. Kitabın yazarını sokakta görsem tanımam" dedi

    Kaynak: http://www.haberturk.com/newengine.php?haberturk=haber&@=234032



    Atatürkçü düşünce derneğini hiç anlamamışımdır.Şöyle düşünelim Sivaslılar İstanbula gidiyor ve Sivaslılar derneği açıyor veya Erzurumlular İzmire gidiyorlar ve bütünleşmek için Erzurumlular derneği açıyor..Demekki Erzurumda Erzulumlular derneği açılmıyor neden gereği yok bahsi bile abes kaçar değilmi..Veya Tekirdağ da Tekirdağlılar derneği..Aynen Türkiye de Atatürkçü düşünce derneğine gerek olmaması lazım gelir.Ama geln görün ki Tr nereye gelmiş kurulmak zorunda kalmış..Zaten bir yandan Atatürkçü olmak için illaki Derneğe üye olmaya gerek yok.Üye de değilim zaten..Ama İşte bunlar gibi ibneleri olduğu süerce ADD ye işin düşeceği gözüküyor..Add nin yaptıklarının bir kaçını tasvip etmesem de yaptıkalrı güzel işlerden biri üstte..İşe AKP tarafından yaklaşmadım çünkü hepsinin ne mal olduğu ve ülkeyi nereye sürüklediği belli..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ekim/2005
    Erkek
    nedense hiç şaşırmadım (:
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    ya abi walla aklım başlıkda kalıo okurken veremiom kendimi şu baslıgı duzelt a.q hiçmi forum kurallarını okumazsınız bvea??

    NesTo | same shit diffirent asshole
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Aralık/2003
    Erkek
    Usta biliyorum büyük yazılmayacağını da dellenince böyle oluyor a.q Ayarçekerim birazdan..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mcking
    mcking's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=27953

    birde bunu okuyun
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Bir an önce darbe yapılmazsa bunlar iyice kadrolaşacaklar devlette.Gidişat iyi değil arkadaşlar.Hep lafta ekonomimiz büyüdü falan.Hani varmı ekonominin büyümesinden etkilenen.Kime büyüyor bu ekonomi.Ne dediğini bilmeyen kabadayı,gerikafalı bir başbakanımızda var.Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete

    λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Aralık/2003
    Erkek
    NuMBeRoNe sen kendini bi bok mu sanıyorsun a.q Düzgün konuş lan kim amele..Konunun ciddiyetini kavrayamamışsın boşa laf yapıyon..Adam ol lan ilk baş.Kimse öğretmedi galba sana konuşmayı..Küfür ettircen illaki a.q
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    safahat? :)M.Akif ERSOY'un değilmiydi lan:D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek
    aa yapmayon arkadaşlar yaa..Hep komplo bunLar.Hep basının uydurması..

    Sizce bu kadar miLLiYeTçi bi AKEPE bunu yapar mı ya.? (!)
    sizce?

    .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    numberone a ya tbt den biri tecavüz etdi yada hacklendi gariban..

    NesTo | same shit diffirent asshole
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Aralık/2003
    Erkek
    Akp milliyetçi mii? Ya saçmalamayn bütün devleti sattılar Türklerin elinde ne kaldı ki..Ahanda bizim buradaki Sarmsaklı Çiftliğini bile Amerikanlar aldı..Her şeyi satıyorlar özelleştierme adı altında ardından ben milliyetçiyim..Yok öyle yağma..Akp Halkın geniş kısmı yani tabanına oynamaktan başka birşey yapmıyor..
Toplam Hit: 2981 Toplam Mesaj: 22