folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Alın Size Cevapsız Bir Soru..

Alın Size Cevapsız Bir Soru..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shamanist
    Shamanist's avatar
    Erkek
    Pithaghoras bir avukat yetiştirir.Fakir bir öğrencidir avukat.Atinaya haber salar;
    "En iyi avukatı yetiştirdim,kol kanat gerin"
    Avukat sorar öğretmenine,borcumu nasıl ödeyeceğim diye.
    Pithaghoras cevap verir,ilk davanı kazandığında yolla ücretini bana diyerek ve anlaşırlar.
    Yıllar geçer aylar geçer...
    Pithagoras ın parası gelmez,ve mahkemeye verir öğrencisini paramı vermedi diye.
    Mahkeme pithagorası haklı bulur ve öğrencisinin parayı ödemsi hükmüne varır.
    Pithaghoras öğrencine sorar;neden hala vermiyorsun paramı diye...
    Öğrencisi cevaplar,seninle ilk kazandığım davadan göndereceğim para için anlaşmıştık.İlk davamı şimdi kaybettim der,anlaşmaya göre para vermem gerekmiyor der...
    Kim burda suçludur??Kim haklıdır sizce?...
    Bu bir paradokstur.

Ya tanrı uzayı madde,dünyayı boşluk yaratsaydı??Nasıl bir örnekle açıklayacaktık?Sen bu soru sorsana kendine?Onu somut örneklerde arıyorsun,Düşünsene beynin var ama sadece %3 ünü kullanabiliyorsun.geri kalan %97 sinde neler var?Bilim sebepsiz yere beynin oluşmasını bilimsel açıklayabilecek mi?Matematiği evrene çekirdek kabuğu gibi atıp yüzlerce denkleme,kurala,sadece bir patlamadan oluşan bunca elemente ,bunca farklı maddeye .Yoktan var olduğu yerden,patlamayı ateşleyen küçük zerrelerden zerreleri içine alan gezegenleri nebulaları oluştuurması,molekküllerin kilometrede bir rastalndığı uzayda tonlarca ağırlığın havada asılı durması,merkezi olmayan bir çevrede fiziksel kuralların dengesininin muhteşemliği bana onun kudretini sınırsız kılıyor,kelimelere bile dökemiyorum.Ayrıca o boşlukta gaz nasıl var?o boşluk neden var?O gazların kimyasal özellikleri neden var?Neden sürtününce patlama oldu?Neden kuralı var?Patlamasa ne olacaktı?Uzay başlangıç mı?Merkezi yok çekim kuvveti yok.Ama ipe asılı mı duruyoruz?madem herşey birbiriyle ilişkili,o zaman neden aşağıya doğru düşmüyor gezegenler?Merkez nerede???Yer çekimi olması gerekirdi.....Allah var.Onun kuralları da çelişkileride yeni oluşumların,sebeplerini cevaplayan yeni kuralların da çelişkilerini kuran maddenin oluşumunun fiziksel kurallarını çelişkiyle kuran,Bu maddenin..............Merkez yoksa ,boşluksa ağırlık molekküllerden aşağıya süzülecektik.Madem sonsuz içindeyiz,Neden aşağı düşmüyoruz?Yıldızlar çekiyor efendim...O zaman neden hepimiz beraber düşmüyoruz,Peki merkez yoksa neden neden neden neden neden neden neden.....Bu da bir paradokstur.Biz onun cevapsınızında yaşıyorsak,cevaplarında da çelişkilerine...Off kafa atmak istiyorum gece gece böyle konular sigara alacağım PEKİ siz salak kayayı kaldırmaya durun,Ben tanrının evrenini düşünüp kafayı yemeye gidiyorum. :)

iyi biri değil... TBT
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    veron61 bunu yazdı:
    -----------------------------
    sınırlı beyinle sınırsız kavranamaz... fatal eror..
    [Nokta] :D

Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    teodos bunu yazdı:
    jannissary bunu yazdı:

teodos bunu yazdı:

:))) bence bu tür sorulara sen cevap verme istersen.İnan yazdıkların çok komik olmuş. 2 arkadaş bizi baya güldürdün. Buna verilebilecek en güzel cevabın susmak olmalı senin.

baş belasımısın mürid? kanınamı dokundu adama cevabı oturtunca? ..............
    :) Küçüksün daha. aklın erse bunları yazmazdın.

e buyur sen kendi aklının erdiğini anlat...  engin dini bilgilerinden yararlanmak istiyorum.. madem benimkiler komik

hadi sen anlat bakalım büyüksünya itibar ederiz eblet...

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

adam sadece ortalıgı karıştırmak için yazmış. madem cevabının olmadıgına inandın ne mantıkla sorgulamaya devam ediyosun , yani sorgulama amacın ne?

cevapsız olmadıgını düşünüyosan konu başlıgına "alın size cevapsız bir soru" yazma.

sanki Tarikat bu tür şeyleri çözme ile nam salmışta bize soru getiriyosun, senin sordugun bu soruları ilk okuldaki çocuklar soruyor. 

mayrip bunu yazdı:
    ateist sorusu olduğu belli.... apaçık şirktir. Senin müslümanlığından şüpheliyim....

bi ateist böyle soru sormaz, ama ateist oldugunu idda edip hava yapmaya çalışan adam bu soruyu sorar.

x kapasiteli bir olgu en fazla x kapasiteli birşey ürete bilir,

söylemek istediğim şu: bir insan ancak kendi işlem kapasitesitesi gücünde bir pc ortaya çıkarabilir (şuan bile hayal olarak görünüyor).

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek
    VisualBoy bunu yazdı:

bi ateist böyle soru sormaz, ama ateist oldugunu idda edip hava yapmaya çalışan adam bu soruyu sorar.

x kapasiteli bir olgu en fazla x kapasiteli birşey ürete bilir,

söylemek istediğim şu: bir insan ancak kendi işlem kapasitesitesi gücünde bir pc ortaya çıkarabilir (şuan bile hayal olarak görünüyor).

sana bu konuda katılmıyorum visual hocam şöyleki; burda bahsettiğimiz x kapasitesinin ne oldğna göre değişir bu

durum örneğin;bir insan beyin gücünü ve bu güçle ürettği araçları kullanarak bir vinç üretebilir... bu vinç büyük yükleri

kaldırabilirken insan bunu yapamaz.. aynı şekilde insan kapasitesini kullanarak araba yapabilir ama bu arabadan

hızlı hareket edemez... yani kapasite derken ne yönden ele alındığı önemlidir bence.. ama mesela senin dediğin gibi

bir insan en fazla insan zekası kadar bir bilgisayar üretebilir.. bu senin dediğin doğru çıkarır ama benim örneklere

bakınca en azından fiziki güç açısından insan kapasitesinden büyük olanı yapabilir.. ayrıca zihin gücünüde ele alırsak bile

bir insanın saniyede pc kadar matematiksel işlemi geçirmesi mümkün değildir... fakat konuya dini yönden bakınca

tamamen farklı bi durum ortaya çıkıyor... şüphesiz Allahın tüm sıfatları sonsuz olduğu için kapasite dediğimiz sınırlı

kavramla bağdaştıramyaız.. çünkü kapasite dediğimiz sayısal ve sınırlı kavramdır... birşeyin kapasitesinden bahsederken

sayılarla destekleriz... sonsuz kavramında ise miktar ve sayısal bir değer yoktur...

(konu saptı ama olsun en azından söyleyebilcek bişeylerimiz var dimi yani :D)

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyclonems
    cyclonems's avatar
    Erkek
    insan kendinden daha büyük ve ağır şeyler yapabiliyorsa neden tanrı yapmasın

yapım aşamasında
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

yerçekimsiz bi ortamda kendinden kat kat büyüklükte bi kayayı kreston yaratamamakta ancak kaldırabilmektedir.

bu şartlar altında :

krestonun yerçekimsiz ortamda kayayla ne işi vardır?
    yaratamıyosan kaldıracaksın mıdır?
    tanrı maddesel midir? inançların hoşgörüyle paylaşıldığı bi ortam var mıdır? varsa yer çekimi kaçtır bu ortamın?

Zimbabwe
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    domino
    domino's avatar
    Erkek
    c0ldmAniac bunu yazdı:

Soru:Tanrı, kendisinin kaldıramayacağı kadar ağır bir kaya yaratabilir mi?

Yaratabilir: O istediği herşeyi yaratabilir.

Yaratamaz: Onun gücü herşeye yeter.

Ya bu şartlar altında böyle bir tanrı yoktur

Ya onun gücü sonsuz değildir

Ya da istediği herşeyi yaratamaz. 

Bu üç olasılık da bütün semavi dinler ile çelişir. Birileri yalan söylüyor..

buna senin aklın ermez benimde ermez..

sen insan olduğunu kabul ediyorsun öyleyse sınırlı olduğunuda biliyorsun.. peki söylermisin sınırlı birisi sınırsız biri hakkında nasıl mantık yürütüp sonra da kendini haklı kabul edebiliyor???

bende şunu sorayım:  biz müslümanlar Allah'ın ezeli olduğuna inanıyoruz.. yani başı yok.. peki bi düşünelim.. Allah bi milyar yıl önde ortaya çıktı desek olmaz daha öncesi desek olmaz daha önceside olmaz düşün başlangıcı yok bunu nasıl açıklayacaksın?

kur'an'da cinlerin, meleklerin varlığına dair ayetler var.. hadislerde var bildiğim kadarıyla.. biz müslümanlar onların varlığını kabul ediyoruz.. peki bana cinlerin var olduğunu kanıtlayabiliyormusun?? Allah bu alemi yaratıyor ve içine biz insanların göremediği varlıklarda koyuyor kendisine ibadet etsinler diye.. ama bunları biz ne görüyoruz ne duyuyoruz.. madem Allah'a haşa kayayı elle tutup kaldırtıyorsun o zaman cinlerin varlığını da açıklarısın heralde bize??

yada .....

başta dediğim gibi biz sınırlıyız.. sonsuzluk kavramını bile anlayabilmiş değiliz.. bazı şeyler vardır aklımızla anlayıp iman edebileceğimiz birde anlayamadığımız halde iman ettiklerimiz vardır.. bunlara inanırız ve bunlar hakkında mantık yürütemeyiz.. Allah korusun mantık yürütelim derken imanımızdan olabiliriz..

sakıncalı böyle şeyler

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KapTaN60
    KapTaN60's avatar
    Erkek
    felsefeden ömür boyunca nefret etmişimdir

İTÜ gerisi yalan BU SİTEYE ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 tarih ve 2008/599 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI"nca engellenmiştir. Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 of 2008/599 . --------------------------------------------------------------------------------
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dellus
    Dellus's avatar
    Erkek

Soruyu okuduktan sonra hemen cevap yazıyorum . Bu hassas konu hakkında..

1->'kendisinin kaldıramayacağı kadar ağır bir kaya' derken aslında tanrının sonsuz oldugunu ve sonsuzdan daha buyuk bir kaya nasıl olur...????

Tabi sonsuz kavramını kavramak zor. ne buyukluk varsa o sonsuzdan kucuktur. ve sonsuzdan buyuk bi buyukluk yoktur.

Yani soruyu soran sonlu bi akla sahip oldugu için senin bunu anlamaman dogal.

Allah herzaman en guçlu her seye gucu yetendir. CUNKU O SONSUZ'A SAHİPTİR.

YourDeath!..Bi nefes kadar yakın..
Toplam Hit: 8592 Toplam Mesaj: 54