Alınacak Laptop Tavsiyesi
-
iyi günler tarikat ahalisi,
yakın bir zamanda laptop alacağım alacağım pc de kesinlikle olmasını istediğim şeyleri söyleyerek başlayayım
-15.6" ekran
-türkçe Q klavye
-sağlam bir kasa
oyun oynamak istiyorum oyundan kastım adam akıllı 3d oyunlar (euro truck, cod serisi) gibi sağlam 3d si olan oyunlar ve yeni çıkacak 1-2 yıl içindeki oyunalrı desteklemeli
- ve son olarak normal kullanımda ısınmamalı oyun oynarken 85-90 derece olmasın
4 tane pc buldum alt alta yazıyorum fiyat performans açısından en iyisini söylerseniz sevinirim
toshiba l850-1TX http://www.toshibatr.com/Laptop/Satellite/L-Serisi/SATELLITE-L850-1TX (radion ekran karıt var bir türlü sevemedim onları ondan çekiniyorum)
lenovo y500 http://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-lenovo-ideapad-y500-59-367293-fiyati,1035687.html
lenovo y580 http://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-lenovo-ideapad-y580-59-332595-fiyati,830130.html
toshiba p855-34c http://www.teknosa.com/urunler/125032562/toshiba-satellite-p855-34c-notebook
fiyatlarına gelirsek
toshiba l850-1rj 1.986,09 TL
lenovo y500 2200.00 TL
lenovo y580
2,460.50 TL toshibap855-34c 2.395,48 TL
toshibaları evde bir tane eski öylece duran 'toshiba satalitte a30' var onu verince gelecek fiyatı yazdım y500 ü vatan computer fiyatı y580 de pcdepo fiyatıdır bu fiyattan daha uyguna satan varsa ondan dan alabilirm (0'ı tabiki )
not: bu pcler dışında pc önermek isteyenlere de açığım
hadi kalın sağlıcakla
-
bilgisayarı okula götürecek misin, götürmeyecek misin ? ona göre yazalım.
-
nurulmac11 bunu yazdı
yatılı okulda okuyacağım dolayısı ile götüreceğim
edit: sanırım odadan pek çıkarmam ama düşme kırılma v.s. durum için soruyorsan
asiminnesli tarafından 23/Ağu/13 20:58 tarihinde düzenlenmiştir -
asiminnesli bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
lenovo nun kasalar gordugum kadariyla digerlerinden daha saglam. cok dusururum diyosan lenovo thinkpad yada dell precision tarzi daha kurumsal aletler alabilirsin ama fiyat farki cok olur siktiret, 100 liraya bi teknokask yaptir, onlarda seni sikmeye bakiyo ellerinden geldiginde sigorta kapsamina sokmuyolar
ayrica butcen ne kadar?
-
asiminnesli bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
hocam o zaman para konusunda sıkıntı yok gibi. ben yazdığın lenovlardan birini öneririm. çok farkları yok zaten. ağırlığına bakarak seç ki taşıması kolay olsun. bir de googleda sitelerden kullanıcı yorumlarına bak. dh de falan dediğin laptoplar için ana başlık var. ordan daha esaslı bilgi edinebilirsin soğuma vs problemleri ile ilgili.
-
yolbulucu bunu yazdıasiminnesli bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
lenovo nun kasalar gordugum kadariyla digerlerinden daha saglam. cok dusururum diyosan lenovo thinkpad yada dell precision tarzi daha kurumsal aletler alabilirsin ama fiyat farki cok olur siktiret, 100 liraya bi teknokask yaptir, onlarda seni sikmeye bakiyo ellerinden geldiginde sigorta kapsamina sokmuyolar
ayrica butcen ne kadar?
2000-2500 düşünüyorum
-
Fiyat limiti söylememişsin?
Msi ge60/ge70 veya diğer modellerine bakabilirsin,tavsiye ederim.
Bunlar dışında lenovo y500 iyi gibi. Ama oyun istiyorsan 650m yetmeyecektir,en azından 660m olmalı. Bu durumda msi modellerine yönelmen lazım.
http://www.pcdepo.com/msi-ge60-602xtr-notebook-urun9590.html
-
nurulmac11 bunu yazdıasiminnesli bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
hocam o zaman para konusunda sıkıntı yok gibi. ben yazdığın lenovlardan birini öneririm. çok farkları yok zaten. ağırlığına bakarak seç ki taşıması kolay olsun. bir de googleda sitelerden kullanıcı yorumlarına bak. dh de falan dediğin laptoplar için ana başlık var. ordan daha esaslı bilgi edinebilirsin soğuma vs problemleri ile ilgili.
lenovonun birinde slı var ha tamam güzel hoş bir özellik ama kullanmama yani sanmıyorum ikinci ekrna kartını takacağımı onun için y580 diye düşünüyorum katılıyormusun?
-
asiminnesli bunu yazdınurulmac11 bunu yazdıasiminnesli bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
lenovonun birinde slı var ha tamam güzel hoş bir özellik ama kullanmama yani sanmıyorum ikinci ekrna kartını takacağımı onun için y580 diye düşünüyorum katılıyormusun?
afedersin ama sli i neden kullanmayasin ? zaten odanda kullanmayacakmisin aleti ? batarya acisindan sorun olmaz 1,5 katina yakin fps alirsin
-
Sli yaygın desteklenmiyor henüz,ne derece stabil çalışıyor bilgim yok ama sorunlu olduğunu düşünüyorum.
Oyun diyorsan en azından bi i5+660m alacaksın
Msi modellerine bak derim,2. el alırsan,buraya koyduğun 650m'li makineyle karşılaştırılamayacak performansı verecek makineler bulabilirsin(2500 lira limitle)
-