folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder AMATEM: Aşk Bağımlılığı-2

AMATEM: Aşk Bağımlılığı-2

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

ats30 bunu yazdı:
    -----------------------------

HannibALgan bunu yazdı:

ats30 bunu yazdı:

hocam bişey soracam.imzanda "İnsanlar ölümlü Tanrılardır. Çünkü Tanrılar da ölümsüz insanlardır" diyor ya.bu işin felsefesini kendine göre açıklar mısın ? Bunu c/p yaptığına göre destekliyorsundur diye düşündüm..

ilahi dinlere göre insan cennet-cehennemde artık ölmeyecek yani sonsuzluk var.peki imzandaki iddiayı ciddiye alırsak sen şirke,küfre girmiş olmuyor musun ?

x;">Edit : yazı güzel olmuş yazmayı unuttum k bakma :)

İmzamın arkasındayım. Çünkü insanların yapabileceklerinin sınırı yoktur, ölüm hariç. Yani bana göre insan Tanrısal bir ölümlüdür ama varlığı konusunda benim bir fikre sahip olduğum Tanrı ile aramızda ki tek fark ona karşı sorumluluğum ve onun ölümsüzlüğü..

Küfür işine gelince ben dinlerin gerekli olduğuna pek inanmıyorum. Amaç Tanrı rızasını kazanmaksa bunu hangi dilde veya hangi şekilde yaparsak yapalım, elde edebiliriz.

Tanrı müslüman olun diyorsa yani müslüman olunca rızasını kazanacaksan,müslüman olmazsan (dine karşı çıkarsan) tanrını rızasına karşı gelmiş olmaz mısın ?

tanrı nın böle bi cümlesi olduğunu iddia etmen saçma çünkü tanrı bile dine zorlamıyken kul illa müslümanlık mı dio çok ilginç ben müslüman deilim ama cennet içinse din seçimi tüm müslümanlar mı gidicek sadece yok öle bişe o zaman dinler oluşmadan önceki insanların ne günahı war ya da tanrının adiliği nerde o zaman

biraz sorgulayın lütfen yaa

dewdim dewrildim geldim
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

jayde bunu yazdı:

hocam ne içiyosan söyle bende içicem:D

Önermem... Duvarda kanatlı kurbağa gördüğünde anne diye babanın koynunda ağlamak istemezsin

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

Flower bunu yazdı:
    Kafayı yemiş bu başlıktakiler. Korktum yorum yapmadan kapatıyom bu sayfayı.

ya sen nasi bi tipsin sanki zorla açtırıoz sana sayfayı ya da korkunu bilmek istioz saygı duy biraz EMEĞE saygın olsun

dewdim dewrildim geldim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

irwa bunu yazdı:

ats30 bunu yazdı:

HannibALgan bunu yazdı:

ats30 bunu yazdı:

hocam bişey soracam.imzanda "İnsanlar ölümlü Tanrılardır. Çünkü Tanrılar da ölümsüz insanlardır" diyor ya.bu işin felsefesini kendine göre açıklar mısın ? Bunu c/p yaptığına göre destekliyorsundur diye düşündüm..

ilahi dinlere göre insan cennet-cehennemde artık ölmeyecek yani sonsuzluk var.peki imzandaki iddiayı ciddiye alırsak sen şirke,küfre girmiş olmuyor musun ?

x;">Edit : yazı güzel olmuş yazmayı unuttum k bakma :)

İmzamın arkasındayım. Çünkü insanların yapabileceklerinin sınırı yoktur, ölüm hariç. Yani bana göre insan Tanrısal bir ölümlüdür ama varlığı konusunda benim bir fikre sahip olduğum Tanrı ile aramızda ki tek fark ona karşı sorumluluğum ve onun ölümsüzlüğü..

Küfür işine gelince ben dinlerin gerekli olduğuna pek inanmıyorum. Amaç Tanrı rızasını kazanmaksa bunu hangi dilde veya hangi şekilde yaparsak yapalım, elde edebiliriz.

Tanrı müslüman olun diyorsa yani müslüman olunca rızasını kazanacaksan,müslüman olmazsan (dine karşı çıkarsan) tanrını rızasına karşı gelmiş olmaz mısın ?

tanrı nın böle bi cümlesi olduğunu iddia etmen saçma çünkü tanrı bile dine zorlamıyken kul illa müslümanlık mı dio çok ilginç ben müslüman deilim ama cennet içinse din seçimi tüm müslümanlar mı gidicek sadece yok öle bişe o zaman dinler oluşmadan önceki insanların ne günahı war ya da tanrının adiliği nerde o zaman

biraz sorgulayın lütfen yaa

sizin dininizi bilmiyorum ama Benim dinime göre ilk İnsan olan Hz. Adem de peygamberdi. Her kavme de bir peygamber indirilmiştir. Ha illa duymayan görmeyen varsa onlarında iyi niyet sahibi olanları gidiyor.

yaaa

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

biraz ii araştır bence her kawme 1 peygamber indirilmedi çünkü

bu arada ben ortodoksum

dewdim dewrildim geldim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sirpence bunu yazdı:

sizin dininizi bilmiyorum ama Benim dinime göre ilk İnsan olan Hz. Adem de peygamberdi. Her kavme de bir peygamber indirilmiştir. Ha illa duymayan görmeyen varsa onlarında iyi niyet sahibi olanları gidiyor.

yaaa

Ben Deist'im. İnancına göre ilk insan Adem olabilir, hatta kendisi peygamberde olabilir. Ancak asıl sorulması gereken soruyu neden gözden kaçırıyorsunuz?

Madem her kavme bir peygamber indirildi, neden 30-40 tanesine sıkışıp kalıyorsunuz? Dinlerin ''dinsizlik'' diye yaftaladığı dinlerin (Şamanizm, Budizm vs ) peygamberleri olmasın sakın...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

irwa bunu yazdı:

biraz ii araştır bence her kawme 1 peygamber indirilmedi çünkü

bu arada ben ortodoksum

biraz sen iyi araştır. Bunu zaten tarihsel açıdan irdeleyemem ama benim dinime göre Her kavme bir peygamber indirildi. neyse bu konu altında din konusu tartışmak saçma hele de sen gibi biriyle ama görünce yazdım işte :W

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek

yazılarını yavas yavas  anlamaya başlıyorum yalnıs anlama yazılarının  anlamsızlıgından değil anladığım şeylerin

çoğalmasından bir gün seni tam olarak  anladığımda bişeyleri anlatabilme  kabıleyetine sahip olduğum kanaatine

varıcam takipçinim hoca

kontra bisiklet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

HannibALgan bunu yazdı:

sirpence bunu yazdı:

yaaa

Ben Deist'im. İnancına göre ilk insan Adem olabilir, hatta kendisi peygamberde olabilir. Ancak asıl sorulması gereken soruyu neden gözden kaçırıyorsunuz?

Madem her kavme bir peygamber indirildi, neden 30-40 tanesine sıkışıp kalıyorsunuz? Dinlerin ''dinsizlik'' diye yaftaladığı dinlerin (Şamanizm, Budizm vs ) peygamberleri olmasın sakın...

bu 25 kadar peygamber Kur'an da adı geçen ve büyük peygamberlerdir. Bunun yanında örneğin Buda'nın Dünyada ki görüşleri Gayet açık ve Din'e yakındır. Sonradan bozulmuş olabilir. Orasını Allah bilir.

Asıl soru "Madem her kavme bir peygamber indirildi, neden 30-40 tanesine sıkışıp kalıyorsunuz?" Bu sorunun neden asıl soru olduğu. :S

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

konu ne guzel sekil almis, ask, msn, din, farkliyim reklamlari sirada ne var ?

la liberte ne meurt jamais.
Toplam Hit: 5811 Toplam Mesaj: 65