AMATEM: Aşk Bağımlılığı-2
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
konu ne guzel sekil almis, ask, msn, din, farkliyim reklamlari sirada ne var ?
sex'e kadar yolu var -
sirpence bunu yazdı:
bu 25 kadar peygamber Kur'an da adı geçen ve büyük peygamberlerdir. Bunun yanında örneğin Buda'nın Dünyada ki görüşleri Gayet açık ve Din'e yakındır. Sonradan bozulmuş olabilir. Orasını Allah bilir.
Asıl soru "Madem her kavme bir peygamber indirildi, neden 30-40 tanesine sıkışıp kalıyorsunuz?" Bu sorunun neden asıl soru olduğu. :S
Aklına ilk Buda geldi değil mi? Kuran'da adı geçen 26 (bi daha ki sefere iyi say) peygamber büyük ama diğerleri küçük. Öylemi? Aralarında ki bu ast-üst hiyerarşisi nereden geliyor sizce? Bu insanlar nelerini yarıştırdılar da aralarında büyük-küçük ayrımı yapıldı?Tarihte ki peygamberlerin net sayısı belli olmadığı için (rivayet çok ama karnım tok) devede ki tüyle uğraşmak saçma olmuyor da bunu soru halinde zat-ı alilerinize yönltmek mi saçma oluyor acaba?
-
lan olum dinleri sorgulamak sizemi düştü tee alam yaaa, adam yazı yazmış onun üstüne yorum yazın. Herkes kendi inancı ile bir gün ölü gidecek ve kim haklı kim haksız ozaman öğreneceksiniz ama doğru yolu aramakta fayda var.
bu arada yazılarındaki melankolizm ve betimlemelerini seviyorum ama takipçin değilim :)
-
birşeylerini yarıştırmadılar seçilmişlik söz konusu.kendileri peygamber olmadı sadece seçildiler.kaderleriydi peygamberlik.
-
ats30 bunu yazdı:
birşeylerini yarıştırmadılar seçilmişlik söz konusu.kendileri peygamber olmadı sadece seçildiler.kaderleriydi peygamberlik.
Bu konuları seninle ayrı bir mecrada tartışmak isterim. Şimdi eve gitmeli ve buruşuk kağıtlara yazdığım hayallerimi kurmak istiyorum. -
ats30 bunu yazdı:
bak ateizm de bencillik üstüne kuruludur en basitinden sorgularlar diosunki kaderleriydi peygamberlik peki neden seni seçmedi we o kader senin olmadı tanrı dioki (cümleyi tam olarak bilmiorum) dünyayı hz.muhammetin yüzü suyu hürmetine yaratmış peki o zaman adalet nerde kaldı o zaman peygamberde olsa o bir kul deilmiydi demek lki onu daha çok sewiodu yani konuşsak daha neler çıkar bu kadar sorgulamadan yaşamayın abi -
HannibALgan bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
Bu konuları seninle ayrı bir mecrada tartışmak isterim. Şimdi eve gitmeli ve buruşuk kağıtlara yazdığım hayallerimi kurmak istiyorum.
-----------------------------Kendini dış dünyaya kapatmadığının garantisini vermediğin süre tartışmam !
Asla !
Çünkü değişime kapalıdır insanlar.Belki tartışma sonunda iyi bir müslüman olacaksın ama kendini kapatarak kaderini böyle şekillendirme ihtimalin de var.
-
ats30 bunu yazdı:
HannibALgan bunu yazdı:
ats30 bunu yazdı:
-----------------------------birşeylerini yarıştırmadılar seçilmişlik söz konusu.kendileri peygamber olmadı sadece seçildiler.kaderleriydi peygamberlik.
Bu konuları seninle ayrı bir mecrada tartışmak isterim. Şimdi eve gitmeli ve buruşuk kağıtlara yazdığım hayallerimi kurmak istiyorum.
-----------------------------Kendini dış dünyaya kapatmadığının garantisini vermediğin süre tartışmam !
Asla !
Çünkü değişime kapalıdır insanlar.Belki tartışma sonunda iyi bir müslüman olacaksın ama kendini kapatarak kaderini böyle şekillendirme ihtimalin de var.
Ben hayatta iki şey olmam kardeşim. Bir fenerli (kimse üstüne alınmasın lütfen olanı yazıyorum) birde müslüman. Çok şükür Deist'im, Elhamdülillah Beşiktaşlıyım ;) Hadi sonra görüşürüz -
cevap verecem de tekrar nasıl döneceğinizi falan biliyorum. onlarada cevap veririmde kısır tartışmalara girmemeye çalışıyodum uzun zamandır işte yazdım bi halt edip :)
Neyse bu sefer sadece gülüp geçiyorum. :)
-
direk depresyon.