Altın Oran 1,618 Belgeseli
-
sanacasta bunu yazdı
Orantının önemine dikkat edin.
http://suphecimelekblog.wordpress.com/2009/04/28/kutsal-gizemler-ve-altin-oran-mucizesi/
şunları okuyup tekrar düşünürsen. oranı falan görürsün.
-
attackatak bunu yazdı
Microsoft için:
When converting float or real values to decimal or numeric, the decimal value will never have more than 17 decimals. Any float value < 5E-18 will always convert as 0.
Kaynak: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms187746.aspx
Decimal'den daha büyük bir sayı var mı bilmiyorum?
nessaj mıdır nedir biri biginteger örneği vermiş, bi de resim koymuş. O arkadaş, big integer ın virgüllü değer alamayacağını araştırsın lütfen. Amk konu sanki bu ki, bunun üzerinde yoğunlaştınız.Ama herşeye rağmen tamam diyorum alsın arkadaşlar 50 karakter alsın, 100 karakter alsın sizi mi kıracağım? Neyi değiştiriyor? Ben haksız olayım. Ben kötü yazılımcı olayım. Bu neyi değiştiriyor?
Bütün ateistler bir oldunuz, çirkefçe saldırmaya başladınız. Başka bi olayınız yok.
google dan program bulup açtığını gördüm ve kapattım. sen 6dk video çekmeye gerçekten üşenmedin mi hocam?
Yukarıda ki mesajı gördün mü? Araştır gözünü seveyim. Daha da yazmayacağım bu sayı hakkında bir şey...
Anlayamıyorum sizde ki mantaliteyi? Haksız olduğum yok ama olsam ne fark edecek? Neyi değiştirecek? Sonuçta Pi sayısının kusursuz olmadığını en mantıklı cümlelerle açıklayan yine sensin.. Ne yani ne oldu?
Sen beni kötü yazılımcı olarak lanse etsen ne olacak? Benim maaşımda düşüşe mi gidilecek? Amaçsız kuzeye dalan Cengizhan gibisin valla.
interfector bunu yazdıYazılımcı insan :)
3. 14159 26535 89793 2384 - Virgülden sonraki 19 rakam.
Bu video mu senin için hazırladım. http://yadi.sk/d/QpR_NmkxHwkEt
http://yadi.sk/d/wYDuUWLYHwkFK bonus :D
-
VBDream bunu yazdı
Klişe bir sorumuz
"Allahın gücü herşeye yetiyorsa, kendinden daha güçlü birşey yaratırsa ne olur ?"Burada ki güçten kasıt nedir bilmiyorum ve en doğrusunu Allah bilir ama Evet bu bize verilen bilgiler doğrultusunda Allah herşeyi yaratabilir diyelim.
Ama o yaratılan şey yoktan var edilmemiş olur. Bir nevi doğurma-sonradan var edilmiş olur. Yani bahsettiğin şey, bizim Allah kavramımızdan uzaklaşıyor. Eşit ya da üstün olmuyor. Bu yüzden hepinizin bu klasik tezi hakkında, bir daha düşünmesi gerekiyor.Doğan-Yaratılan herşey ölür. Allah ise doğurulmamıştır olarak geçiyor kitabımızda. (İhsal suresi 3.ayet. aynı zaman da doğurmamıştır).
Bu durumda ingilizce de ki god kelimesinin, isim olarak kastettiğinin dışında nitelikte ki anlamına da ulaşmış oluyoruz.
attackatak tarafından 15/Şub/14 22:15 tarihinde düzenlenmiştir -
attackatak bunu yazdıattackatak bunu yazdı
Microsoft için:
When converting float or real values to decimal or numeric, the decimal value will never have more than 17 decimals. Any float value < 5E-18 will always convert as 0.
Kaynak: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms187746.aspx
Decimal'den daha büyük bir sayı var mı bilmiyorum?
nessaj mıdır nedir biri biginteger örneği vermiş, bi de resim koymuş. O arkadaş, big integer ın virgüllü değer alamayacağını araştırsın lütfen. Amk konu sanki bu ki, bunun üzerinde yoğunlaştınız.Ama herşeye rağmen tamam diyorum alsın arkadaşlar 50 karakter alsın, 100 karakter alsın sizi mi kıracağım? Neyi değiştiriyor? Ben haksız olayım. Ben kötü yazılımcı olayım. Bu neyi değiştiriyor?
Bütün ateistler bir oldunuz, çirkefçe saldırmaya başladınız. Başka bi olayınız yok.
google dan program bulup açtığını gördüm ve kapattım. sen 6dk video çekmeye gerçekten üşenmedin mi hocam?
Yukarıda ki mesajı gördün mü? Araştır gözünü seveyim. Daha da yazmayacağım bu sayı hakkında bir şey...
Anlayamıyorum sizde ki mantaliteyi? Haksız olduğum yok ama olsam ne fark edecek? Neyi değiştirecek? Sonuçta Pi sayısının kusursuz olmadığını en mantıklı cümlelerle açıklayan yine sensin.. Ne yani ne oldu?
Sen beni kötü yazılımcı olarak lanse etsen ne olacak? Benim maaşımda düşüşe mi gidilecek? Amaçsız kuzeye dalan Cengizhan gibisin valla.
interfector bunu yazdıYazılımcı insan :)
3. 14159 26535 89793 2384 - Virgülden sonraki 19 rakam.
Bu video mu senin için hazırladım. http://yadi.sk/d/QpR_NmkxHwkEt
http://yadi.sk/d/wYDuUWLYHwkFK bonus :D
Yine yazdıklarımı farklı yerden anlıyosun yazılımcı kardeş :D Yazdıklarımı bi oku ondan sonra konuşalım. Ek olarak tekrar ediyorum bilmediğin konuda konuşma. Google dan program indirip video çekmeye inan üşenmedim :D O kadar canım sıkıldı ki :D Anlatamam yani :D
http://www.pisymbol.com/apps/picalc/picalc.104.zip Al sana programın kaynak kodları. Adamlar gayet güzel kodlamışlar. Gayette güzel bir şekilde hesaplıyor.
-
Uuu
-
attackatak bunu yazdıVBDream bunu yazdı
Klişe bir sorumuz
"Allahın gücü herşeye yetiyorsa, kendinden daha güçlü birşey yaratırsa ne olur ?"Burada ki güçten kasıt nedir bilmiyorum ve en doğrusunu Allah bilir ama Evet bu bize verilen bilgiler doğrultusunda Allah herşeyi yaratabilir diyelim.
Ama o yaratılan şey yoktan var edilmemiş olur. Bir nevi doğurma-sonradan var edilmiş olur. Yani bahsettiğin şey, bizim Allah kavramımızdan uzaklaşıyor. Eşit ya da üstün olmuyor. Bu yüzden hepinizin bu klasik tezi hakkında, bir daha düşünmesi gerekiyor.Doğan-Yaratılan herşey ölür. Allah ise doğurulmamıştır olarak geçiyor kitabımızda. (İhsal suresi 3.ayet. aynı zaman da doğurmamıştır).
Bu durumda ingilizce de ki god kelimesinin, isim olarak kastettiğinin dışında nitelikte ki anlamına da ulaşmış oluyoruz.
Soru mantıksız değil mi, VBDream?
Konunun şu kısmına kadar çok mantıklı şeyler yazıyor gibiydin.
Her şeye gücü yeten kendinden güçlü bir şey yarattığında aslolan en güçlü kim oluyor bu durumda? Yaratan mı, yaratılan mı?
Çok merak ediyorum.
-
VBDream bana PM ile bunları bildirdi. Yazılan cümleler konunun Felsefeye girişinin göstergesidir.
attackatak için:
Allahın yarattığı şeyi yok edebilecek olması doğru, çok sevdim bunu. Sorun şu, yarattığı şey daha yüce olduğu için ya Allahı yok ederse ?
Allahın yutan eleman olması durumunda allah dokunulmaz oluyor, o zaman yarattığı daha yüce şey de dokunulmaz olduğu için onu yok edemezse ?
Allah kendinden daha yüce bir şey yarattığında kuranda yazan en yüce ve kudretli sıfatını kaybedecek, yaratamazsa da kaybedecek.
Ayrıca allah en kudretliyse, dikkat, "en", son noktaysa eğer belki de daha kudretlisini yaratamayacak ? Yaratırsa yukarıda ki cümlelere dönüyoruz.---------------------------------------------------
VBDream'in yazdıklarına orantılı şunları düşünüyorum;
Allah'ı yutan elaman gibi görebiliriz. Bunda sıkıntı yok.Kendinden üstün varlık gibi bir şey yaratması söz konusu değil. Güçlü bir varlık yaratabilir ama kendisinin yaratma gücü var ise, yarattığının onu yokedebilme ihtimali de yoktur.
Yaratım konusu mevcut orada. Yaratılan, yaratan ile aynı şekilde algılanamaz.
Daniel-Koo tarafından 15/Şub/14 23:30 tarihinde düzenlenmiştir -
Daniel-Koo bunu yazdı
VBDream bana PM ile bunları bildirdi. Yazılan cümleler konunun Felsefeye girişinin göstergesidir.
attackatak için:
Allahın yarattığı şeyi yok edebilecek olması doğru, çok sevdim bunu. Sorun şu, yarattığı şey daha yüce olduğu için ya Allahı yok ederse ?
Allahın yutan eleman olması durumunda allah dokunulmaz oluyor, o zaman yarattığı daha yüce şey de dokunulmaz olduğu için onu yok edemezse ?
Allah kendinden daha yüce bir şey yarattığında kuranda yazan en yüce ve kudretli sıfatını kaybedecek, yaratamazsa da kaybedecek.
Ayrıca allah en kudretliyse, dikkat, "en", son noktaysa eğer belki de daha kudretlisini yaratamayacak ? Yaratırsa yukarıda ki cümlelere dönüyoruz.Bundan sonra yaratılacak hiçbirşeyin neden daha yüce olamayacağını da anlattım yukarıda. Biz Allah'ı Kuran'dan tanıyoruz. Kuran'a göre gidersekte Allah doğurmamış ve doğrulmamıştır. Yaratılmamıştır.
Yani? Bu faktörün hiçbir şekilde eşit olamayacağı(dolayısıyla her zaman "<") ortaya çıkıyor.
Yani? Yaratılan şey ölür. Ama Allah yaratılmamıştır?
Yani? Bu, o mantıkla baktığımız da Allah'ın ölümsüz(bizim mantığımız da) olduğunu sonucunu çıkarıyor.
Yani? Yok mu edecekti?
Eğer bu dünya gözüyle bakmaya devam edeceksek, yaratılan herşey sahibine muhtaçtır. Yarattığın arabadır evdir en azından bi bakıma muhtaç. Ama Allah hiçbir şeye muhtaç değil. Çünkü yaratılmış değil. (İnsan da diriltileceği gün Allah'ın affına muhtaç olacaktır. Yalnız şuan için bu konu senin gözünde netlik kazanmadığı için insanı konu dışı bırakalım)
Bak Kuran ne diyor:
7:191 - Hiçbir şey yaratmayan ve kendileri yaratılmış olan putları mı Allah'a ortak ediyorlar, ona eş koşuyorlar?
attackatak tarafından 16/Şub/14 11:20 tarihinde düzenlenmiştir -
attackatak bunu yazdı
Bak Kuran ne diyor:
7:191 - Hiçbir şey yaratmayan ve kendileri yaratılmış olan putları mı Allah'a ortak ediyorlar, ona eş koşuyorlar?
hani allahı da bişey yaratırken görmedik =) putlar hiç olmazsa görünüyor allahta o da yok =)
-
Prometheus bunu yazdıattackatak bunu yazdı
Bak Kuran ne diyor:
hani allahı da bişey yaratırken görmedik =) putlar hiç olmazsa görünüyor allahta o da yok =)
kardeş bak güzelce konuşuyoruz şurda. varsa sormaya değer bi sorun sor. yoksa çirkeflik yapma.
empati yoksunu gibi yazılar yazıyorsun.