Altın Oran 1,618 Belgeseli

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2003
    Erkek

    Vbdream senin bu matematik konularını anlamaya beynin yetmiyor ama zihnini ele geçiren şeytan seni hop hop hoplatıyor.  Senin gibileri Allah bilerek doğru yola iletmez ve cehenneme atar. Biran önce kendine çeki düzen ver tövbe et. Bu benden sana tahribat kardeşliği tavsiyesidir.


    https://twitter.com/ElliotticianRB
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    sanacasta bunu yazdı

    Vbdream senin bu matematik konularını anlamaya beynin yetmiyor ama zihnini ele geçiren şeytan seni hop hop hoplatıyor.  Senin gibileri Allah bilerek doğru yola iletmez ve cehenneme atar. Biran önce kendine çeki düzen ver tövbe et. Bu benden sana tahribat kardeşliği tavsiyesidir.

    tavsiyen için teşekkür ederim,

    tam olarak matematiksel hatalarımı nerede yaptığımı ki matematiksel konuşmadım felsefe ağırlıklı konuştum, o yönde hatalarımı bana gösterir ve anlatırsan şeytanlarıma kış kış diyebilirim.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2003
    Erkek

    Sen 2*2=4 etmez diyorsun. Zamanın varken doğru yolu görmeni Allah'tn temenni ederim.


    https://twitter.com/ElliotticianRB
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek
    VBDream bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı
    VBDream bunu yazdı

    sana sonsuz birşeyi göstermemi istiyorsan bana allahı gösterirmisin ? Sonsuzu görme talebin varken, allahı görme talebin niye yok ? iş felsefeye dönmeyecek, işin felsefik kısmını şurası kilitliyor,

    "paradoksun olduğu bir evrende 'Yüce' bir tanrı olmaz",

    iş dinin size verdiklerinden dolayı psikanalize gidecek.

    Hocam yine başa dönüyorsun. Noldu senin soru? Sorulacak her soruya, verilecek kaypak bi cevap buluyorsun.

    O zaman bi turn de ben sana vereyim. Madem bana sonsuzluktan bahsediyorsun, bana Allah gibi sonsuz kudreti olmayacak bir şeyin olamama ihtimalini kanıtla? al sana paradoks ortadan kalktı.

    Önce materyalist bir şey hakkında mı konuşuyoruz, yoksa felsefe mi yapıyoruz onu bi kesinleştir.

    Tam olarak bahsettiğim şey budur, adına çelişki değilde paradoks denmesinin sebebi de budur.

    Klişe bir sorumuz

    "Allahın gücü herşeye yetiyorsa, kendinden daha güçlü birşey yaratırsa ne olur ?"

    olasılıklar:

    - Allahın gücü herşeye yetiyor ve kendinden güçlü birşey yaratıyor, bu sefer kendinden daha güçlü bir varlık yarattığı için en kudretli o olmuyor

    - Allahın gücü herşeye yetiyor fakat yaratmamayı seçiyor, bilinçli bir hareket yaptığı için, seçim yaptığı için ve her seçiş bir vazgeçiş olduğu için Allah'ın gücü tüm olasılıklara erişemiyor. Herşeye gücü yeten Allah aynı anda 2 seçeneği seçebilir mi ? Örnek vermek gerekirse, Allahın gücü herşeye yettiği için Allah birşeyi aynı anda hem yaratmaya hemde yoketmeye kalksa ne olur, 2 seçeneği de seçebilir çünkü en kudretli.

    Yukarıda ki paradoks semavi dinlerin bahsettiği "Kesin" olarak yüce Allah'ın olmamasının kanıtıdır, o kendi ağzınla söylediğin senin fikrin olan ve çok beğendiğim cümlen. "Belki" daha doğrusu "Kısmen" yüce bir Allah olabilir fakat "Tamamen ve Kesin" olamaz ki o zaman bahsedilen herşeye gücü yeten kudretli bir Allah olamaz.

    Eğer dediğini doğru anlamışsam böyle. Yok anlamamışsam, düzelt lütfen.

    edit: ya da yazmayayım hocam. ben yurtdışındayım ve saat farkı var. ve gerçekten zor bi gün geçirdim. yorgun olduğumu hissediyorum. tatlı sözle başladık, tatlı sözle bitirelim. kafamı dağıtmama ve stres atmama destek olduğun için teşekkürler. neredeyse 2 yıldır tartışmıyorduk...

    ikinci edit: bu yazıyı sildim. dediğini cidden o kafayla anlamamışım. yorgun olduğumu belirtmiştim :) cevabı 10.sayfa da yazdım.

    attackatak tarafından 15/Şub/14 22:07 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2003
    Erkek

    Fibonacci sayıları bir artma veya azalma oranından ibarettir.

    sanacasta tarafından 15/Şub/14 21:13 tarihinde düzenlenmiştir

    https://twitter.com/ElliotticianRB
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Yine başlamış mükemmel ateyizlerimizin toplanıp saldırma partisi :D

     


    www.kriptopedi.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2003
    Erkek

    Ben borsa ve forex işlemlerinde artış ve azalışı hep fibonacci oranlarıyla ölçerim. Alım veya satım noktası fibonaci oranına denk olmalıdır. Örnek amerikan borsası dow jones benim için fibonacci oranına değdi ve satış girdim. Başlığı açan arkadaş fibonacci oranını bir sayı gibi göstermiş ama gerçekte çok fazladır. Bundan dolayı arkadaşların kafası karışıyor şeytan akıllarını karıştırıyor.

    sanacasta tarafından 15/Şub/14 21:21 tarihinde düzenlenmiştir

    https://twitter.com/ElliotticianRB
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2011
    Homo
    attackatak bunu yazdı
    interfector bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı
    interfector bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı
    VBDream bunu yazdı
    neyi çarpıtıyorum arkadaş, madde madde yazayım öyle anlamayı dene o zaman.

    1- Allahın gücü herşeye yeter

    2- Pi sayısının devirli basamakları(virgülden sonraki basamakları) sonsuza kadar gider
        a. Ayrıca belli bir desenin dışında gider yani düzenli değildir

    şimdi tekrar soruyorum,

    Allah'ın pi sayısının devirlerini durdurmaya gücü yeter mi ?

    belki şimdi ki teknoloji bunu yapıyor ya da belki 10-20 yıl sonra ki teknoloji pi sayısının devirlerini bi yerden sonra tekrar ettirecektir...

    tekrar etmeyeceğinin garantisini verebiliyor musun? elinde ki pc nin sadece 18 basamak hesaplayacağını biliyor musun? daha fazlasını kabul edecek bi değişkenle çalışamazsın bile...

    öyleyse söyle neyin garantisini veriyorsun? neye göre kusursuz bu sayı? yazılım mühendisi kimliğimle soruyorum bu soruyu...

    Öncelikle şu pi tartışmasına nokta koymak istiyorum. elimizdeki bilgisayarla şu kullandığın makinalardan bahsediyorum. adamlar 2,7 trilyonuncu basamağına kadar gitmişler. yani 18 basamak falan bilmediğin konularda konuşma.

    Pi sayısının kullanım amacını biliyormusun acaba? http://tr.wikipedia.org/wiki/Pi_say%C4%B1s%C4%B1

    Yazılımcı kimliğinle önce kullanım yerlerine bi bak derim. Sonrasında ise. Açıklamama pi sayısının bi sınırı olduğundan bahsetmek istiyorum. Mutlaka bir sınırı var. Çünkü.. Pi sayısı ile hesaplanan çemberin çevresi formülü. Pi x r , bunun sınırı olduğunu nerden mi biliyoruz. r x 4 yaptığımız zaman karenin çevre formülünü buluruz. Çemberin çevresini hesaplamak için kullandığımı formüldeki pi sayısının sonsuz olma ihtimali yoktur. Çünkü çember sonsuz değildir. Çapı ile (r) pi sayısını çarptığımızda çevreyi buluruz. Teknolojik ve bilimsel gelişmeler bize ilerde net bir rakam verecektir elbette. Bulunan sayıya pi mi deriz eşşeğin zki sayısımı deriz bilmem. Ama kusursuz bir sayıdır. Çemberim çevresini hesaplamak için bildiğin başka bir sayı veya formül varsa öğrenmek isterim. Boşu boşuna pi yi 3,14 almayalım bizde :D Malesef elimizdeki imkanlar çevresini hesaplarken tam doğru bir sonuç vermiyor. Mümkünse eline metre alıp çemberi çevreleyeceksin. En doğru sonucu bulursun :D Ancak bilimsel hesaplamalarda geçerliliği tüm dünya tarafından kabul edilen pi sayısını kullanmak zorundasın. Mehmet sayısı kullanarak bulamazsın malesef :D

    O yazılım mühendisi kimliğine selam söyle benden. Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etsin. Elimdeki bilgisayar çok ısınmasa bende hesaplama işine başlıycam da işte :D

    Şeyhe Not : Sevgili şeyhim tarikat içinde paralel tarikat var bu konuda yönetim olarak bişeyler yapacakmısınız? Örnek veriyorum Under hocamızı başka bir şehire sürmek yada modları görevden almak gibi bir durum söz konusu olabilir mi :D Yüce aklınızın ardına sığınarak cevaplarınızı merakla beklemekteyim. Umarım beni görevden alıp sürmezsiniz AB ye :D

    Edit : Hocam kusura bakma ses kaydı falan bulamadım ama pi sayısı ile şöyle bir şey buldum umarım işini görür.

    http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/13412241.asp

    Kardeş windows mu kullanıyorsun? Geçsene bana virgülden sonra 18 karakteri? Yoksa elinde ki milyar dolarlık bi süper pc mi?

    Bi bok bildiğini düşünerek gelip bi de pi sayısını anlatıyosun... Çirkefleşmeyin. Alıntıya bakarsan adamın elinde ki pc den bahsediyorum.

    Siz neyi tartıştığınızı önce bi kendi aranız da anlaşın. Başından beri kusursuz bi sayı olmadığını ve olmayacağını dile getiren benim zaten.

    Canım benim. Gerekli yazılımı yaptıktan sonra niye 18 basamaktan sonrasını bulamayasın. Alıntıya iyi bak ozaman. Adamın elinde milyar dolarlık makine mi varmış? İlla windows tabanında mı işlem yapıcaksın. Bilgisayar ve yazılım sadece windows için mi var? Ben sana pi sayısı kusursuz bir sayı değil demedim. Pi sayısı şuan için kusursuz değil diyorum. Yani bu şu anlama geliyor. O güzel aklına yaz. Elimizdeki teknoloji henüz pi sayısının son basamağını bulamadı. Yani tekrar ediyorum. Henüz kusursuz değil. Ancak şunuda belirtiyorum. Teorik olarak son basamak bulunduğu zaman kusursuz bir sayı. Amaaa henüz son basamağı bulacak bir aletimiz yok. Umarım anlamıştır senin yazılımcı kimliğin.

    Kardeş çık yukarı yazımı oku. Profil resmin de kodlar var aç bi visual studio projesi ismi "WindowsFormApplication1" olsun. içine de bi decimal değişkeni oluştur ve test et.

    Ben adama "elinde ki bilgisayar" gibi bi laf ediyorum dimi? bak alıntıda ki yeri de koyulaştırdım. İyi bak. Hala neyi tartışıyorsun benimle?

    Benim orada verdiğim örnek, sonuçta elimiz de ki teknolojiyle bi yere kadar gideceğimiz. Ki gidebildiğimiz nokta da pi sayısının sonu olduğunu keşfettiğimizi söylüyorsun zaten. Neyi tartışıyorsun hoca? Söylediğimi yanlış anladığını kabul et ve bitir lütfen.

    Yazılımcı insan :)

    3. 14159 26535 89793 2384 - Virgülden sonraki 19 rakam.

    Bu video mu senin için hazırladım. http://yadi.sk/d/QpR_NmkxHwkEt

    http://yadi.sk/d/wYDuUWLYHwkFK bonus :D

     


    Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2003
    Erkek

    Orantının önemine dikkat edin.


    https://twitter.com/ElliotticianRB
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ocak/2013
    Erkek

    belgeselden windows yazılımlarına geçilmiş :D 


    Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
Toplam Hit: 18679 Toplam Mesaj: 194